HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS

HEERLEN, KALDEBORN

Ergens rond de eeuwwisseling stond er in het tijdschrift Johan een foto van de speler Guus Hiddink in Stadion Kalderborn te Heerlen. Nieuwsgierigheid was gewekt en in een stratenboek was het stadion snel gevonden. In december 2006 werd er eindelijk een bezoek gebracht.

Kaldeborn heeft gediend als thuisbasis voor de wilde profclub Rapid ’54. Maar nadat de wilde clubs en de KNVB een gezamenlijke betaalde voetbaltak hadden opgericht fuseerde Rapid ’54 met Juliana uit Kerkrade en ging het op Kaalheide spelen. Later heeft de amateurvereniging Heerlen Sport nog enkele jaren op Kaldeborn gespeeld. Deze club speelt nu op een nabijgelegen complex. Tegenwoordig is Kaldeborn het domein van Hockey- en Cricketclub Heerlen. Er zijn 2 hockeyvelden aangelegd in het stadion. Het stadion is verder gebruikt voor sportdagen. Stadion Kaldeborn is te vinden aan de Stadionbaan in Heerlen-Zuid.

Gezien de hoogte van het omringende maaiveld is Stadion Kaldeborn net als streekgenoten de Koel en Bökelberg duidelijk een afgraving. In het midden van de Kantinezijde is het middelste gedeelte duidelijk afgescheiden van de rest door middel van een muurtje aan weerszijden. Ook zichtbaar zijn traptreden en de fundatie van een vroegere overkapping. Dit was voorheen de hoofdtribune. Opvallend is dat de vorm niet rechthoekig is maar vierkant. Tegenover de Kantinezijde ligt een graswand, vroeger was dit ook een onoverdekte betonnen staantribune.

Aerial

Laatste wijziging verslag; 14-02-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS