HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

MECHELEN, ACHTER DE KAZERNE

MechelenTicket
KV Mechelen Ė Sint Truiden, 22 februari 2003.
1e Klasse (1), toeschouwers; 6.100, uitslag; 0-0.

Het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat C&U voor de eerste keer een wedstrijd zag op het terrein van KV Mechelen. Dan valt het nog niet mee om daar na al die tijd een fatsoenlijk verslag over te schrijven. Het kan dus zijn dat er enige onjuistheden in dit verhaal staan. Maar een e-mailtje onze kant op en we passen mogelijke fouten in het verslag aan.

Het was 2003 en rond wedstrijden in de Belgische 1e Klasse heerste de horror van de fancard. We waren al eens voor niks naar Antwerp gereden en op de websites van de diverse clubs stond weinig of tegenstrijdige informatie over de fancard. Ook werden e-mails naar de clubs over dit onderwerp vaak niet beantwoord. Vanuit Mechelen kregen we wel een keurige reactie met de boodschap dat we welkom waren met de fancard van Antwerp die we in de zomer van 2002 aangeschaft hadden. En nu was KV Mechelen ook wel een club waar we graag nog eens een potje voetbal wilden zien. Dus gingen we op een mooie maar koude dag in februari richting BelgiŽ. Na een dagje groundhoppen langs diverse oude grounds kwamen rond 17:00 uur al aan bij Achter de Kazerne, het stadion van KV. De kassaís waren nog gesloten maar een meneer op het kantoor verzekerde ons dat we voor de wedstrijd probleemloos een ticket zouden kunnen kopen. Het stadion was ook open zodat we al wat pics konden maken van een leeg stadion bij daglicht.

Hierna gingen we nog even in Boom bij het stadion kijken en dat zag er leuk uit en dan vooral de imposante hoofdtribune maar helaas was het potdicht. Iets verderop in Boom vonden we een friettent die wel open was en dat was een mooie locatie voor ons diner. Met volle en ronde buikjes reden we weer naar Mechelen. Bij het stadion was het inmiddels een stuk drukker en ook de kassaís waren open. We konden inderdaad zonder problemen een ticket kopen. We hadden slechts de keuze uit 1 vak voor de neutrale toeschouwer, maar oka dat was slechts bijzaak. In een gezellige kroeg hebben we de succesvolle ticket aankoop gevierd onder het genot van een paar heerlijke pintjes.

KV Mechelen was bezig aan een dramatisch seizoen. Er waren gigantische financiŽle problemen waardoor de salarissen al maanden niet meer betaald werden. Hierdoor waren veel spelers transfervrij vertrokken. De gaten in de selectie werden opgevuld door jeugdspelers en reserves van onder andere Standard. Deze spelers waren weliswaar van goede wil maar kwalitatief kwamen ze veel tekort. Zo werd thuis verloren van Club Brugge met 0-8, Mechelen stond dan ook laatste op de ranglijst. Behalve de verplichte degradatie door de financiŽle troubles dreigde ook nog een sportieve degradatie. Dat zou voor 2003/2004 3e Klasse betekenen. Om een dreigend faillissement te voorkomen werden er diverse acties gestart, dit onder leiding van de coryfeeŽn Fie van Hoof, Piet den Boer en Mark Uytterhoeven. Onder het motto Red KV werd op verschillende manieren geld ingezameld. Mogelijk was deze wedstrijd de laatste wedstrijd ooit van KV Mechelen. De woensdag na de wedstrijd was er een vergadering met ex-spelers welke nog geld te goed hadden van de club. KV Mechelen zou de spelers een aanbod doen wat zou betekenen dat de ex-spelers genoegen namen met een 15% van het openstaande bedrag. Als de spelers het volle bedrag zouden opeisen zou dat exit KV betekenen.

Sint Truiden stond ergens halverwege de ranglijst en was huizenhoog favoriet deze wedstrijd. Sint Truiden begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. De bal ging er echter niet in en langzamerhand begonnen de spelers van Mechelen te geloven in een goed resultaat. Er werd gevochten voor elke bal en er kwamen zelfs enkele kansen. De sfeer op de tribunes was heel bijzonder. De thuisploeg werd fanatiek aangemoedigd maar vooral de spanning over de toekomst van de club zorgde voor iets speciaals. De onzekerheid over de toekomst van de club hing in de lucht. Wij stonden in een bijna leeg staanvak voor de hoofdtribune, toch konden we de sfeer goed volgen.

Het bleef 0-0 en de blijdschap was werkelijk gigantisch, het werd gevierd als een kampioenschap. Nog nooit zagen wij zoveel vreugde bij een al bijna gedegradeerde en failliete club. Zelfs C&U stond met een brok in de keel toe te kijken. Voor mensen die alles uit de kast halen om het voorbestaan van hun cluppie te verzekeren kan je alleen maar sympathie en respect opbrengen. We verlieten het stadion met het gevoel dat we iets bijzonders hadden meegemaakt. Mogelijk was het de laatste wedstrijd van KV Mechelen. Dit gevoel werd nog eens versterkt toen we bij de Red KV lelijke eend een meisje op de grond zagen zitten die hartverscheurend aan het huilen was. Natuurlijk kan het zo zijn dat haar vriendje net de verkering had uitgemaaktÖ Desondanks waren we getuige van een fantastische reddingspoging van de fans van een leuke club in BelgiŽ.

Laatste wijziging verslag; 23-03-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB