Inside-Outside-banner Inside-Outside-logo


Prisonmail
english version english version
Home Home
Informatie Informatie
Aanmelden Aanmelden
Bestellingen Bestellingen
Prisonmail Prisonmail
Links LinksOm u een idee te geven van het belang van post voor mensen die jarenlang opgesloten zitten, geven wij u hier een kleine selectie uit post die wij ontvingen van gevangenen.

Wij brengen de citaten anoniem omdat de gevangenisautoriteiten meestal niet toestaan dat gevangenen van doen hebben met het internet en omdat de straffen bij overtreding zeer fors kunnen zijn. Het is voorgekomen dat een hele death row bevolking gestaft werd omdat een buitenstaander, goed bedoeld, namen van gevangenen genoemd had op het internet.

De afbeeldingen en teksten op deze pagina mogen zonder schriftelijke (email) toestemming van stichting Inside-Outside niet gebruikt worden. Wij stellen het op prijs als u niet directe links naar de afbeeldings-bestanden maakt maar alleen naar dit html-bestand (http://home.planet.nl/~inside-outside/prisonmail.html

We weten zeker dat iedere brief met vreugde ontvangen wordt. Of het veel of weinig brieven zijn maakt wellicht niet eens uit, als het maar brieven zijn die vanuit het hart geschreven worden, die de gevangene de wetenschap geeft dat er aan hem of haar gedacht wordt, dat er iemand is die naar hem of haar luistert. Hoe zeer dat gewaardeerd wordt bevestigt deze brief, geschreven door een terdoodveroordeelde naar Inside-Outside, een paar dagen voor zijn executie:  


Op het moment dat je deze brief ontvangt, heb ik nog maar een paar dagen te leven. Mijn leven is voornamelijk een chaos geweest, maar dank zij jullie organisatie ben ik in contact gekomen met een speciale engel: Petra, en dat gebeurde al jaren geleden, in 1998. Zij schoof als het ware in mijn leven. Jullie hebben daarmee een grote indruk op mij gemaakt. Ik weet nu wat echte vreugde en geluk betekenen. De manier waarop jullie mij te hulp zijn geschoten is geweldig, Jullie zijn werkelijk zeer kostbaar, een soort schat. Ik kan geen woorden vinden om mijn dankbaarheid duidelijk te maken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan. Ik ben door jullie een beter mens geworden. Jullie hebben, door Petra, de laatste jaren van mijn leven werkelijk bijzonder gemaakt. En ik hoop dat jullie door zullen gaan om die mogelijkheid te bieden aan anderen die het nodig hebben. Wat jullie hebben gedaan zal voor eeuwig gekoesterd worden in mijn kleine hart. Nogmaals: dank jullie wel voor alles, het meest voor jullie zorg. Untill we meet again....with all my love ! Many blessings for you all to have a happy life, Jamie

 


 

I've been on Californias death row since 1990. My family and friends have all turned their backs on me. I get no visits and the only mail that I receive is from my attorney. It is not the executioner I fear as much as I fear dying or being executed in this hell hole and nobody will know, nobody will care. That prospect scares the hell out of me. I would very much like a penpal.

Uit een brief van een terdoodveroordeelde uit California

I hope you all have a good Yuletide/ Christmas. Thank you for caring about a convict who is way acrossed the ocean and thanks for bringing a little sunshine into my life. Words cannot express my gratitude or yearning for human contact.

J.W. California

Hello there, I hope your holiday season is going smooth. It was extremely sweet of you to send a stranger a Xmas card. Keep up the good work. You cant even begin to feel how much some of us appreciate all your efforts. Take care.

M.M. Texas

Op de dag dat mijn correspondent Paul geëxecuteerd zou worden, kreeg ik een brief van een andere gevangene, die ook al jaren terdoodveroordeeld is en met wie ik ook al jaren schrijf. Ik had hem geschreven over de op handen zijnde executie en over mijn plan om naar de VS te gaan om Paul tenminste een keer te zien en daar te zijn voor hem. In de tien jaar dat ik met Paul schreef, had hij nooit bezoek gehad.  Die andere gevangene schreef: “Zelfs als je niet toegelaten wordt in de gevangenis en je dus niet hoeft te gaan, weet dan dat het eigenlijk ook niet uitmaakt. Paul weet toch wel dat hij niet alleen is en dat je in gedachten daar zult zijn. Je hebt geen idee wat dat voor ons, die op death row zitten, betekent. Te weten dat er één iemand is die aan je denkt, tot wie je je altijd kunt richten… Dat betekent dat wij niet alleen zijn. We hebben altijd iemand die een licht is, die ons hoop geeft. Jullie onvoorwaardelijke vriendschap maakt ons sterk, geeft ons kracht. Jullie zijn onze rots waar we op kunnen leunen…..”

I am an inmate of Florida's death row. I just want all of you, readers and penfriends to guys on the row wherever they may be, to know Ive been writing to D. for over two years now. Shes a wonderful friend, now I can call her my sister/friend, because she has shown me so much character of both. I had the privilige of spending the Thanksgiving Day weekend with her, her husband and son. Yes, they made the trip to see me and I can never ever put in words just what that meant to me. It was the most desirable time one can have on the row, to have a visit of that magnitude.

W. Florida


(tekening gemaakt met koffie)
In mei hoorde ik dat er een man geëxecuteerd was in Mississippi: Gerald Holland. Ik ken die man niet. Ik las in de krant van daar dat hij 72 jaar was en dat hij meer dan 20 jaar heeft vastgezeten. Er was geen familie voor hem voor de laatste dagen, geen advocaat, geen geestelijk verzorger… helemaal niemand. Er was ook geen post voor hem. Hij heeft niemand gebeld en zijn stoffelijk overschot zal op het terrein van de gevangenis begraven worden in een kist die gemaakt wordt door medegevangenen. Niemand keek naar hem om en niemand zal hem missen…..voorzitter Inside-Outside
Suggesties of problemen
met de homepage?
Laatst bijgewerkt: 21 maart 2022 www.stichting-inside-outside.org
© 2014 Inside-Outside