HOME VERSLAGEN

MANCHESTER, OLD TRAFFORD

OldTraffordTicket
Manchester United - Southampton, 25 september 1999.
Premier League (1), toeschouwers; 55.249, uitslag; 3-3.

Scoreverloop;
17. Pahars            0-1
34. Sheringham     1-1
37. Yorke             2-1
51. Le Tissier        2-2
64. Yorke             3-2
73. Le Tissier        3-2

De Nederlandse fanclub van Man United, Dutch Mancunians, organiseerde regelmatig busreizen naar thuiswedstrijden van Manchester United. Wij gingen ook maar eens mee. Voor buitenstaanders is het namelijk bijna onmogelijk om aan losse kaarten voor thuiswedstrijden van Manchester United te komen. Vrijdagavond bij Den Haag CS in de bus gestapt. De Dutch Mancunians kenmerkte zich door 2 zaken; veel Hagenezen en nog veel meer bier. Deze combinatie maakte van een dergelijk tripje een ware slijtageslag. Het werd een nachtje stevig doordrinken en slap ouwehoeren in de bus en later op de boot.

Na een kleine stop vlak voorbij Dover door een vaag mechanisch probleem reed de bus ruimschoots op tijd Manchester in. Met de gigantische Kippax Stand van Manchester City in zicht adviseerde de voorzitter snel de ogen te sluiten. Anders was blijvende blindheid het gevolg. Ondanks deze opmerking is die voorzitter, Ron Snellen, een toffe gozer met veel sterke verhalen. Na het inchecken in het hotel gingen we lopend naar Old Trafford. Indrukwekkend was de gigantische mensenmassa rond Old Trafford. De sfeer in de pub was fantastisch en het bekijken van de dames achter de tap was ook al geen straf. Iedereen was ondanks de enorme drukte erg beleefd in de pub; geen gedrang bij het bestellen en zelfs beren van kerels vol met tatoeages excuseren zich uitgebreid als ze je aanstoten.

Op straat heerlijk ranzige fish & chips gegeten. Onze kaarten waren voor de 3e ring van de North Stand. Dit is dus helemaal bovenin. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Door de vele trappen kom je uitgeput bovenaan. Het spel kan je nog redelijk volgen maar spelers kan je bijna niet onderscheiden. Manchester United legende Mark Hughes speelde mee bij Southampton. Het thuispubliek toonde haar respect door de Welshmen een terechte staande ovatie te geven bij zijn opkomst op het veld voor de warming-up. Verder weinig actie van de fans. Af en toe de yell United, United. De wat fanatiekere fans die geregeld gingen staan kregen direct een waarschuwing van een steward. United speelde een redelijke wedstrijd maar verloor dure punten door blunders van de Italiaanse keeper Taibi. Ferguson heeft nog steeds geen goede opvolger gevonden voor Schmeichel.

Op de hotelkamer zagen we nog een samenvatting van de wedstrijd bij MOTD en toen vielen we om van de slaap. De zondagochtend begonnen we met een traditioneel Engels ontbijt; spek, toast, eieren en heel veel worstjes. Uiteraard ook nog de nodige bakken koffie. Daarna weer terug naar Old Trafford. Ook op zondagmorgen was het hier druk. Bussen vol met dagjesmensen werden aangevoerd. Rondleiding door het stadion, snel bezoekje aan het museum en als afsluiter verplicht shoppen in de gigantische clubshop. Het museum is een aanrader, de Europacup stond hier te blinken. Maar er is ook heel veel te zien over de historie van de club. Rond de middag weer terug richting Dover. Halverwege Belgi als afsluiter het Hollands kwartiertje in de bus. Echte Mancunians zullen wij nooit worden maar dit was een supertrip! Complimenten aan de Dutch Mancunians! Prima georganiseerde reis voor een redelijke prijs, 500 gulden, met veel gezelligheid, humor en bier.

Laatste wijziging verslag; 18-09-2003.
HOME VERSLAGEN