Nestplanning


30 april 2015

Pff , de pups vragen heel veel verzorging en tijd. De werpkist en de keuken , waar de pups veel zijn, moet regelmatig geschoond worden. Maar het goede nieuws is ; het gaat prima met de pups :-)

Gisteren naar de dierenarts geweest voor algehele controle, enten en chippen. Volgens de dierenarts was het een prachtig nest, niets op aan te merken, heel actief en levendig. Maar dat wist ik al wel van de ervaringen van afgelopen dagen met de pups in de keuken.... het beginnen kleine terroristjes te worden :-)
Helaas is het weer er niet naar om ze een aantal uren per dag lekker in de ren op het gazon te zetten, misschien volgende week nog.

De entboekjes zijn klaar en de afstammings bewijzen ga ik aanvragen nu ik alle gegevens heb incl. het chipnummer.

Foto's maken is helaas niet zoveel van gekomen.


kantenbak -1krabtenbak - 2
                                                                          De krantenbak is minstens zo leuk als al de speeltjes :-)

VIP support
                                    VIP support

20 april 2015

De pups zijn inmiddels 5 weken. De tijd gaat snel en ze ontwikkelen zich tot echte jonge hondjes. Met het mooie weer zijn ze afgelopen weekeind even een paar uur buiten geweest in de tijdelijke ren op het gras.

april 0017-1april 0056
april 17 0059april 19-0145
april 19-3157april 19-3211
april 19-3217april 19-3226
april 19-3325april 19-3335
april 19-3335april 19-3350
april 19-3430april 19-3432
april 19-3452april 19-3500april 19-3509
april 19-3555april 19-3808
april 19-3904

13 april 2015

Met de pups gaat het prima. Inmiddels hebben ze de eerste aangemaakte melk, met wat vlees er door heen, al met veel smaak opgelikt. Dat komt Endra wel goed uit, de tandjes komen door en de nageltjes worden scherper waardoor het drinken lastiger wordt. 

Afgelopen weekeinde weer het nodige bezoek mogen ontvangen. Er zijn mooie foto's gemaakt waar ik dankbaar gebruik van maak :-)
april 11-1April 11-2
April 11-3April 11-4
April 11-5April 11-6
April 11-7April 11-8
Apeil 11-9April `1-10
April 11-11April 11-12
April 11-13April 11-14

7 april 2015

Oeps, wat gaat de tijd snel. (Zelf ben ik een aantal dagen ziek geweest). Het nest ontwikkeld zich gelukkig gestaag.

Vandaag hebben ze voor de eerste keer melk mogen drinken van een bord. De meeste pups hadden tegelijk in de gaten hoe het werkt, enkele pups namen er iets meer tijd voor om aan te wennen.
Morgen nog een keer herhalen en overmorgen gaan er opgeloste puppy brokken doorheen, een soort van pap wordt het dan. Dan gaat de groei sprint naar de 8 weken een tweede fase in.
Morgen hoop ik weer foto's te kunnen maken en zal ze dan zo snel mogelijk publiceren.

1 april 2015

Wat gebeurt er als de pups denken dat ze kunnen drinken, maar Endra nog niet zo ver is.... herrie in de werpkist :-)  

filmpje

30 maart 2015

De pups zijn vandaag 2 weken, tijd voor een eerste wormenkuur. Ze vonden het niet allemaal even lekker. De oogjes gaan nu open. De oortjes draaien verder naar buiten.

30 maart 1endra 2

Na de wormenkuur tegelijk wat nest foto's en een filmpje gemaakt.

30 maart 330 maart 4
30 maart 530 maart 6
30 maart 730 maart 8
30 maart 930 maart 11
30 maart 12

23 maart 2015

Foto's zijn gemaakt, het viel niet mee want stil liggen voor een foto hebben de heren en dames niet altijd evenveel zin in :-)

Behalve een foto maken hebben we de pups ook tegelijk weer gewogen. Ze groeien gestaag en de gewichten liggen niet ver uit elkaar. Sommigen proberen al voorzichtig te staan of hebben de oren al iets naar buiten geklapt.

De pups krijgen in principe 2 namen. De eerste naam begint met een 'F' dit omdat dit het 6de nest is van "het rieten kasteel". De vereniging schrijft dan voor dat de namen met een 'F' moeten beginnen. De 2de naam kunnen de pup eigenaren kiezen.

reu blauwReu geel
                                        Reu blauw , Flow   ....                                                                           Reu geel  , Flack ......

reu groenreu mint
                                           Reu groen , Fellow .....                                                                       Reu mint , Fusion  ......

Reu roodreu roze

                                      Reu rood , Ferrari .....                                                                     Reu roze , Flasch .....

reu blancoteef groen
                                                Reu blanco , Fair ......                                                                 Teef groen , Force .....

teef blanco
                                             Teef blanco , Faelinn .....
      

23 maart 2015

De pups zijn nu een week oud. Gelukkig gaat alles prima en voorspoedig. Endra komt nu regelmatig even bij ons in de keuken liggen, totdat het gepiep van de pups te hard gaat, dan gaat ze weer snel terug naar haar pups.

