Kwartierstaten

 

Home
GenealogieŽn
Sprokkels
Kwartierstaten
Zoeken
Credits
Vragen
Bronnen
Fotoalbum
Publicaties
Koppelingen
Gastenboek

Deze genealogische gegevens zijn alleen bedoeld voor niet-commercieel en persoonlijk gebruik. Onder geen beding mogen deze genealogische gegevens in zijn geheel of gedeeltelijk worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of welke andere wijze dan ook, noch verspreid worden via cd-rom of internet, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de samensteller dezes. Je bent vrij om gegevens uit deze kwartierstaat over te nemen. Mijn enige voorwaarde is dat je aangeeft dat deze gegevens van mij afkomstig zijn. Bijvoorbeeld, met als bronvermelding "Kwartierstaat Derksen" of een van de andere familienamen. Ik stel het op prijs als je hiervan melding maakt door het sturen van een e-mail. Bronvermelding is een van de grondregels van de beoefening van de genealogie. Voor de voorwaarden wordt verwezen naar de website van Creative Commons. Lees ook het artikel uit Gens Nostra over plagiaat

Om het overzicht te bewaren en om de omvang te beperken is de kwartierstaat Derksen - Van Reenen gesplitst in die van de respectievelijke ouders:

Fragmentkwartierstaten:

  • Baeten-Vervoort - fragment van de kwartierstaat van Derksen-Deckers (Horst, Sevenum);
  • Derikx-Goemans - aanverwante familie uit Noord-Limburg (Horst, Venray);

Het zal niet verbazen dat veel (amateur)genealogen jaren zoeken in allerlei archieven om er achter te komen of ook zij tot de afstammelingen behoren van Karel de Grote. Niet om daarmee aan te tonen dat zij "beter" zouden zijn dan anderen, want wordt er niet verondersteld dat het overgrote deel van de Europeanen Karel de Grote tot ťťn van zijn voorouders mag tellen, maar meer voor dat voldane gevoel wat men krijgt als men "zijn" of "haar" lijn naar Karel eindelijk, na soms vele jaren van onderzoek, heeft gevonden. Dat geldt ook voor de Van Reenens. Daarom hieronder de potentiŽle stamreeks van Hilda van Reenen naar Karel de Grote. Merk op dat de relatie van Van Rijswijck - Van Malsen - Van Polanen niet bewezen is.

Meer stamreeksen zijn terug te vinden op de website van Karel de Grote.

Ik wijs erop dat een aantal relaties in bovenstaande kwartierstaten niet aantoonbaar of bewezen zijn. Met name de namen en/of relaties met vraagtekens zijn nog in onderzoek!

Meer weten? Stuur een e-mail naar frit...@planet.nl.


Copyright © 2001-2017 Frits Derksen. Alle rechten voorbehouden. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-01-17.