Gezinsblad
Leendert van der Kooy met:
Maria Ruijgrok
1) Petronella Cecilia van der Kooy, geb. 21 nov 1854 te Wassenaar, ovl. 6 apr 1942 te Wassenaar, beroep(en): Landbouwster, Veehouder
Petronella Cecilia vd Kooy geb.1854
Gehuwd 11 mei 1876 te Wassenaar met:
Arij den Hollander, geb. 27 sep 1841 te Leiderdorp, ovl. 24 okt 1897 te Wassenaar, beroep(en): Landbouwer, Op de boerderij aan de Ammontjes laan, woonplaats(en): Wassenaar, zoon van Christianus (Kors) den Hollander en Johanna (Jannetje) Zandbergen
Boerderij van den Hollanderaan het Ammonslaantje in Wassenaar
Arij den Hollander en Petronella van der Kooy woonden op een Boerderij aan het Ammonslaantje in Wassenaar.
Op de "eerste steen" van de kaas Boerderij den Hollander aan het Ammonslaantje (zie foto) in Wassenaar, die nog steeds beheerd wordt door de (achter) kleinkinderen van Arij en Petronella van der Kooij staat aangegeven dat deze steen op 15 mei 1879 is gelegd door J H (Johanna Helena) en L (Leonardus Johannes ?) den Hollander.
Eigenaardig is echter dat er geen L J den Hollander staat. Waarschijnlijk stond er aanvankelijk C (Christiaan) den Hollander en is de C laterin een L veranderd omdat Christiaan vroeg overleed. Bij nauwkeurige bestudering van (foto's van) deze steen is inderdaad vaag nog de contour van een C zichtbaar.
.
Er stond op de plaats van de huidige boerderij al eerder een oude boerderij, namelijk de boerderij van Arij's grootvader Hendrik den Hollander. Deze oude boerderij werd door Arij's vader Christianus gekocht in 1846 uitde boedel van zijn moeder Annetje Meester. Omdat vader Christianus in Leiderdorp bleef wonen, werd de Wassenaarse boerderij toen waarschijnlijk verpacht aan Arij's oom Adrianus den Hollander die gehuwd was met Cornelia Breeroo.
Adrianus, de broer van Christianus, blijft waarschijnlijk op de boerderij tot 1873, het jaar waarin Arij trouwt met Cornelia van der Poel. Zij vestigen zich dan in Wassenaar, en gaan wonen op de boerderij aan het Ammonslaantje.
.
Hoofdindex A-Z