Flora&Fauna, Hiking, Nordic walking, Wandelen  Fotografie, Fietsen, Mountainbiking, Bergbeklimmen, Eten, Reuma, Afstanden, Madrid,   Granada,Watersport, Weather, situation, Animal, Kingdom, Ride, Bike, Mountainbike,  Photography, Climb, Mountains, Food, Rheumatism, Distances, Aquatic, sports, B&B, Bed and Breakfast, Lorcha, l’Orxa, Valencia

 

Lorcha / l'Orxa

Costa Blanca

 


 

NL:      De omgeving van Lorcha en de costa blanca in Spanje staat bekend om haar milde klimaat. Mede door de combinatie van warme dagen en frisse nachten in combinatie met een relatief lage vochtigheid geeft een verzachtende werking aan de klachten op het gebied van reuma etc. Niet voor niets is deze streek door de wereld gezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een van de meest gezonde streken ter wereld. Lees meer ....

 De beste en voordeligste aanbiedingen voor vakantie in Spanje

UK:     The surrounding of Lorcha and the costa blanca in Spain is well known for the weather conditions. Warm days and chilly nights in combination with a very low humidity grade make this a perfect place for those who are suffering from rheumatism. The world health organisation says that this is one of the healthiest places in the world.

Over 30 offers for a holiday in Spain!!!

 

 

More Links:

 

 

 

 

Links

Link exchange

 

Afstanden / Distances / Alicante / Bergbeklimmen / Climbing / Eten en Drinken / Food / Flora en Fauna / Fietsen / Ride a bike / Fotografie / Photography / Granada / Hiking / Klimaat / Weather / Lorcha / l'Orxa / Madrid / Mountainbiking / Nordic Walking / Reuma / Rheumatism / Spanje / Spain / Valencia / Vliegtuig Spotten / Airplane spotters / Wandelen / Watersport / Aquatic Sports

Home

Sitemap

Mail to Webmaster

 

 

 


Besucherstatistik

(31-03-2006)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warmte.
De duizenden jaren oude Chinese geneeskunde zegt: levensenergie kan worden geblokkeerd door koude, door wind en door vocht. Warmte heft energieblokkades op en laat de energie stromen. Vooral mensen met een mindere goede gezondheid moeten dus voorzichtig zijn met koude wind en vocht. Om de energie beter te laten stromen is alles wat warmte brengt een hulpmiddel, zoals een verwarmd waterbed, een warme kruik, een warmtekussen, een infrarood sauna, een zonnebank maar ook de zomer of een vakantie in een warm zonnig land zoals de costa blanca in Spanje. Deze eenvoudige ‘warmte’ middelen zijn waardevol, gebruik ze dus.

Warmte & reuma
Warmte ontspant de spieren en maakt de gewrichten meer soepel zodat ze ook beter kunnen bewegen. Warmte bij reuma is ook ideaal bij pijnlijke spierspasmen.

Koude
Voor een aantal aandoeningen zoals spier- en gewrichtsaandoeningen kan koude (ijs-zakjes, ijskompressen) een helend effect hebben. U ervaart zelf wel welke methode voor u het meeste effect en verlichting geeft.

De ervaring leert dat mensen met reuma weinig of geen klachten hebben bij verblijf in een warm land zoals de costa blanca in Spanje. Veel mensen met reuma hebben met dit weer minder klachten. Warm weer zou dan ook goed zijn voor reuma.

Dat een persoon met reuma minder pijn ondervindt tijdens een vakantieverblijf in een warm en zonnig land is zeer goed te begrijpen.

 

 

 

Slijten gewrichten door beweging?

Reuma kun je niet voorkomen, het overkomt je. Maar je kunt er wel iets tégen doen. Beweging kan de reumaklachten verminderen. Beweging is noodzakelijk voor iedereen en zeker voor mensen met reuma. 

Vroeger werd mensen met reuma vaak rust voorgeschreven, maar uit  onderzoek van de laatste jaren blijkt dat het juist belangrijk is om in beweging te blijven. Nee, bewegen is juist nodig om de gewrichten soepel te houden. Stijve gewrichten en spieren zorgen er voor dat iemand meer klachten krijgt.

Bewegen zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven en houdt spieren en botten sterk. Hierdoor worden de gewrichten minder stijf en kan iemand met reuma zich gemakkelijker bewegen. Zwemmen, wandelen, fietsen of zelf oefeningen doen vermindert de klachten.

Behandelaars kunnen de reumaklachten verminderen met medicijnen. Patiënten kunnen zelf hun klachten verminderen door onder meer voldoende en goed gedoseerd te bewegen.

Bewegen helpt. Het is bewezen

Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat beweging de reumaklachten kan verminderen.
Vooral sporten als zwemmen, wandelen en fietsen zijn geschikt. Die dragen bij aan spierversterking, versoepeling van de gewrichten en verbetering van de conditie. Bovendien belasten ze de gewrichten niet te veel, zoals 'explosieve' sporten als tennis en voetbal. Deze zijn veelal minder geschikt vanwege schokkende beweging en de klappen die de gewrichten daardoor moeten opvangen.

'Gewoon' wandelen is al gezond: het verbetert de conditie, versterkt de spieren, houdt de gewrichten soepel en je bent lekker buiten.

Sportief Wandelen is voor vrijwel iedereen een ideale bewegingsactiviteit. Jong, oud, dik, dun, getraind of ongetraind. Zelfs met een blessure of chronische aandoening kunt je meedoen: wandelen is vanwege de vloeiende bewegingen niet te belastend voor de gewrichten van de benen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen, waarbij je veel stotende bewegingen maakt.

Sportief Wandelen en reuma
Beweging is voor iedereen belangrijk, maar voor iemand met reuma zo mogelijk nog meer. Uit onderzoek blijkt dat beweging de klachten kan verminderen die met reuma gepaard gaan: zoals pijn en stijfheid. Bovendien verbetert het de algehele conditie. Heel belangrijk bij een chronische aandoening.

 

 

LORCHA

Kijkend naar Lorcha en haar omgeving dan kunnen we, wanneer we het bovenstaande in ogenschouw nemen, concluderen dat een verblijf hier een positieve uitwerking heeft op de klachten welke o.a. veroorzaakt kunnen worden door reumatische aandoeningen.

Door de ligging in een dal omgeven door bergen zijn hier tal van aktiviteiten uitstekend te beoefenen. Wandelen in het dorp Lorcha zelf, doet U op vlakke wegen voorzien van een laag asfalt. Wandelen in de omgeving kunt U, afhankelijk van de conditie van de dag, op meer en minder verharde paden. Het volgen van bijv. de wandelroute die loopt over een voormalig treintraject biedt U de mogelijkheid om het binnenland met haar prachtige flora en fauna te ontdekken terwijl U wandelt over een goed begaanbaar pad.

Natuurlijk zijn dagtrips naar typische Spaanse Steden zoals Gandia, Alcoy of Valencia ook prima te maken vanuit Lorcha. Daarnaast kan men, naast het gebruik van het plaatselijk zwembad, ook naar hartelust zonnen op de vele stranden en zwemmen in de middellandse zee welke zich allemaal bevinden op geringe afstand. 
Het warme klimaat verzacht de symptomen, waardoor men het leven in dit gedeelte van Spanje een weldaad vindt

 

Voor meer info over Lorcha, haar omgeving en de vele mogelijkheden klik hier.

Voor meer info over accommodaties in Lorcha klik hier.
 

Top