HOME VERSLAGEN

BRUGGE, JAN BREYDELSTADION (4)

BruggeTicket4
Club Brugge – AA Gent; 28 juli 2006.
1e Klasse (1), toeschouwers; 25.246, uitslag; 5-0.

Scoreverloop;
24. Daerden       1-0
34. Balaban        2-0
75. Ishiaku         3-0
82. Roelandts     4-0
90. Chavez        5-0

Net als vorig seizoen werd ook dit seizoen besloten om de openingsmatch van de Belgische Jupiler League mee te maken. Dat dit een wedstrijd werd van Club Brugge is geen toeval. Brugge is een prachtige stad en ligt niet ver van de kust; ideaal om vrienden die normaal niet zo snel mee gaan over de streep te trekken. Ons groepje bestond uit 3 man, een 4e persoon zou zich pas na de wedstrijd bij ons voegen. Hij moest namelijk nog werken op deze vrijdag. Al vroeg waren we ’s ochtends vertrokken naar Brugge. Ons reisdoel was in 1e instantie Jeugdherberg Europa. Dit hostel is een aanrader voor groundhoppers, backpackers of andere lowbudgetreizigers. Het is een prima hostel op een kwartier lopen van het centrum. Na het inchecken liepen we richting centrum, wederom verwonderden we ons over de pracht van het stadscentrum. Was het vorig seizoen met de openingsmatch tegen Moeskroen enkel allemaal regen overdag, nu was het een prachtige zomerse dag.

Het was weer prima terrasweer en daar maakten we dankbaar gebruik van. Op 1 van de terrassen in de buurt van de Grote Markt raakten we aan de praat met een ober. Hij bleek ook groundhopper te zijn. Hij ging ook zeer regelmatig naar het buitenland voor voetbaltrips. Net als ons had hij afgelopen seizoen Portsmouth bezocht. Altijd interessant om met medegroundhoppers te praten. Elders in het centrum kregen we nog het aanbod om de volgende dag met Cercle Brugge mee te reizen naar Moeskroen, helaas paste dit niet in ons strakke reisschema. Inmiddels werd het tijd om een taxi te regelen. Op de Grote Markt is dit niet moeilijk. Onze taxichauffeur bleek goed op de hoogte te zijn van nachtelijke escapades van enkele Bruggespelers. Zo kregen we verhalen te horen over onder andere Jason Vandelanoite en de dit seizoen naar NEC vertrokken Günther Vanaudenaerde. Laat ik er in het belang van beide personen maar niet over uitweiden. We stapten uit op de Gistelsesteenweg, the place to be voor Bruggesupporters nabij het Jan Breydelstadion. Aan deze straat zitten 5 gezellige kroegen en Frituur Carlos. Bij Carlos lieten we ons verleiden tot een Patat Gyros. Groot was onze teleurstelling toen de Gyros een soort hondenvoer bleek te zijn. Ik ben bang dat Griekenland, het land van de Gyros, België in de ban zou gooien wanneer ze wisten dat hun nationale product hier op deze manier te grabbel werd gegooid. Het was dus niet lekker.

Na het eten gingen we eerst maar in café Jan Breydel kijken. De ober van nabij de Grote Markt vertelde ons dat dit het café van Peter van der Heyden was. Peter van der Heyden speelde in het verleden 5 jaar bij Club Brugge en verdiend nu zijn brood bij Vfl Wolfsburg. Het was een gezellig kroegje. Daarna schoven we door naar café de Platse, het café van de harde kern van FCB. Hier troffen we nog een aantal oude bekenden van ons reisje naar Lokeren vorig seizoen. De tijd vloog voorbij en het werd hoog tijd om onze vrienden van Blauw Zwart Limburg op te zoeken. Zij hadden namelijk onze tickets voor de wedstrijd. Net als tegen Moeskroen zaten we in 1 van de hoekvakken van de Noordtribune. Omdat de buurman van Jesus, onze vriend uit Belgisch Limburg, niet was op komen dagen was daar een plekje over. Ondergetekende is bij hem gaan zitten. De sfeer is meer naar het midden van de tribune toch het beste. We waren net voor de aftrap in het stadion. Met de wedstrijd tegen AA Gent stond er direct een topper op het programma. Gent ligt niet ver van Brugge en vanuit Gents perspectief is Club Brugge dé aartsrivaal. Vanuit Brugge leven die gevoelens iets minder, daar is Anderlecht de grote vijand.

Gent was vorig seizoen vooral in de terugronde dé verrassing van België. Smaakmaker aan Gentse kant was onze landgenoot Mbark Boussoufa, hij vertrok echter naar Anderlecht. Een behoorlijke aderlating dus voor de Buffaloos. Brugge beleefde vorig seizoen een uiterst wisselvallig seizoen. Nog net werd Europees voetbal behaald. Deze vrijdag werd bekend dat ze in de UEFA Cup moeten aantreden tegen FK Süduva uit Litouwen. Ik kan me leukere uitjes voorstellen. Bij Brugge werd eind vorig seizoen afscheid genomen van Clubicoon Gertje Verheyen. Ook werd trainer en blauw zwarte legende Jan Ceulemans een aantal wedstrijden voor het einde ontslagen. De nederlaag tegen AA Gent vorig seizoen betekende zijn doodsvonnis. Nieuw dit seizoen zijn onder andere spits Ibrahim Salou, middenvelder Koen Daerden en de verdedigers Timothy Dreesen en Brian Priske. Laatstgenoemde was nog niet speelgerechtigd. De wedstrijd van vandaag trok aardig wat volk naar het Jan Breydel. De laatste oefenwedstrijd tijdens de traditionele Brugse Metten tegen PSG had de mensen behoorlijk enthousiast gemaakt. De sfeer zat er deze avond dan ook weer goed in.

Dit werd ook mede veroorzaakt door het scoreverloop. Nadat een doelpunt van Axel Foley van AA Gent werd afgekeurd, kwam de Brugse voetbalmachine op gang. In een prima wedstrijd werd Gent met 5-0 afgedroogd. De doelpunten werden door 5 verschillende spelers gemaakt, met het scorend vermogen van Brugge lijkt het dus wel goed te zitten. En dan te bedenken dat Ibrahim Salou er nog niet eens bij was. Een droomstart van het seizoen derhalve voor Brugge. De spelers liepen na afloop een uitgebreide ereronde. Na de bus van Blauw Zwart Limburg te hebben uitgezwaaid, zijn we weer naar de Platse gegaan en later naar het centrum van Brugge. Zaterdag en zondag brachten we door in Oostende. Het was weer een mooi weekend!

Laatste wijziging verslag; 14-08-2006.
HOME VERSLAGEN