................................................................................................
TACE 2010 door Sander

31 januari was het dan zover: de dag des oordeels. TACE 2010 werd (opnieuw?) georganiseerd in Nieuwegein. Onze Sensei en Sempai hadden via via een uitnodiging gekregen om daar hun conditie te testen. Zoals iedereen weet zijn Jeroen en Karin nooit de enige sportievelingen en al snel hadden zij ook Ans, Ed, Stephanie, Niels en Sander gestrikt. Ook al werd Niels min of meer verplicht mee te komen, hij kwam wel. Jeroen (onze andere wedstrijdvechter) zag het echter niet zitten en heeft dat weekend voor zichzelf getraind.

31 januari was een zondag. En de zaterdag ervoor hadden de weergoden besloten dat het maar weer ’s tijd was voor flink winterweer. Mede dankzij de gemeentes (en provincie) werd de reis naar Nieuwegein een aardig avontuur; er was namelijk niet gestrooid. Ondanks alles (inclusief een typerend smsje van Niels) was iedereen ruim op tijd aanwezig om na een drankje dan eindelijk te starten. Kurai had zichzelf tactisch achterin de zaal geposteerd, maar het mocht niet baten. De (flink grote) zaal was nog niet halfgevuld, maar niettemin hadden alle deelnemers er zin in.

De inleiding was van Daniël Sabandovic, die samen met zijn charmante assistente een clinic Bodycombat gaf. Daarin liet hij ons kennismaken met onder andere boxen, kickboxen, Tae Kwon Do, Capoeira en Muay Thai. Uiteraard waren invloeden uit het karate ook present. Zijn tijd (à 1,5 uur) ging snel voorbij en gaf ons een goed gevoel.

Vervolgens kregen we 1,5 ClubBattle van Marjan Lichthart en onze bekende Rudy Hoogendoorn. Door pauzes op de juiste momenten in te plannen was deze clinic pittig, maar goed te doen. Na een pauze van een halfuur, waarin een demo werd gegeven door een dansgroep uit Veenendaal, startten we met de engelstalige Bianca Schuhmacher. Het tempo ging flink omhoog en hierbij werd, behalve onze lichamelijke conditie, ook onze mentale conditie flink getest; combo’s van 7 of 8 technieken waren geen uitzondering. Bianca kreeg het voor elkaar om ons tot het uiterste te pushen en er vielen steeds meer mensen af die toch een korte pauze in wilden lassen.

Het slot kwam wederom van een oude bekende: Jimmy Peek. Aangesloten bij Sportschool Hollander (Rotterdam) was hij de slotgast bij TACE 2010. Onze sensei was met de wisseling water gaan halen en had toen extra moeite om bij het hoge tempo in te kunnen stappen. En nee, hij was niet de enige. Jimmy had bedacht dat, na de 3 andere gasten, het tempo wel nog verder omhoog kon gaan en startte met een combo van 9 technieken. Ikzelf viel al vrij snel af; ik kon het allemaal niet mee bijhouden. Vanaf de bank had ik echter wel een veel beter zicht op wat de combo’s waren en in hoeverre de deelnemers het bij hielden. Ondanks het feit dat het merendeel van zijn publiek al aan de kant was gaan zitten, schroefde Jimmy het tempo nóg verder op en liet de meest onmogelijke combinaties uitvoeren, die zelfs zijn assistentes op de achtergrond niet meer bij konden houden. Ans, Ed en Stephanie waren echte diehards en hebben het tot het einde volgehouden. Niels, Jeroen, Karin en ikzelf waren al eerder gestopt en hebben die tijd kunnen gebruiken voor een coolingdown en rek- en strekoefeningen.

Na nog een drankje in de naastgelegen kantine vertrok iedereen weer richting huis. En maandag? Maandag was er natuurlijk weer gewoon training!

- Sensei en Ans
- Ed, Ans en Sensei
- Stephanie, Niels en Karin
- How high can you go Stephanie?
op de foto met Bianca Schumacher
- Ed en Sander
- Sander
- Ans
- Sander
- Niels
- Karin
- Blijven lachen Sensei!
- Jimmy Peek met z'n dames