Under construction

IETS OVER MEZELF

Ik ben 1948 te Den Haag geboren. Vanaf mijn 16e heb ik veel gefotografeerd, waarbij ik vooral heb gezocht naar ongewone composities in de natuur en architectuur.

In 1992 ben ik met mijn gevoel en hart gaan werken. Ik heb mijn artistieke talenten in het driedimensionale vormen ontdekt, door 'wat' te gaan kleien.
Na het onder de knie krijgen van diverse opbouwtechnieken bij Lea Wijnhoven en Eline Janse heb ik besloten me verder te bekwamen in het keramisch beeldend vormen. Organische vormen spelen een belangrijke rol in mijn werk.
Vaak beeld ik uit wat mij bezighoudt, ge´nspireerd door gevoelens en emoties zoek ik intu´tief naar vormen. Ik laat me leiden door de materie en al vormend ontstaat een object.
Eveneens laat ik me inspireren door de natuur en oude culturen.

Naast het werken met klei is ben ik me ook toe gaan leggen op het werken met harde materialen; steen voor grote massieve abstracten en brons voor dunne, smalle objecten.
Ik heb van 1993 t/m 1996 cursussen 'Beeldend vormen' bij Angela Bottenberg bij Artibus te Utrecht gevolgd. Mijn bronzen beeldjes zijn door mijzelf gegoten volgens de 'verloren-was-methode. Dit houdt in dat mijn beeldjes unica's zijn, er zijn dus geen meerdere exemplaren gegoten. Dit bronsgieten heb ik geleerd tijdens zomerworkshops 'bronsgieten' bij Frank van Ede te Amersfoort.
Momenteel bewerk ik zelfstandig mijn beeldjes in een bronsgieterij in Veen.

Ik heb bij Ans Klein Hesselink te Utrecht intu´tieve tekenlessen op muziek bij gevolgd om tot vrijere vormen te komen.
Ook heb ik gedurende 2 jaar de Vakopleiding Keramiek te Gouda gevolgd.

Sinds januari 1997 heb ik een eigen atelier "BEZZ49", welk te bezoeken is na telefonische afspraak. Ik geef hier regelmatig workshops in zowel het werken met keramiek als met was met als uitgangspunt; vrije vorm en expressie. Ik richt mij hierbij vooral op de werkende mensen en streef ernaar dat mijn cursisten in ieder geval een werkstuk op een dag klaar hebben. Ik begeleid mijn cursisten bij het maken van hun eigen werkstuk.

In 1998 heb ik een jaar spelbegeleiding met kinderen gedaan via het IJSW te IJsselstein.
Ook ben ik als docent "boetseren met klei" werkzaam geweest voor het cursusproject IJSW te IJsselstein. Voor het seizoen 2002 ben ik als docent wastechnieken verbonden aan de Volksuniversiteit Gouda. Tevens werk ik in opdracht.

Ik ben lid van het kunstenaarscollectief ARTI 91 dat met een eigen Galerie ARTI 91 maandelijks actief is in het Culturele Rondje van Wijk bij Duurstede. Iedere maand is daar nieuw werk van de leden van het collectief te zien.


Under construction

Je kunt me bereiken via e-mail

Post

Of bel me: +31 (0)30 6873015

  Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 november 2002

Terug naar menu!