Flora&Fauna, Hiking, Nordic walking, Wandelen  Fotografie, Fietsen, Mountainbiking, Bergbeklimmen, Eten, Reuma, Afstanden, Madrid,   Granada,Watersport, Weather, situation, Animal, Kingdom, Ride, Bike, Mountainbike,  Photography, Climb, Mountains, Food, Rheumatism, Distances, Aquatic, sports, B&B, Bed and Breakfast, Lorcha, l’Orxa, Valencia

 

Lorcha / l'Orxa

Costa Blanca

 


 

NL:     Op korte afstand gelegen van Lorcha bevindt zich Valencia, de hoofdstad van de communidad Valenciana aan de costa blanca in Spanje. Naast Barcelona begint Valencia een steeds grotere aantrekkingskracht uit te oefenen op de toeristen. Onder het genot van een heerlijk klimaat tref je hier alles op het gebied van kunst, cultuur, sport en uitgaansgelegenheden. Valencia beschikt over een internationale luchthaven en over één van de top voetbalclubs van Spanje. Lees meer ....

 De beste en voordeligste aanbiedingen voor vakantie in Spanje

UK:     Close to Lorcha is the city of Valencia situated. Valencia is the capital of the region Valenciana, the costa blanca in Spain. Besides Barcelona Valencia becomes more and more popular among tourists. While you enjoy the perfect weather conditions you are able to visit museums, shops and you find great places to spend your vacation. In Valencia you’ll find an international airport and one of the most famous soccer club in Spain.

 

Over 30 offers for a holiday in Spain!!!

 


 

 

 

 

Links

Link exchange

 

Afstanden / Distances / Alicante / Bergbeklimmen / Climbing / Eten en Drinken / Food / Flora en Fauna / Fietsen / Ride a bike / Fotografie / Photography / Granada / Hiking / Klimaat / Weather / Lorcha / l'Orxa / Madrid / Mountainbiking / Nordic Walking / Reuma / Rheumatism / Spanje / Spain / Valencia / Vliegtuig Spotten / Airplane spotters / Wandelen / Watersport / Aquatic Sports

Home

Sitemap

Mail to Webmaster

 

 

 


Besucherstatistik

(31-03-2006)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een uurtje rijden van Lorcha / L 'Orxa vandaan ligt de hoofdstad van de autonome regio Valencia.

Gelegen aan de kust van de Costa Blanca in Spanje gaat de oorsprong van deze stad terug tot het jaar 138 voor Christus. Valencia is opgericht door de Romeinen welke hier als eerste een nederzetting oprichtten. Omstreeks het jaartal 711 werd Valencia ingenomen door de Moren welke daar 5 eeuwen, tot ongeveer het jaartal 1238 zouden verblijven. Na een aantal moeilijke jaren, waarbij door ziektes zoals de pest het bevolkingsaantal drastisch terugliep, brak er omstreeks 1375 een tijd van glorie aan voor Valencia. Uit deze periode stammen dan ook vele beroemde bouwwerken zoals: Torres dels Serrans, El Micalet en de beroemde kerk Los Reyes del Convento de Santo Domingo. Ook kwamen in Valencia in die dagen vele (later) beroemd geworden schilders, beeldend kunstenaars, schrijvers en dichters wonen.

Na de verovering door de franse troepen van Napoleon in 1813 en de herovering omstreeks 1840 werd er in 1865 een begin gemaakt met de modernisering van Valencia. Buitenwijken werden afgebroken en de smalle steegjes werden vervangen door bredere straten. Rond het jaar 1900 veranderde Valencia in een handelscentrum gericht op export van ondermeer citrusvruchten. Gedurende de eerste wereldoorlog stortte deze handel compleet in en pas na de dood van Generaal Franco in 1975 en de goedkeuring van de Spaanse grondwet in 1978 werd de stad in sneltreinvaart gemoderniseerd en groeide Valencia uit tot een moderne hedendaagse, economisch gezonde metropool.

Het was ook in deze tijd dat beroemde gebouwen en projecten zoals Jardín del Turia, het IVAM (moderne kunst), Palau de la Música (concertzaal), Palau de Congressos (conferentiezalen), de metro, Ciudad de las Artes y de las Ciencas (stad van de kunst en de wetenschap) en het Parque de Cabecera werden gerealiseerd in Valencia.

Had Valencia begin 1900 ongeveer 200.000 inwoners, op dit moment bedraagt het inwoner aantal ongeveer 800.000.

Valencia beschikt op dit moment over ca. 35 grotere musea en minstens 2x zoveel monumenten en bezienswaardigheden, verdeelt over de gehele stad Valencia.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van het klimaat in en rond de Stad Valencia

 
Temperatures
Rainfall
Direct Sunshine
Atmospheric preassure
Maximum
Minimum
Average
l/m2
Days
Hours
%
HPA.
January
16,9
7,7
12,3
9,8
4
182,4
60
1.017,2
February
15,5
7,3
11,4
41,7
11
141,5
48
1.017,0
March
18,8
9,6
14,2
30,5
8
195,8
53
1.019,9
Apil
21,2
12,0
16,6
63,4
8
241,2
61
1.012,3
May
24,0
15,2
19,6
77,7
6
277,4
62
1.015,8
June
30,9
21.8
26,3
1,2
4
280,5
63
1.013,6
July
32,0
23,7
27,8
0,2
1
322,3
71
1.013,6
August
33,1
23,1
28,1
2,0
5
317,7
75
1.014,0
September
28,1
19,6
23,8
33,7
13
227,0
61
1.016,8
October
23,3
15,8
19,6
71,7
16
144,4
41
1.011,2
November
20,0
12,1
16,0
13,9
7
133,6
44
1.014,5
December
17,7
8,4
13,0
21,9
8
179,3
61
1.017,1

Valencia is, zoals het een metropool van deze eeuw betaamt, goed te bereiken op de volgende manieren:

 * Per vliegtuig via de luchthaven Manises.

