Hoe is de kennel tot stand gekomen.

 

Ik ben inmiddels 50 jaar en heb de afgelopen 35 jaar altijd honden gehad. Aanvankelijk een duitse herder. Daarna een hele lange periode drentse patrijshonden. 
Mijn eerste duitse herder was slechts een gedeeltelijk succes. Ik kocht de hond in Rotterdam , toen inmiddels als 9 maanden. Voor mij en mijn familie altijd super betrouwbaar, voor vreemden was het helaas altijd opletten. Op de leeftijd van 7 jaar ging de hond in 4 weken tijd zo hard achteruit dat ze niet meer normaal kon lopen. In laten slapen was de enige ‘nette’ oplossing. De kater van dit alles was zo groot dat ik geen duitse herder meer terug wilde.
Na jaren van trainen van Drentse Patrijshonden was de hang naar een duitse herder toch weer boven gekomen. Mijn grootste angst echter was een herhaling van ervaringen  met mijn eerste duitse herder.
Ik ben een zoektocht begonnen naar een vertrouwd adres en ben uiteindelijk uitgekomen bij Nienke; een langharig oudduitse herder uit een werkhonden lijn.
Nienke is een fysiek sterke hond, met een fantastisch karakter, sterke bouw en na later bleek kynologisch ook een grote verrassing.

 
terug