Het jaar 2000. Daar wordt veel over gepraat. Bedrijven maken zich terecht zorgen om hun geautomatiseerde systemen, maar ook particulieren zijn in de weer om zich voor te bereiden op het nieuwe millenium. PC's kunnen grondig gecontroleerd worden met CD-ROM's die inmiddels zelfs bij de ETOS naast de kassa liggen en menigeen zal tegen het eind van het jaar een klein rantsoen ravioli-blikken hebben ingeslagen.

Als het straks eindelijk zover is, dan wordt het afwachten: wat gaat er allemaal mis? Misschien wel helemaal niets! Waren we voldoende voorbereid? Was er eigenlijk wel een millenium-probleem? Was alle moeite dan misschien niet overbodig?


Om de teleurstelling van een vlekkeloos verlopende jaarwisseling te voorkomen is Sv1 Import Benelux op zoek gegaan naar een NIET-millenium bestendig product. Een product dat er voor zorgt dat de jaarwisseling dat unieke Y2K-gevoel op zal leveren waar velen toch stiekem op hopen.

De zoektocht eindigde bij het Roemeense high-tech bedrijf Vladutiu Electroprecizia Bucuresti alwaar de 'Vladutiu A700' wordt geproduceerd. Een compacte, lichtgewicht reiswekker die de overgang naar het nieuwe millenium helaas niet zal doorstaan.