Fremontodendron californicum

 

 

Matig winterhard

Vaak verliest deze Amerikaan zijn bladeren in de winter, tot zo’n 15 graden onder nul houdt 'ie het vol. Hij houdt van een droge warme plaats en groeit liefst langs een warme zuidmuur tot zo 7 bij 5 meter de hoogte en de breedte in. Hij zit de hele zomer vol met prachtige fel gele bloemen. Samen met een (rode) Campsis radicans, Abutilon, Passieflora is de bloei een geweldig schouwspel! De Fremontodendron moet wel stevig geleid worden langs een zuidmuur.

De variëteit "Glory" wordt vaak als kuipplant aangeboden, deze bloeit zeer rijk in het voorjaar en in de zomer neemt de bloei langzaamaan af. 

Een voordeel van het uitplanten in de vollegrond is dat deze plant veel mooier groeit. Hij groeit uit tot een mooie bossige plant in de winterberging wordt hij snel spichtig, doordat de temperatuur er snel te hoog is.

 

Fremontodendron californicum

Brand!

De kleine bruine "haartjes" die overal op de bladeren en twijgen zitten zijn  zeer vervelend, zorg ervoor dat je deze niet aanraakt. Vooral in de ogen zijn ze een “brandende” ramp!  Direct uitspoelen met veel water!

 

Beschermen

In de winter is het goed om de plant tegen koude wind te beschermen door middel van een rietmat.  

 

Vermeerderen is erg moeilijk.

terug