HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB

WESTERLO, 'T KUIPJE

WesterloTicket
Westerlo – Racing Genk, 16 februari 2008.
1e Klasse (1), toeschouwers; 7.000, uitslag; 2-1.

Scoreverloop;
21. Corstjens    1-0
23. Barda         1-1
78. Dekelver     2-1

Na een pauze van bijna 2 maanden had C&U weer erge zin in een tripje naar een buitenlandse wedstrijd. Het competitieprogramma van België werd bestudeerd en we besloten om Westerlo maar eens met een bezoekje te vereren. Na een voorspoedige reis kwamen we stipt om 18:00 uur aan bij ’t Kuipje, precies volgens planning. De auto werd geparkeerd aan de Baan, dat is de doorgaande weg die langs het stadion loop. Eerste klusje was het kopen van tickets, dat lukte hoewel de printkwaliteit van de tickets slecht was. Een nieuwe printer is wel een aanrader voor Westerlo. Daarna het rondje om het stadion, dat bleek niet mogelijk. Niet zo erg want het was nog erg stil bij het stadion, er waren enkel bobo’s aanwezig die druk bezig waren met dineren in de businessclub. Aan de doorgaande weg vonden we een gezellig kroegje waar meer volk was. De Primus biertjes smaakten hier heerlijk. De kwaliteit van de bardames viel wel wat tegen, daarvoor moet je toch echt in Engeland zijn.

Wel aanwezig in het kroegje leden van WDH ‘05. WDH staat voor Westel Die Hards, een groep jongeren die zich als doel heeft gesteld meer sfeer in ’t Kuipje te krijgen. Hoewel de biertjes heerlijk smaakten besloten we rond 19:00 uur richting stadion te gaan, want behalve dorst hadden we erge trek. Dat was een goede keuze want de catering is bij Westerlo prima verzorgd. Diverse snackwagens staan opgesteld achter de tribunes. Ik vergreep mij aan een portie heerlijk frieten en later aan een Curryburger. Allemaal lekker lekker. Tijdens het schransen raakten we aan de praat met 2 fans van Lierse. Lierse speelde op Doornik maar dat vonden de heren te ver rijden en om toch maar een potje voetbal te zien waren ze in Westerlo beland. Het waren 2 sympathieke figuren en ze waren onder de indruk dat er Nederlanders zijn die regelmatig in België voetbal komen kijken. We wensten ze veel succes met Lierse en gingen naar ons tribunevak, dat was J2. Een staanvak van de overdekte staan- en zittribune aan de lange zijde.

De briljante naam van het Westelse stadion ’t Kuipje klinkt al erg gezellig en gemoedelijk. En dat is het ook. Het stadion werd geopend in de zomer van 1994. Het bestaat uit 3 tribunes die een gelijke hoogte hebben en 1 tribune achter het doel, Tribune 2 welke bijna 2 maal zo hoog is als de rest. Leuk want dat geeft ’t Kuipje een stukje eigen karakter. Overigens achter Tribune 3 liggen voor de liefhebber nog 4 gebruikte lichtmasten, gratis op te halen. Alles bij Westerlo ademt een gemoedelijke en provinciale sfeer uit. Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte. Enkele dagen eerder was de oud-voorzitter van Westerlo, René Gijbels, overleden. Gijbels was 15 jaar voorzitter en wordt gezien als grondlegger van het huidige KVC Westerlo. Want pas in 1997 debuteerde de club in de 1e Klasse, terwijl het nu een vaste waarde is geworden. Ook dit seizoen staat Westerlo weer stevig in de middenmoot. Bij Racing Genk loopt het dit seizoen erg stroef en trainer Hugo Broos staat onder druk na een slechte serie van 2 op 15. De 1e helft was rommelig met weinig goed voetbal. Toch werd er 2 keer gescoord. Corstjens kopte een vrije trap binnen en dezelfde Corstjens verdedigde slecht uit waardoor Barda de 1-1 kon inschieten.

We stonden op de tribune vlakbij de eerder genoemde WDH ‘05 die druk bezig waren met zingen. Zo hoorden we de oude hit Zotten van Geel die wij ooit een paar kilometer verderop hoorden bij Verbroedering Geel – Antwerp. Blijkbaar is er wel enige rivaliteit met Verbroerdering Geel. De fans van Racing Genk waren vrij stil, we hoorden enkel wat liedjes tegen Hugo Broos. Opkomst was wel redelijk, tribune 4 was voor ¾ gevuld. In de pauze nog maar wat frieten met royale mayonaise. Echter bij het betreden van de tribune werd ik tegengehouden door een strenge steward. Het is in Westerlo verboden om met frieten de tribune te betreden. Gevolg was dat ik het begin van de 2e helft niet kon zien. Eenmaal weer binnen besloten we bij de hoekvlag te gaan staan. Daar was nog ruimte om te hangen over de reclameborden. We zagen dat Racing Genk goed begon aan de 2e helft maar helaas voor Hugo Broos ging de bal er niet in. Na een 20 minuten nam Westerlo de regie over. Ook hier kansen en nu ging de bal er wel in. Het gebeurde letterlijk voor onze neus. Westerlo zette goed door over rechts en keeper Bailly kreeg een schot van Zelenka niet onder controle. Dekelver kon van dichtbij de 2-1 binnen werken.

Genk weer achter en de spreekkoren Hugo buiten waren weer duidelijk te horen. Ook lieten de fans van Genk het spandoek Deze club is te Broos weer zien. Het bleef 2 – 1 en zo blijven het met 2 op 18 moeilijke tijden voor Hugo Broos en Racing Genk. Want door de overwinning passeerde Westerlo Genk op de ranglijst. Wij hadden gewoon weer een leuke avond in Westerlo. Gezellig clubje met dito sfeer, kroegje en stadionnetje en natuurlijk een goede catering. Vlot zaten we weer in de auto richting Nederland. Op de heenweg hadden we Westerlo bereikt via de snelwegen over Breda en Antwerpen. Ik besloot terug maar eens de route binnendoor via Geel, Turnhout en Tilburg te gaan. Dat pakte slecht uit, in Turnhout reden we doelloos tig rondjes door het stadscentrum. Uiteindelijk kwamen we via Breda toch weer veilig thuis.

Laatste wijziging verslag; 19-02-2008.
WESTERLO VIDEO 1 WESTERLO VIDEO 2 WESTERLO VIDEO 3 WESTERLO VIDEO 4
HOME VERSLAGEN NIEUWS SPECIALS VISITORS FAQ LINKS FCB