Ieder mens heeft een clown in zich. Rik van Boeckel heeft de figuur van Clown Rico bedacht. "Als ik mijn pak aantrek en de schmink op mijn gezicht doe, dan word ik vanzelf Rico " zegt hij daar zelf over. Volgens de kinderen een gekke, domme en lieve clown.
Clown Rico laat de kinderen
dansen en zingen !


Meer foto's van Clown Rico
in actie

Clown Rico: De gele tulp
De muzikale clown Rico laat kinderen meespelen en zingen. Hij beleeft allerlei avonturen in Frankrijk waar hij zijn triangelact uitvoert, in de Sahara en in Afrika waarheen hij op reis is met zijn koffertjes. Zijn neefje Pico, vriendje Otto en vader Nico vergezellen hem op zijn reis. In Afrika ontmoet hij een verre achterneef de olifantclown. Die zingt samen met de kinderen het lied "De dieren van het bos".
Clown Rico brengt een voorstelling waar muziek in zit. Hij speelt zelf op de Afrikaanse drum de djembé en laat de kinderen meespelen op kleine slagwerkinstrumenten als sambaballen, woodblock, koebel, tamboerijn etecetera.
De kinderen eindigen de voorstelling met een rood neusje.
Voorstellingen
U kunt Clown Rico boeken voor kinderfeestjes, voorstellingen op scholen en in buurthuizen, voor festivals, winkelcentra (rondlopen als clown). Op verzoek schrijft hij kinderliedjes voor speciale gelegenheden. Hij deed dit oa voor Kinderen voor kinderen en voor de musical De Kerstclown. Een folder wordt u op aanvraag zsm toegestuurd.
Workshops
In de workshops leren kinderen zelf clown te spelen aan de hand van verschillende clownstypen zoals de domme en de slimme clown.
Een andere cursus voor kinderen die los staat van het clownen is de cursus "Van Rijm tot Rap" voor kinderen van 9-12 jaar.