 * Per trein, zowel nationale als regionale bestemmingen. Tevens aansluiting op het hoge-      snelheids traject richting Madrid.

 * Per ferry via de haven voor met name reizen naar de Balearen en tevens wordt Valencia  veel bezocht door cruise schepen.

* Via de weg, middels de snelweg A7 richting Barcelona - Alicante en de A3 richting Madrid.

 

Uitgaansgelegenheden zijn er volop in Valencia en de vele bars en discotheken zijn vaak tot in de vroege ochtend geopend. Qua restaurants tref je in Valencia een internationale keuken aan maar het meest bekend is Valencia om de vele variaties aan paella welke aangeboden worden.

 

Op het gebied van sport is Valencia (natuurlijk) bekend om haar voetbal club, en vanzelfsprekend biedt het water van de middellandse zee uitstekende mogelijkheden voor tal van watersporten. Ook zijn er diverse golf courses in de omgeving. Een typische (regionale) sport is het Pelota.

Er vinden in Valencia vele "fiestas" plaats waarbij Las Fallas de meest opmerkelijkste en beroemdste is. De straten zijn dan gevuld met objecten van papier-maché die op 19-maart worden verbrand. Aansluitend is er 5 dagen feest dat wordt afgesloten met vuurwerk en een optocht in klederdracht. Dit alles ter nagedachtenis aan de heilige San José.

Ten zuiden van de hoofdstad ligt, afgescheiden door de Middellandse Zee, het meer van La Albufera. Dit zoetwaterbekken ligt in het natuurpark Parque Naturel de la Albufera dat een oppervlakte beslaat van 21.000 hectaren. Verder langs de kust ligt het stedelijk eiland Sueca, midden in de uitgestrekte moerasvelden die gewijd zijn aan de rijstbouw. Vanaf dit "eiland" heeft men een mooi uitzicht over het water en kan men genieten van het prachtige en langgerekte zandstrand. Verder omvat de kuststrook ten zuiden van Sueca de uitlopers van de urbanisaties, die eindigen in Cullera. Deze plaats is omringd door verscheidene zoetwater-meren en meer dan 13 km. zand en kliffen. Hier bevindt zich ook de enige visserij- en jachthaven van deze Costa. Net voor de laatste plaats in de Costa de Valencia ligt Gandia, in deze plaats is duidelijk de Italiaanse invloed te herkennen in de architecturen zoals het Hertogelijk paleis Palacio Ducal. Het strand van Gandia is een van de breedste in de Costa de Valencia. Olivia is de laatste plaats langs de kust en hier trekken de aangename en schone stranden talloze bezoekers. Oliva deelt ook samen met de Costa Blanca het mooie natuurpark Parque Natural del Marjal de Pego-Oliva, een prachtig natuurgebied gelegen in een vallei.

Het natuurpark Albufera met het grootste meer van Spanje, gelegen op 11 km ten zuiden Valencia, is het centrum van de rijstindustrie en een paradijs voor trekvogels. Valencia kan bogen op nog een andere rijkdom: rijst. Ten zuiden van de stad, rond de lagune van Albufera (Arabische naam die kleine zee betekent), brengen de rijstvelden sinds de 13e eeuw een ronde, erg absorberende rijst voort, die aan de basis lag van het nationale gerecht la paella valenciana. Afhankelijk van de smaak en de stemming van de koks wordt in paella met saffraan gekruide rijst gecombineerd met verschillende groenten, kip of konijn, vis of zeevruchten. De menu's van de restaurants bieden nog vele andere specialiteiten op basis van rijst aan, zoals arroz a banda (gekookte rijst in een visbouillon die apart geserveerd wordt), arroz negro (zwarte gekookte rijst met pijlinktvis) of amb bledes (rijst met snijbieten).

Het gebied met rijstvelden is omgeven door het natuurpark van de Albufera. Een wereld op zich. Een oase van rust en kalmte. Laat u verleiden. Huur een van de kleine gekleurde bootjes en glijd rustig op het zachte en ondiepe (van 75 cm tot 1 m) water. Meer dan tweehonderdvijftig soorten vogels hebben er hun thuis. Aan de rand van de lagune kan u de typische buitenhuisjes van de Valenciaanse huerta ontdekken, met hun rieten daken en hun witgekalkte muren uit leem. Wie goed kijkt, kan aan de oppervlakte van het water het spoor zien dat is achtergelaten door de palingen, een ingrediënt van de gastronomische specialiteit die rauw wordt gegeten : all i pebre (paling met aardappelen).

 

Ca. 30 km landinwaarts, en ongeveer 1.5uur rijden vanaf Lorcha ligt het dorpje Buñol. Hier vindt ieder jaar in augustus, op de laatste woensdag, het beroemde La Tomatina plaats. Dit is een traditioneel gevecht waarbij vorig jaar ongeveer 40.000 mensen meededen en elkaar met in totaal 140 ton aan tomaten bekogelden.

 

Kortom, Valencia, een (toeristische) bezienswaardigheid in opkomst die volop de "strijd" aangaat en aan kan gaan met Barcelona.

 

 

 

 

terug naar top van de pagina

  1.