Charon Carrosseriebouw

De Charon
De Charon is een kitkar op basis van een Citroen 2cv
sinds 1985 is een gering aantal Charons gebouwd voor de echte liefhebbers van een niet alledaagse roadster. De eerste Charons werden gebouwd zonder deuren (dus, over de rand instappen).

Inmiddels kan de charon gemaakt worden met deuren en werden meerdere verbeteringen aangebracht. Het model doet denken aan beroemde modellen zoals dezen in de twintig en dertiger jaren gebouwd werden en gaat goed samen met de slimme eenvoud van de 2CV techniek, dat immers ook zijn oorsprong heeft eind jaren dertig.

Eenvoud zonder overbodige luxe geldt ook voor de Charon. Het uitgangspunt bij het ontwerpen van de 2CV was "twee boeren met 50 kilo aardappelen te vervoeren, zuinig, goedkoop en betrouwbaar zijn". Dit uitgangspunt heeft een vervolg gekregen.

De Charon is een roadster met een goede en makkelijk neer te klappen cabrioletkap om snel "open" of snel "droog" te rijden.

En een kofferbak met ruimte genoeg voor een tent met bijbehorende bagage die twee personen comfortabel vervoert naar plezierige bestemmingen.

E-mail: Onno van Wijk

Charon

de bouw
Foto's