HOME VERSLAGEN

BREMEN, WESER STADION

BremenTicket
Werder Bremen - Kaiserslautern; 18 maart 2001.
1.Bundesliga (1), toeschouwers; 29.250, uitslag; 1-2.

Scoreverloop;
11. Lokvenc       0-1
39. Lokvenc       0-2
58. Herzog         1-2

Na wat dwalen door het centrum van Bremen kwamen we terecht in de hoerenbuurt. Erg interessant maar niet het doel deze regenachtige zondagmiddag. Na wat vragen aan voorbijgangers vonden we dan toch het Weserstadion. We vonden een parkeerplaats in de nette buurt tegenover het stadion. Toen we het nog lege stadionterrein opliepen werden we aangesproken door enkele vage types die ons kaartjes aanboden. We wezen het aanbod vriendelijk af, even later konden we bij de kassa probleemloos kaartjes kopen voor de staantribune. De staantribune; in Nederland vakkundig uitgeroeid door de KNVB die slaafs de regels van de UEFA volgde. In Duitsland kwamen de fans in opstand en werd er gezamenlijk door de diverse fangroepen geprotesteerd. De Duitse clubs hadden oog voor de wensen van hun fans en zo kan er tijdens binnenlandse wedstrijden ouderwets gestaan worden. Een club als Werder is bij UEFA-wedstrijden toch gedwongen alleen zitplaatsen te verkopen. Daarvoor is een ingenieus systeem bedacht; Varioplatzen. De stoeltjes kan men omhoogklappen en vastzetten aan het frame. Zo kan een zittribune snel omgebouwd worden naar staan en andersom.

Op het stadionterrein waren genoeg standjes met eten en drinken. We genoten van de nodige bockwursten en Riesenkrakauers. In de eerder genoemde wijk gingen we op zoek naar een kroeg. We vonden het kroegje Taubenschlag. Van enkele locals kregen we na enig aandringen uitleg over de vriendschapsbanden tussen fans van de Duitse clubs. Het bleek dat de fans van Werder en Kaiserslautern al jaren Freundschaft hadden. Dit konden we met eigen ogen zien in de praktijk. De verdeling tussen Werder en FCK in de kroeg was 50/50 zonder dat dit problemen gaf. Verder zagen we vele sjaals in de kleuren van beide clubs; groen en rood. Ook de nodige opnaai-emblemen over dit thema. De FCK-fans zongen diverse liedjes die nogal anti PSV waren. Logisch na de veel besproken botsing tussen Kaiserslautern en PSV in de UEFA-cup enkele dagen eerder. Het bier smaakte goed in deze staube en het was nog rennen om de aftrap om 18:00 uur mee te maken.

Ondanks de atletiekbaan hadden we nog een redelijk zicht op het veld. Probleem was de vele mensen die over die atletiekbaan liepen; bewakingspersoneel met honden, tv-mensen, stewards en nog meer dergelijk overbodig gepeupel. Er werd behoorlijk fanatiek gezongen in ons vak en er was ook het gebruikelijke gezwaai met vlaggen. In het vak ernaast stond de HK van Bremen; East Side. De wedstrijd werd in hoog tempo gespeeld en al na 6 minuten scoorde Lokvenc voor Kaiserslautern. Helaas voor hem werd het doelpunt afgekeurd. FCK speelde beter en gemakkelijker dan Bremen. Verdediger Hany Ramzy was bij Lautern de uitblinker. De Tsjech Vratislav Lokvenc bracht Kaiserslautern op een comfortabele 0-2 voorsprong. De doelpunten waren bijna identiek aan elkaar; Lokvenc kan afronden na goed voorbereidend werk van Jens Strasser aan de rechterkant. Tussendoor kreeg Bremen kans op de 1-1. Arbiter Wack gaf een penalty maar doelman George Koch hield zijn doel schoon op de inzet van Ailton. Bremen drong aan in de 2e helft maar verder dan een mooie treffer van Andy Herzog kwamen ze niet. Ondanks de hectische slotfase. Na de overwinning op PSV wederom een goede uitslag voor Kaiserslautern. Na de wedstrijd werden er buiten door sympathieke promotiedames flesjes Flugel uitgedeeld. Met de zakken vol (we blijven Nederlanders) liepen we terug naar de auto. Na een kleine file in Bremen reden we tevreden terug naar de Heimat.

Laatste wijziging verslag; 16-07-2004.
HOME VERSLAGEN