Sommige pups proberen al een beetje te staan. Dat gaat heel onhandig en lukt nog niet met als gevolg dat ze weer omrollen.... dan toch maar weer tijgeren :-) 

De eerste bezoeken zijn al geweest en het is gewoon opmerkelijk hoe makkelijk Endra alles toelaat. Een paar keer blaffen , dan snuffelen en zich lekker laten aanhalen... en alle harten zijn gesmolten :-) Een ideale hond voor bij/in huis!!
 
Over een paar dagen gaan we weer foto's maken en zullen we deze zo snel mogelijk op de site zetten.

18 maart 2015.


In de nacht van 16 op 17 maart zijn de pups geboren. In totaal 9 pups, 2 teefjes en 7 reutjes. 5 pups zijn Zwart/bruin , 4 pups zijn wolfsgrauw.
Endra heeft het super gedaan. voor de eerste keer. Intussen is ze goed aan het moederen. Alleen voor een stukje worst wilde ze de werpkist verlaten. Vanavond ging ze voor de eerste keer uit zich zelf de keuken in.
Met Jilke , mijn dochter, hebben we de pups gewogen en op de punt van de staart een kleurtje nagellak aangebracht. Daarmee kunnen we ze goed herkennen en de gewichten in de gaten houden.
Alle puppy eigenaren zijn telefonisch of per mail geinformeerd. Helaas heb ik ook kandidaten moeten teleurstellen. Ik had nogal wat aanvragen voor teefjes terwijl er maar 2 beschikbaar zijn. Jammer en vervelend om mensen teleur te stellen.

Hieronder volgen de eerst foto's.
de eerste puptussenstand 6 pups
                                de eerste pup!                                                                de tussenstand bij 6 pups
dag 1-1dag 1-2
                        2 zwart/bruine pups                                                                een duidelijk herkenbare wolfsgrauwe pup
Dag 1-3dag 1-5
dag 1-6dag 1-7
                        nu nog met de oogjes dicht                                            ter vergelijking, de gele vlek is de poot van Endra

dag 1-8dag 1-9


16 februari 2015.

Vandaag met Endra naar de dierenarts geweest voor een echo. Endra draagt inderdaad pups!!!!!!!!!!.
Heeft u na onderstaande gelezen te hebben nog behoefte aan extra informatie over dit mooie nest dan kunt u telefonisch contact opnemen op
06-21 278 521 of emailen naar "Heini.Baak@kpn.com".
Voor meer foto's van Endra kunt u naar de pagina
Endra's foto's

Endra aankeuring 1brando
                                    Endra                                                                                Brando

Endra is een wolfgrauwe oudduitse herder teef. Kort en krachtig kan ik haar karakter omschrijven als aanhankelijk, een knuffel en waakzaam.Voor ons is Endra een echte trouwe herder die altijd om je heen is en daarnaast heel lief is naar kinderen. Ze luistert goed en leert snel, ze wil graag voor je werken.
Endra is aangekeurd als fokteef door de DHCN.  Ze heeft een sterke bouw (een DDR typische uitstraling) en heeft een goede conditie.

Brando is de reu waarmee Endra is gedekt. De keuze voor Brando is mede tot stand gekomen op advies van de DHCN. Brando heeft al meerder gezonde nesten gegeven.
Brando is een geweldige Oudduitse Herder met een super goed karakter. Hij is mooi van bouw, rechte rug, breed hoofd, lange kraag en een mooie volle staart. Brando is soepel en lenig in zijn gangen, is gek met zijn bal en dol op zwemmen, speelt en beschermt zijn roedel en is goed waaks. Voor meer info kunt u naar de site van Brando  gaan.

Zowel Endra als Brando leven op de Boerderij, in huis en op het erf, met diverse andere dieren samen zoals katten, paarden, duiven, ....

De combinatie Endra x Brando wordt gefokt volgens de normen van de DHCN.
Opvallend aan Brando daarbij is dat hij als een van de eerste ouduitse herder reuen is getest op MDR1 (vrij) en Hypofysaire Dwerggroei (vrij) . Met name dwerggroei wordt in toenemende mate aangetroffen in de duitse herder populatie. Uit de combinatie Endra x Brando kan geen dwerggroei ontstaan.

De nakomelingen uit deze combinatie kunnen bruin-grauw, zilver-grijs of zwart-bruin van kleur zijn. De pups worden half maart verwacht, met 8 weken (half mei) mogen ze naar de toekomstige eigenaar. Begin van de zomer is natuurlijk een mooi moment om met een pup te beginnen.

De pups worden diverse malen ontwormt, krijgen de nodige entingen, een afstammings bewijs van de DHCN en een lidmaatschap van de DHCN voor 1 jaar.

U bent van harte welkom om te komen kijken.
Voor verdere informatie over dit mooie nest kunt u telefonisch contact opnemen op 06-21 278 521 of emailen naar "Heini.Baak@kpn.com"
 
endra 3brando 1 web