Familie Vriese

 

De gegevens van de familie Vriese omvatten een kwartierstaat, parenteel van Jan Hindriks (onze stamvader) en alle personen in ons bestand. Deze personen hoeven niet direct verwant te zijn.

De oudste Vriese komt uit Farnsum bij Delfzijl. Het was een familie met vele militairen die dan ook over heel Nederland te vinden waren en ook in Nederlands-IndiŽ.

Binnen Nederland waren er met de volkstelling van 1947 zoín 64 mensen met de naam Vriese. Echter ook de naam Vrieze mag niet volledig terzijde worden geschoven want in sommige aktes wordt ťťn en dezelfde persoon met de naam Vriese en Vrieze geschreven.

De naam Vriese duikt ook op in Nederlands-IndiŽ. In Semarang werd onze voorouder Johannes Jacobus Geert Vriese geboren. Zijn vader heet Gerrit Jan Vriese en komt uit Maastricht, waar zijn ouders denk ik per toeval waren op doorreis.

Deze Gerrit Jan ging naar Nederlands-IndiŽ in een tijd dat er nog twee Gerrit Vrieseís waren in Semarang. Deze twee andere personen met de naam Gerrit bleken oom en neef te zijn. Onze Gerrit kunnen wij echter niet verbinden met de andere twee.

Het is natuurlijk wel erg sterk dat er weinig mensen met de naam Vriese zijn en uitgerekend in Semarang duiken er drie met de naam Gerrit op.

De overige personen uit onze kwartierstaat zijn over heel Nederland te vinden al zijn er wel concentraties.

Deze plaatsen/streken zijn:

Het Bildt in Friesland

De Betuwe (Maurik en omgeving)

Zeeland (Walcheren en Zuid-Beveland)

Noord-Brabant (Heusden, Besoijen en Gemert)

 

Eventuele aan- en opmerkingenhoren wij graag.

 

Terug naar homepage