Annette Duburg

Biografie

Op reis in Amerika zag Annette Duburg voor het eerst sieraden van Polymer klei. Geïnteresseerd nam zij kennis van de vele toepassingmogelijkheden binnen deze daar populaire kunstvorm.
Haar altijd al bestaande belangstelling voor nieuwe uitdagingen leidde vervolgens tot eigen experimenten met dit voor haar nieuwe materiaal.
De stap naar het werken met PVC klei bleek niet echt groot voor Annette die na haar opleiding aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam aan het werk ging op de bouwkeramische afdeling van de Porceleyne Fles. Een eigen pottenbakkerij annex galerie eveneens in Rotterdam kenmerkte een volgende levensfase.
Haar al vermelde belangstelling voor nieuwe uitdagingen leidden vervolgens tot werken voor film en televisie. En na een opleiding in Parijs waarin ondermeer modetekenen en moulage aan de orde kwamen, werd zij docente aan diverse opleidingen in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam.
Uiteindelijk kwam de keramiek toch weer centraal te staan en volgde ook de overstap naar het werken met polymer klei. De met deze klei vervaardigde sieraden worden gebakken op een temperatuur van 130 graden. Soms wordt een creatie meermalen gebakken, maar na voltooing van het bakproces is het kunstwerk onbreekbaar.
In 2014 begon zij met Bullseye glas te werken.