HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

MECHELEN, ACHTER DE KAZERNE (2)

Mechelen2Ticket
KV Mechelen Ė Racing Genk, 16 maart 2008.
1e Klasse (1), toeschouwers; 12.100, uitslag; 2-2.

Scoreverloop;
  5. Bosnjak             0-1
10. Van Hoevelen    1-1
69. Nong                 2-1
77. Itzhaki               2-2

Na het bezoek aan Lyra - Rupel Boom was ik om 17:30 uur alweer in Mechelen. Dat was ruim op tijd voor de aftrap van 20:30 uur. Een parkeerplaats vinden vlakbij Achter de Kazerne is bijna onmogelijk en het is er volgens de kenners lastig wegkomen na afloop. Ik parkeerde de auto daarom tegenover het stadion van Racing Mechelen. Daar weg is het nog een kilometer lopen naar Achter de Kazerne. Ik was al eens eerder bij het stadion van Racing Mechelen geweest maar toen was het dicht. Ik had dit keer meer geluk, een deur was open en zo kon ik naar binnen zonder halsbrekende capriolen uit te halen. Er scheen een heerlijk voorjaarszonnetje en het Oskar van Kesbeeck lag er prachtig bij. Een heerlijk Belgisch stadion met een hoofdtribune die tot de mooiste van Belgie behoord. Lekker op je gemakje door een verlaten stadion slenteren zonder gestoord te worden, das genieten. Ook dit stadion zal normaal gesproken eens bezocht gaan worden tijdens een wedstrijd, wanneer is nog lang niet bekend.

Na dit bezoekje liep ik richting Achter de Kazerne. De route gaat via een volks buurtje met veel inwoners met een Arabisch uiterlijk. En die hebben gelukkig veel avondwinkels, waar ik bij een vriendelijke meneer wat te drinken kon kopen. Bij het stadion was het iets na 18:00 uur nog erg rustig, al werd het waterkanon al in stelling gebracht. Ik had via internet het kaartje gekocht. Echter de kassa waar ik het kon ophalen was nog gesloten. Volgens een steward zou de kassa pas om 19:00 uur open gaan. Dus nog ruim de tijd om de binnenstad van Mechelen eens te gaan verkennen. Het was inmiddels wel afgelopen met het lekkere weer, het begon te regenen, wat bijna de hele avond zo zou blijven. Zoals verwacht heeft Mechelen een zeer mooi oud centrum, waar je rustig een zaterdagje kan gaan shoppen met vrouw of vriendin. Met beide kan ook natuurlijk.

Terug op het stadion was het al een stuk drukker. Mijn kassa was inmiddels ook geopend en mijn ticket lag keurig klaar. www.ticketingonline.be is dus zeker een aanrader. Achter- en onder de hoofdtribune staat een uitgebreide keuze aan catering. Ik vergreep mij aan een chiliburger, cola en een friet. Voor de verandering had ik gekozen voor een zitplaats. Achter het doel op de skyboxtribune = Tribune 2. Net als de vorige keer kon ik getuige zijn van de fanfare begeleid door vlaggendragers van de diverse fanclubs. Een fraai gezicht, vooral als ze staand voor de lange zijde een bepaald lied spelen wat door de fans uit volle borst wordt meegezongen. Een kippenvelmoment, ook tijdens de wedstrijd blijft de sfeer er goed inzetten. Qua sfeer is KVM absoluut 1 van de toppers in BelgiŽ. Genk is aanwezig met een respectabel aantal van 500 fans. De wedstrijd heeft vooral een spectaculair begin- en einde. Racing Genk zagen we een maandje eerder nog verliezen bij Westerlo. Ondertussen was trainer Hugo Broos ontslagen.

Het was vooral flankspeler Aloys Nong die erg gevaarlijk was voor KVM, zijn directe tegenstander Lolo werd aan alle kanten voorbij gelopen. Echter Genk kwam op voorsprong, Ivan Bosnjak maakte door een kopbal de 0-1. Met Bosnjak is gelijk een grote zeur genoemd. Hij is constant aan het mekkeren en zeuren, iets waar heel Racing Genk deze avond last van had. Snel stond het alweer 1-1 en beide ploegen kregen meer kansen. Echter de fase rond de pauze was een stuk saaier, er gebeurde bijna niks meer. In de 66e minuut kwam er weer actie. Na een lompe overtreding werd Tiago van het veld gestuurd en heel Genk ging over de rooie. Helaas liep het niet helemaal uit de hand. Iets later maakt Nong de 2-1 en leek de winst voor Mechelen binnen. Leek, want Mellemans kreeg zijn 2e gele kaart en het was weer 10 tegen 10. Mechelen was even van slag en Genk profiteerde. Itzhaki scoorde uit een omhaal fraai de 2-2. De spannende slotfase was voor Genk maar de score veranderde niet meer.

KV Mechelen is helemaal terug dit seizoen. Ik zag de club vorig seizoen promoveren in Kortrijk. En na een moeizaam begin van de competitie heeft de ploeg zich vrij vlot veilig gespeeld. Het publiek heeft er ook weer vertrouwen in. Achter de Kazerne zit elke wedstrijd goed vol, ook deze avond was het zo goed als uitverkocht. Op de hoofdtribune nog een opvallend bord; Remember 2002-2003, het seizoen dat KV Mechelen haar dieptepunt bereikte door bijna failliet te gaan, juist in dat seizoen zag C&U voor de eerste keer KVM spelen tegen Sint Truiden. Eigenlijk geldt voor KV Mechelen hetzelfde als voor Lyra. Karakteristiek voetbalstadion waar nog een voetbalsfeer hangt die in Nederland een beetje verdwenen is. Na het laatste fluitsignaal direct weggegaan want de volgende dag moest er gewoon weer gewerkt worden. Snel was ik weer bij de auto en een kwartiertje na het eindsignaal zat ik alweer op de snelweg. Conclusie is een heerlijk voetbaldagje in Belgie. Een dergelijke dubbel is zeker een aanrader en ik hoop het volgend seizoen weer een keer te kunnen doen.

Laatste wijziging verslag; 06-07-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB