HOME VERSLAGEN

BIELEFELD, ALM (2)

Bielefeld2Ticket
Arminia Bielefeld – Energie Cottbus; 26 oktober 2005.
DFB-pokal, toeschouwers; 9.039, uitslag; 2-1.

Scoreverloop;
  9. Gomez          0-1
22. Küntzel         1-1
56. Küntzel         2-1

Sinds 2002 speelt onze oude held Gregg Berhalter bij het Duitse Energie Cottbus. Een collegasupporter leek het leuk om Berhalter weer eens te zien spelen. Om speciaal hiervoor naar Cottbus te rijden was wat teveel van het goede. Cottbus ligt namelijk tegen de Poolse grens aan, een 750 kilometer rijden. Echter uit de loting van de 2e ronde van de Duitse beker kwam Arminia Bielefeld – Energie Cottbus. Nu waren we in 2001 al eens in Bielefeld geweest. Helaas arriveerden we destijds te laat voor de wedstrijd. Genoeg redenen om weer eens naar Bielefeld te gaan. We arriveerden rond 17:30 uur in Bielefeld, 2 uur voor de aftrap van 19:30 uur. Dus tijd genoeg om nu wel een rondje om het stadion te lopen. Het stadion wat ook al een commerciële naam heeft gekregen. De klassieke naam Alm is vervangen door Schuco Arena. Het werd een lange ronde, het ging door een park, woonwijken en volkstuintjes. Tussen deze volkstuintjes lag een vaag restaurantje. Aangezien we te lui waren om verder te lopen besloten we om hier te gaan eten. Het was heerlijk weer voor eind oktober, zonnig en 18 graden. Dus besloten we op het terras, met uitzicht op het stadion, te gaan zitten. Aan de serveerster vroegen we of we de kaart konden krijgen, we hadden namelijk wel trek in wat. Ze vertelde dat we de keus hadden tussen; Schnitzel, Pommes mit Mayo oder Schnitzel, Pommes mit Ketchup. We bestelden wat te drinken en vroegen om 10 minuten bedenktijd.

De biertjes, de fanta en het eten smaakte prima. Mede door de bediening van de charmante ober in trainingspak. Rond 19:00 gingen we verder met onze ronde om het stadion. We dwaalden nog wat door de volkstuintjes met kabouterhuisjes maar uiteindelijk bereikten we weer het stadionterrein. Tijdens ons vorige bezoek stonden we aan de korte zijde, dus deze keer was het de beurt aan de staantribune aan de lange zijde, de Osttribüne. Dit is het oudste gedeelte van het stadion. We zochten een plekje op aan de kant van het bezoekersvak. Toevallig was de selectie van Energie Cottbus daar bezig met het inlopen onder leiding van aanvoerder Berhalter. We probeerden door middel van wat schreeuwen en zwaaien met onze sjaaltjes zijn aandacht te trekken. Na een tijdje kreeg hij ons in de gaten en zwaaide hij enthousiast terug. Het was weer een genot om het voetbal staand te kunnen zien. Het kan probleemloos in Duitsland. Het enige waar de stewards op letten is dat de gangpaden vrij gehouden worden. Verder kan een ieder met een biertje in de hand staande naar het voetbal kijken.

Cottbus had in de vorige ronde RW Essen uitgeschakeld en kwam naar de Alm als koploper van de 2.Bundesliga. Bielefeld had de amateurs van Preussen Magdeburg verslagen en stond 11e in de 1.Bundesliga. Bielefeld was duidelijk favoriet maar zou zeker geen makkie krijgen aan Cottbus. Gelijk na de aftrap werd duidelijk dat Bielefeld Cottbus niet onderschatte. De thuisploeg ging gelijk fel in de aanval en Cottbus moest vol in de verdediging. Echter toen Cottbus voor de 1e keer in de buurt van het doel van Bielefeld kwam was het gelijk raak. Met een vlammend schot vanaf links scoorde Gomes de 0-1. Bielefeld ging gewoon door met aanvallen. Snel werd het 1-1. Slechte communicatie tussen keeper Piplica van Cottbus en Berhalter stelde kleinduimpje Küntzel in staat om koppend de 1-1 te maken. Hierna begon Bielefeld pas echt aan te vallen. Energie Cottbus echter probeerde met enkele groffe overtredingen de aanvalllen te stoppen. Dat lukte want de scheidsrechter trad maar half op. Het publiek waardeerde dit minder en ging heerlijk tekeer. De spelers van Bielefeld gingen mee in het harde spel en na een paar discutabele beslissingen van de scheidsrechter begon het geirriteerde publiek Hoyzer, Hoyzer te roepen. Door alle overtredingen gebeurde er voor de pauze niks meer.

Voor deze bekerwedstrijd kwamen een 9.000 mensen opdagen. Opvallend was dat zeker 7.500 kozen om de wedstrijd staand te volgen. De zitplaatsen in de rest van het stadion waren dan ook erg leeg. Na de pauze ging Arminia verder met aanvallen. Cotbuss beperkte zich tot verdedigen. Een fatsoenlijke aanvalsopbouw was er niet. Elke bal werd richting de zwarte reus Kioyo geschopt. Maar deze verloor de meeste kopduels waardoor Cotbuss constant onder druk stond. Wederom Küntzel scoorde voor Bielefeld. Keeper Piplica van Cottbus liet een slap schot onder zich doorglijden. Cottbus probeerde nog wel wat maar het haalde niks meer uit. Opvallend was dat constant alle spelers aan het zeuren waren. Na het eindsignaal kwam Berhalter naar ons toe, bedankte voor onze komst en we kregen zijn aanvoerdersband als souvenir mee. Vlot waren we uit Bielefeld weg en na een probleemloze reis kwamen we moe maar voldaan weer thuis.

Laatste wijziging verslag; 19-11-2005.
HOME VERSLAGEN