Workshop werken met klei


Ineke aan het werktogether

Ineke aan het werk en haar werkstuk Together


Heb je ooit al eens gekleid of juist nooit en heb je er (weer) eens zin, voor een dagje? Of wil je eens een leuk kado maken voor je partner, je zoon of dochter, je broer of zus, je vader of moeder of voor een van je vrienden? Dan is hier je kans!

Kleien kan zijn:
- lekker kledderen, prutsen of boetseren
- dat éne beeldje boetseren wat je zo mooi vond of
- een beker, asbak, bloempot of vaas maken of
- intuïtief voelend en vormend bezig zijn

Met klei bezig zijn is in ieder geval één zijn met het materiaal. Jezelf overgeven aan de meest natuurlijke grondstof die we hier op aarde hebben, namelijk klei. Kleien is hèt laten gebeuren en zien wat er van komt. Kleien is even je zorgen vergeten. Kleien is het kind in jezelf willen voelen en het er laten zijn.


Cursisten

Cursisten aan het werk


WERKWIJZE
Bedenk van tevoren wat of je eventueel wilt maken. Realiseer je dat je nooit precies iets na kunt maken. Wat je maakt is een impressie, of het nu een beeldje of beker is. Klei is een natuurproduct en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en soms een eigenzinnig gedrag. Het kan kapot gaan met bakken en glazuur heeft vaak niet het effect dat je beoogt. Hoe dan ook: het wordt vaak anders dan je je in je hoofd had voorgesteld!

HET DROGEN EN BAKKEN
Klei heeft tijd nodig om te drogen, daarna wordt het biscuit gebakken. Daarna kan het geglazuurd worden, waarna het weer gebakken moet worden. Dit kost allemaal tijd, dagen, soms weken. Dit betekent dat je je werkstuk niet mee naar huis kunt nemen na de workshopdag, tenzij ongebakken.

OPHALEN WERKSTUKKEN
Er is een terugkommiddag om de biscuit gebakken werkstukken op te halen of te glazuren.

EXTRA KOSTEN
Glazuren: € 9,00 per keer.
Materiaalkosten: € 5,00 per kg gereed produkt (gebakken en geglazuurd) en dienen te worden voldaan bij het ophalen van het werkstuk.


Steenvorm

Steenvorm met knielend meisje


Je kunt me bereiken via e-mail

Post

Of bel me: +31 (0)30 6873015

  Terug naar menu!