HOME VERSLAGEN

BIELEFELD, ALM

BielefeldTicket
Arminia Bielefeld – Mainz 05; 24 november 2001.
2.Bundesliga (2), toeschouwers; 14.252, uitslag; 0-1.

Scoreverloop;
64. Voronin 0-1

Arminia Bielefeld – Mainz 05 was een mooie affiche; de nummer 3 (AB) van de ranglijst tegen de nummer 1 (05). Ondanks het druilerige najaarsweer reden we vol enthousiasme naar Duitsland. We konden de verleiding niet weerstaan om via Münster te rijden. Daar lag het stadion van Preussen Münster met de weinig originele naam Preussenstadion. Ook het stadion zelf was niet bijster origineel. Een betonklomp waarvan er zovele zijn in Duitsland. Een atletiekbaan omringd door ¾ onoverdekt staan en een overdekte hoofdtribune aan de lange zijde. Het stadion was open, dus hebben we een rondje gelopen en de nodige kiekjes geschoten. Meest opvallende detail waren de vrolijk gekleurde hangstaanders op de staantribune.Na dit uitstapje was het inmiddels 13:00 uur geworden en de hoogste tijd om verder te reizen naar Bielefeld. Helaas ging de route over B-wegen dwars door allerlei leuke dorpjes en stadjes. Minder leuk waren de vele verkeerslichten en opstoppingen. De tijdnood werd zo erg dat we langs het stadion van FC Gutersloh reden zonder te stoppen. De wedstrijd begon om 15:00 uur maar toen reden wij pas aan de verkeerde kant Bielefeld binnen. Pas om 15:10 uur parkeerden wij de auto op de parking van de universiteit. Dankzij een behoorlijke looppas kwamen we om ongeveer 15:20 uur (uitgeput) aan bij het stadion. Gelukkig was dit Spitzenspiel niet uitverkocht.

We kochten een kaartje voor de overdekte staantribune achter het doel welke goed gevuld was. Toen we binnenkwamen stond het nog 0-0. Er ontspon zich een vrij hard duel waarin de acceptatiegrens van de spelers laag bleek en de irritatiegrens hoog. Dit was ook te merken aan het publiek; veel boegeroep, gefluit en gescheld. Het ging er allemaal behoorlijk fanatiek aan toe. De wedstrijd was spannend, maar van een laag niveau met veel onderbrekingen door overtredingen. Uit Mainz was een vak vol roodwitte fans meegekomen. Er was constant veel beweging in hun uitvakje maar dit was voor ons slecht te zien. De Mainzer waren namelijk weggestopt in een hoekje van de staantribune aan de lange zijde. Wij werden meegezogen door de emoties van het blauwzwarte gedeelte van het publiek. In de rust kregen we nog een als bierfles verkleedde mascotte te zien, erg grappig! In de 2e helft kwam de wedstrijd goed op gang. Beide ploegen kregen een penalty maar beide keren redde de keeper. Bielefeld kreeg zelfs meerdere kansen maar scoorde niet. Zoals vaker valt het doelpunt dan aan de andere kant; 0-1 voor Mainz en dit was ook de uitslag. In deze turbulente 2e helft werden 2 spelers van het veld gestuurd. Dabrowski van Bielefeld in de 74e minuut en Schuler van Mainz mocht in de 90e minuut vertrekken. Zowel de rode kaarten als de strafschop waren discutabel. De scheidsrechter maakte zich dan ook deze middag weer eens niet populair.

Opvallend was nog ene Dirk van de Ven, een kalende Nederlandse Duitser die meespeelde bij Bielefeld. Verder waren we onder de indruk van de hardplastic bierglazen met Arminia logo en een praktisch heft waarmee je het glas aan een hek of je broekriem kunt hangen zodat je de handen vrij hebt om een bockworst te verorberen. Briljant idee van die Duitsers! Wel opletten want op deze glazen zit pfand (statiegeld). Resultaat is na de wedstrijd relatief weinig rotzooi op de tribune. Ondanks de vermakelijke wedstrijd was het toch wel jammer dat we zo laat aankwamen. Hierdoor weinig contact met de locals en geen tijd om voor de wedstrijd de omgeving van het stadion te verkennen. Na de wedstrijd was het namelijk al volledig donker. Goede reden om in de toekomst nogmaals naar Bielefeld te reizen voor een wedstrijd op de Alm.

Laatste wijziging verslag; 12-07-2004.
HOME VERSLAGEN