HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

GENT, EMANUEL HIEL

HielTicket
Gent Zeehaven – Rumbeke; 21 april 2007.
4e Klasse A (4), toeschouwers; ± 250, uitslag; 2-0.

Scoreverloop;
50. Demeyer          1 – 0
76. Dekeukeleire    2 – 0

Normaal gesproken zijn wij niet erg actief in de lagere regionen van het Belgische voetbal. De publieke belangstelling is meestal zo gering dat wij het niet de moeite waard vinden om daar een 700 kilometer voor te rijden. De oudere stadionnetjes zijn vaak wel het bezoeken waard, dat doen we dan zonder wedstrijd als voorafje aan een wedstrijd in 1e of 2e Klasse. Voor fusieclub Gent Zeehaven werd een uitzondering gemaakt. Van een doelman kwam het nieuws dat de club het oude stadion aan de Emanuel Hielstraat gaat verlaten. Gent Zeehaven gaat vanaf komend seizoen spelen op een terrein in Oostakker waar nu al de jeugdteams spelen.

Het stadion ligt verassend dicht bij het Ottenstadion van AA Gent. Dezelfde afslag Gentbrugge, richting centrum en dan is het niet ver meer. Het ligt in een keurige buurt met vlakbij een frituur, welke maar net goedgekeurd werd. Zoals gewoonlijk in België weer gigantisch veel saus over de frietjes en de kipsaté gaat in Gent in de frituurpan en wordt geserveerd zonder satésaus. Dat er vanuit de frituur uitzicht is op de lichtmasten van het stadion vergoed veel. De entree voor de wedstrijd was 6 euro en dat was gelukkig inclusief een kaartje. Ook het Emanuel Hiel is weer een typisch stadionnetje uit de Belgische 3e of 4e Klasse. Achter de doelen staan lage onoverdekte betonnen staantribunes waar de betonrot heeft toegeslagen, de staantribune aan de lange zijde heeft een mooie overkapping. De hoofdtribune is vrij saai en ziet er wat nieuwer uit dan de rest van het stadion. Hier bevindt zich de uiteraard fraaie kantine. Dit is ongetwijfeld de belangrijkste inkomstenbron van de club. Hier staan de oude mannetjes met een Palmpje in de hand te verhalen over vroeger. Erg mooi zijn de old-style lichtmasten in de hoeken en de 2 gedenkstenen op de parkeerplaats.

Gent Zeehaven had al een periodetitel op zak maar had nog wel een overwinning nodig om definitief afstand te nemen van de degradatieplaatsen. Rumbeke uit de omgeving van Roeselare leek een ideale tegenstander want deze waren al zeker van degradatie richting provinciale klasse. Voordat de wedstrijd begon werd er nog een speler van Gent gehuldigd vanwege zijn 300e wedstrijd voor de club. Gedurende de 1e helft was Gent weliswaar duidelijk de betere ploeg maar Rumbeke hield eenvoudig stand. In de 2e helft schakelde Gent een tandje bij en dat resulteerde in een verdiende overwinning. Hiermee kan de club zich definitief gaan voorbereiden op de nacompetitie in 4e Klasse. Eigenlijk was het een verassend boeiende wedstrijd, het was overigens een heerlijke zwoele voorjaarsavond, dat helpt.

Het aantal toeschouwers van 250 is een schatting, nergens een officieel aantal gevonden. Onder het publiek veel oudere mensen, ik vrees dat deze club over een aantal jaren is uitgestorven. Op de lange zijde stond een klein groepje fanatiekelingen. Met behulp van megafoon, handbediende sirene en een luchttoeter werd de thuisploeg aangemoedigd. Opvallend was dat vooral de originele naam Racing Gent wordt gebruikt en niet Gent Zeehaven. De toevoeging Zeehaven is een gevolg van de zoveelste fusie van de club een aantal jaren terug. Voordeel van dergelijke kleine clubjes is wel dat je na afloop zonder vervelende files kunt vertrekken. De oprit naar de snelweg werd dan ook binnen 5 minuten na het laatste fluitsignaal bereikt. Ondanks de minimale publieke belangstelling was het een leuke avond in Gent, vermakelijke wedstrijd in een fraai oud stadionnetje.

Laatste wijziging verslag; 28-04-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB