HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

KORTRIJK, GULDENSPORENSTADION

KortrijkTicket
Kortrijk – KV Mechelen; 10 juni 2007.
Eindronde 2e Klasse (2), toeschouwers; 5.000, uitslag; 2-3.

Scoreverloop;
  9. Jarakovic       1-0
22. Vleminckx     1-1
43. Nong             2-1
62. Ivens       (P)  2-2
67. Charai            2-3

Aan de eindronde van 2e Klasse deden dit jaar 4 aansprekende clubs mee. Antwerp, Lierse, KV Mechelen en Kortrijk, de laatste club was de enige die ik nog nooit had bezocht. Dus gelijk favoriet voor een wedstrijdbezoek. De keuze viel op Kortrijk – KV Mechelen in de 5e en voorlaatste speelronde. Het verkrijgen van toegangskaartjes ging moeizaam. De website van Kortrijk informeerde ons dat er voorverkoop was tot 3 uur voor de aftrap. We besloten een nette e-mail naar de club te sturen met de vraag of het mogelijk was om kaartjes te reserveren, de reactie was kort maar krachtig; Nee, dat is niet mogelijk. Dan maar een oproep op het fanforum van Kortrijk. Al snel een reactie van iemand die bereid was om voor ons de kaartjes in de voorverkoop te gaan halen.

Op de dag van de wedstrijd had ik afgesproken met SuperJohn en SSM op de parkeerplaats van Hazeldonk. Na enig zoeken troffen we elkaar en gingen we verder in de inmiddels overal bekende pimpcar van SJ. Uiteraard wist SSM het weer zo te draaien dat hij voorin mocht zitten. Met een bescheiden snelheid zoefden we door België, waar SJ helaas een snelheidscamera in de middenberm niet zag staan. We gingen nog even kijken bij het Forestiersstadion van Harelbeke, dit was helaas dicht. Zag er best wel leuk uit dus weer een stadion voor het verlanglijstje. Vanuit Harelbeke was het niet ver meer rijden naar Kortrijk. In Kortrijk zagen we al snel de lichtmasten maar ook straten die waren afgesloten waren door de politie. SuperJohn parkeerde de auto in een duister en dooplopend straatje. Van daaruit was het niet ver meer lopen naar het stadion, zonder dat we wegversperringen van de politie tegenkwamen. We hadden met onze contactpersoon, nickname kvkboy afgesproken bij het supporterscafé. Het was even wachten maar al ouwehoerend met een stoer glas cola in de hand kwamen wij de tijd wel door. Constant zagen we mensen lopen die voldeden aan het ontbrekende signalement van kvkboy. Rond 15:30 uur kreeg ik dan toch het verlossende sms-je van kvkboy. Hij stond bij de ingang van ons vak te wachten met de tickets. Na een korte kennismaking werden de kaartjes en het geld overgegeven en wensten we elkaar een fijne wedstrijd.

Vooraf was Kortrijk de outsider in de eindronde maar het liep uit op een grote teleurstelling voor de ploeg. Een paar belangrijke spelers raakten geblesseerd en Kortrijk verloor alle wedstrijden. KV Mechelen echter zou bij een overwinning op Kortrijk promoveren, het resultaat bij Lierse - Antwerp was dan niet meer van belang. KV Mechelen zakte in 2003 van 1e naar 3e maar lijkt nu weer helemaal terug. Toch een club die in 1e Klasse hoort. Wij hadden tickets voor de overdekte staantribune achter het doel, ondanks de magere resultaten van Kortrijk was deze nog redelijk bezet. De sfeer was vanaf het begin van de wedstrijd prima van de kant van Kortrijk. Het klonk lekker hard onder het dak van de staantribune. Ook het bij meer Belgische clubs populaire Hand in hand werd gezongen. Als Nederlander klinkt dat altijd wat vreemd, maar dat zullen Engelsen ook wel hebben als ze weer een groepje Nederlanders YNWA horen brallen. Een ander vreemd liedje zong de aanhang van KVM; Gold van jaren ’80 boyband Spandau Ballet. Klonk echt nergens naar.

Links van ons aan de lange zijde stond een fraaie oude overdekte staantribune, die wegens bouwvalligheid helaas gesloten was. Volgens oud Belgisch gebruik staat deze nu vol reclameborden, wat geen fraai gezicht is. Aan de overkant staat achter het doel een grote overdekte zittribune, deze was met een paar zijvakken van de hoofdtribune gereserveerd voor de aanhang van Mechelen. Deze was uiteraard massaal aanwezig, we schatten een 3.000 man en vrouw. Het was een muur van geel en rood, met vooral voor- en tijdens de 1e helft indrukwekkend gezang.

Snel was duidelijk dat Mechelen de betere ploeg was. Vooral bij spelhervattingen, constant kon er richting het doel van Kortrijk gekopt worden. Maar het was Kortrijk dat op voorsprong kwam, na een goede aanval over meerdere schijven kwam Jarakovic vrij te staan en hij schoof de bal beheerst onder de keeper door. Mechelen leek niet van slag en ging gewoon door met het offensief, Kortrijk gaf goed partij maar het werd toch 1 – 1. Charai kwam door aan de rechterkant en zijn voorzet werd, uiteraard koppend, door Vleminckx afgerond. Het bleef boeiend, beide partijen schoten nog op de paal en de lat. Vlak voor rust kwam Kortrijk verassend weer op voorsprong, vanaf links maakte Nong de 2 – 1. KV Mechelen leek uitgeteld want het eerste kwartier na rust ging het een stuk minder overtuigend. Echter de scheids zag in een licht duwtje een penalty en Mechelen kwam wat goedkoop terug in de wedstrijd. Kortrijk had veel gegeven en was nu geknakt. Het werd nog 2 – 3 en KVM was weer terug in 1e Klasse.

De promotie werd door de spelers zeer uitgebreid gevierd met hun aanhang. Ook de aanhang van Kortrijk was blij, ondanks 0 op 15 kregen hun spelers een terecht applaus. Snel werd duidelijk dat de aanhang van Kortrijk vooral blij was omdat het gehate Lierse SK nu gedegradeerd was. We keken het feestgedruis nog een tiental minuten aan en gingen toen weer terug naar de auto. Gelukkig mocht ik nu voorin zitten. Het was een zeer mooie middag in Kortrijk, tof stadion en een memorabele wedstrijd met een prima sfeer. Snel waren we weer in Hazeldonk en namen afscheid. Einde van weer een schitterend seizoen buitenlandsvoetbal.

Laatste wijziging verslag; 20-06-2007.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB