Welkom
Even voorstellen
Nieuws
Biografie
Albums

Contact

de Venitofte
Pied Piper
   
Biografie
VINCENT KONING ( gitaar) studeerde klassiek en Jazz gitaar aan het conservatorium.
Afgelopen jaren stond hij als solist/begeleider van internationale prominenten op het North Sea Jazz. Ook als schrijver arrangeur is hij opvallend. Zijn stuk"Invinceble" geeft aan dat hij met zijn talent nog een glansrijke carriere in de Jazz tegemoet kan gaan.
BRIAN HICKEY ( toetsen) komt uit Boston U.S.A. en heeft van oorsprong een klassieke achtergrond. Na vele toernees is hij in Holland terechtgekomen en niet meer teruggekeerd. In de 21 jaar in Nederland heeft hij in div. bekende groepen gespeeld, waaronder de Gigantjes.
Zijn speelstijl komt met name tot uiting op het Hammond-orgel, het instrument waar Brian een grote passie voor heeft.
FRED LEEFLANG ( saxen ) is een bekende verschijning in de muziekwereld daar hij tot de grootste van Nederland behoort. Als solist speelde hij mee op bijna iedere uitgebrachte release van bekende artiesten. Ook als Jazz muzikant heeft Fred over de gehele wereld bekendheid verworven en werd als solist uitgenodigd op veel Jazz evenementen. Fred werkt momenteel aan een solo CD.
WIM DIJKGRAAF ( bass, contrabass) heeft een respectabele staat van dienst opgebouwd. Hij gaf les op het conservatorium, schreef workshops in alle toonaangevende muziekbladen, speelde met o.a: Candy en Hans Dulfer, Jan Akkerman, John Engels etc. Ook is hij veel te zien als demonstrateur op internationale muziekbeurzen. Wim behoort tot de meest veelzijdige bassisten van Nederland.
SIEGFRIED VAN DER KLUGT ( drums ) In de zestiger jaren overgeschakeld van klassiek naar pop muziek. Speelde in diverse bekende groepen en vooral veel bluesrock ervaring opgedaan. Alle grote blues evenementen was hij te zien met de bekende bluesrock formatie John the Revelator in de jaren 79 t/m 84. Behalve slagwerk speelt hij ook diverse stijlen op toetsen.
JELLE VAN TONGEREN ( viool) Werkt veel als gast mee. Deze 21 jarige Haarlemmer begon op 7 jarige leeftijd met klassiek viool.(familiekwaal) Raakte geinteresseerd in zigeunermuziek en Hotclubstijl. Kreeg les van Jazzviolist Herman van Haaren en ging studeren aan het Sweelinck conservatorium. Speelde dit jaar ook op het Norht Sea Jazzfestival.