HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS

NUNEATON, MANOR PARK

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een bezoekje brachten aan Manor Park. Mijn interesse voor deze ground werd gewekt door een stukje in Groundtastic 42 en ook door de beelden die ik zag bij MotD van de ontmoeting tussen Nuneaton Borough en Middlesbrough in de FA Cup. Onderstaande history is grotendeels gebaseerd op het artikel in Groundtastic, met schriftelijke toestemming van Vince Taylor van GT.

Nuneaton Town, opgericht in 1889, speelde tot de 1e Wereldoorlog op een terrein aan the Newdigate Arms. Echter na de oorlog kon de club daar niet terugkeren. Daarom kocht Nuneaton Town in 1919 voor £ 4.000,- het land en gebouwen van de Wash Lane Farm. Er werd een speelveld aangelegd wat haaks op het Coventry Canal lag. De bouw van een hoofdtribune werd uitgesteld vanwege geldgebrek Wel werden er 2 overkappingen met een dak van golfplaten geplaatst aan de Canal End. Deze werden echter een paar maanden later door een zware storm alweer beschadigd. De 1e wedstrijd werd gespeeld op 2 September 1919, het was een vriendschappelijke ontmoeting tegen Atherstone United voor een crowd van een 4.000 tot 5.000 man.

Door stukken voormalig boerenland te verkopen kwam er weer geld beschikbaar voor verbeteringen aan Manor Park. Het veld werd 90į gedraaid en liep voortaan parallel aan het Coventry Canal. Ook werd er eindelijk een hoofdtribune gebouwd, het bouwwerk had een halfrond dak en een 400 zitplaatsen. Het werd een jaar later alweer uitgebreid. Door wederom stukken land te verkopen was er weer geld voor Manor Park. Aan beide korte zijden kwamen extra staanplaatsen en de overkapping aan de Canal Side werd voorzien van een halfrond dak. Plannen om de hoofdtribune en de overkapping van de Canal Side nog verder uit te breiden verder nooit uitgevoerd. Toen Nuneaton in 1924 in de Southern League ging spelen had Manor Park een capaciteit van 16.000 plaatsen waarvan 850 zitplaatsen.

Door financiŽle problemen kwam er in 1937 een einde aan het bestaan van Nuneaton Town. Vrij snel werd er een nieuwe club opgericht; het huidge Nuneaton Borough. Deze club ging ook weer op Manor Park spelen. Rond 1958 kreeg ook de Cock & Bear End een overkapping, in 1965 werd Manor Park voorzien van lichtmasten. Desondanks raakte Manor Park steeds meer verouderd. Terwijl veel grounds werden voorzien van staanplaatsen met betonnen treden waren de terraces op Manor Park niet meer dan een bult sintels. Op 28 januari 1967 werd het toeschouwerrecord gevestigd, het bezoek van Rotherham United in de FA Cup betekende een gate van 22.114.

Nuneaton speelde vanaf de oprichting in 1979 in de Alliance Premier League, de huidige Conference. Echter in 1987 degradeerde de club naar de Southern League. Inmiddels waren er plannen voor een nieuw stadion maar de club besloot Manor Park te renoveren. Het oude dak van de Main Stand werd in 1989 verwijderd en vervangen door de huidige overkapping. De originele onderbouw werd gerenoveerd en had daarna nog 520 zitplaatsen. Ook het dak van de Canal Side werd verwijderd maar werd pas in 1996 vervangen door het huidige dak. Ook werden alle staanplaatsen voorzien van betonnen treden. Aan het begin van het seizoen 2004/2005 werd aangekondigd dat het laatste seizoen op Manor Park was begonnen. Manor Park was verkocht aan projectontwikkelaar Bloor Homes en Nuneaton Borough zou gaan spelen op Liberty Way. Het terrein van Nuneaton Rugby Club. Een veld gelegen aan de rand van de stad met volop parkeerplaatsen en ruimte voor commerciŽle activiteiten. Liberty Way zou nog wel voorzien worden van een nieuwe Main Stand en staanplaatsen. Tot op heden zit er weinig schot in de zaak en zo is Nuneaton ook het seizoen 2006/2007 begonnen op Manor Park.

Enkele links;
Nuneaton Borough FC
Liberty Way

Laatste wijziging verslag; 03-10-2006.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS