HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

SERAING, PAIRAY

PairayTicket
Seraing – Club Luik; 1 december 2007.
3e Klasse B (3), toeschouwers; +/- 4.000, uitslag; 1-2.

Scoreverloop;
52. De Castris       1-0
74. Lambert          1-1
90. Audoor    (P)  1-2

Na de wedstrijd RW Ahlen – RW Erfurt stapten Joost en ik weer in de auto en begonnen aan de reis richting Kerkrade. Joost ging naar Roda JC – Vitesse en ik zou doorrijden naar Seraing. Toen we even buiten Ahlen waren was het tijd voor het grote moment. Joost pakte zijn nieuwe Groundhopper Informer en zette keurig het vinkje bij RW Ahlen, missie volbracht. In de buurt van Wuppertal waren we dermate druk in discussie over Pieren, de schoonheid van Leeuwarden en de KJVB dat we een verkeerde afslag namen. Niet heel erg maar nu ging de route over de ring van Keulen. En daar is het vaak erg druk en dus ook op de late zaterdagmiddag staat daar een file..

Maar ook deze hindernis werd genomen en we waren tijdig in Kerkrade waar Joost werd gedropt. Via Maastricht reed ik België binnen. Ik had vooraf even vluchtig naar de route richting Pairay gekeken. Weg langs de Maas volgen en dan voorbij Sclessin de rivier oversteken en dan zou het daar ergens achter de zware staalindustrie van Cockerill Sambre moeten zijn. Tot aan Sclessin ging het goed maar eenmaal binnen de gemeentegrenzen van Seraing geen spoor van een stadion. Het waren vooral smalle straatjes in heuvelachtig terrein, daar zijn de brandende lichtmasten van een stadion niet te zien. Na 10 minuten doelloos toeren toch maar aan een voorbijganger de weg gevraagd. Ik praat geen Frans dus het ging met handen en voeten, Pairay bleek 3 straten verderop te zijn… Bij het stadion was het een half uur voor de wedstrijd al een gezellige drukte. Met op straat al veel mensen met sjaals en shirts van Club Luik.

Seraing – Club Luik in het Pairay is een typische groundhopperswedstrijd. Het Pairay is een mooi stadion maar haar vaste bewoner Seraing trekt bij normale wedstrijden amper 500 toeschouwers, niet erg aanlokkelijk dus. Als Club Luik echter op bezoek komt zitten er een 4.000 toeschouwers en hangt er een goede sfeer in het stadion. Behalve C&U was ook MaasWupperExpress aanwezig bij deze wedstrijd. Club Luik is een diep gezonken club met een grote geschiedenis in het Belgische voetbal. Ooit een vaste waarde in de 1e Klasse maar sinds 1994 speelt FC Luik in de lagere klassen. De narigheid begon toen de club moest vertrekken uit het inmiddels gesloopte Rocourt. Een lange reis langs diverse stadions begon. Zo speelde de club thuiswedstrijden op Sclessin, bij Eupen, in het pittoreske Bureaufosse, op Pairay en tegenwoordig op een veldje in Ans. Sportief ging het dus ook bergafwaarts. Maar het lijkt erop dat Club Luik op de weg terug is; er zijn serieuze plannen voor een nieuw eigen stadion en er wordt goed gepresteerd in de 3e Klasse met kans op promotie naar 2e.

Ik kocht een kaartje voor de grote overdekte staantribune lange zijde. Voor de wedstrijd eerst een bak friet en een flesje cola en toen snel de tribune op. Daar stond het lekker vol met volk. Club Luik heeft nog steeds potentie; van de aanwezige 4.000 toeschouwers waren er zeker 3.000+ op de hand van Club Luik. Dat is voor een Belgische 3e Klasser een enorm aantal. En ze zijn nog bloedfanatiek ook. Bij opkomst van spelers vlaggen en vuurwerk en vooral in de beginfase werd er fantastisch gezongen, deze wedstrijd komt in de top 3 qua sfeer in België. Later werd het qua sfeer wat minder. Na de 1-0 van Seraing juichte enkel een klein groepje in het midden. Nogmaals duidelijk dat de meerderheid aanwezig was om Club Luik te zien spelen.

Het niveau was de 1e helft erg matig. Club Luik was in de 2e helft een stuk beter en maakte de verdiende gelijkmaker. Vlak voor tijd kreeg Club Luik een penalty na een vermeende handsbal van een speler van Seraing. De spelers van Seraing waren het absoluut niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Dat is vrij normaal in het voetbal maar deze keer hielden de protesten maar niet op. Na diverse rode- en gele kaarten wegens protesteren voor de spelers van Seraing kon de penalty eindelijk genomen worden. Het werd zo 1 -2 en dat was ook de eindstand. Uitzinnige vreugde bij de aanhang van Club Luik. De spelers en technische staf van Seraing gingen na het eindsignaal door met protesteren bij de scheidsrechter. Allemaal erg vermakelijk om te zien.

Het was een zeer vermakelijk voetbalavondje in het Pairay. Mooi oud stadion, relatief veel publiek en een zeer goede sfeer. Het voetbal was matig maar dat is toch maar bijzaak. Een echte aanrader voor andere groundhoppers. Met dergelijk fans is Club Luik een aanwinst voor de 2e Klasse. Dan hopelijk in een fatsoenlijk stadion. Volgens geruchten volgend seizoen weer in Bureaufosse, in dat geval ben ik volgend seizoen zeker weer eens van de partij!

Laatste wijziging verslag; 24-02-2008.
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB