Peter in Willemstad

OVER MIJZELF


Mambo beach


De drijvende markt


Peter met leerlingen


Kolibrie

Ik ben Peter van Kooten en woon sinds 27 juli 2005 op Curaçao. Voordat ik naar Curaçao vetrok, heb ik altijd bij mijn ouders in Spijk (Groningen) gewoond. Een prachtig dorp waar ik nu nog regelmatig aan terug denk. Ik zat op voetbal, was jeugdleider bij de voetbalvereniging en zat in het bestuur van de kinderspeelweek. Ook kon je mij regelmatig in de supermarkt zien. Ik was daar vakkenvuller en zat er achter de kassa. Iets wat ik met heel veel plezier heb gedaan. Ook werkte ik bij AquariOm (zwemcenter) in Delfzijl. Daar stond ik achter de bar. Ook hadden we daar een zaal die regelmatig verhuurd werd. Vaak moest ik dan in de bediening tijdens een bruiloft of een ander feest. Ook dit zijn dingen die ik nu zeker mis, maar ik krijg er wel weer hele mooie dingen voor in de plaats!
Nadat ik mijn Mavo diploma heb behaald, ben ik de de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker gaan volgen. Deze opleiding heb ik met succes afgerond. Vervolgens ben ik aan de CHN in Groningen gaan studeren voor leerkracht in het basisonderwijs. Mijn diploma hiervoor heb ik in juni 2005 behaald. In het jaar 2004 heb ik voor deze opleiding stage gelopen op Curaçao, samen met 8 andere studenten. Dit was echt een geweldige, onvergetelijke tijd! Ik liep stage op de Marnixschool. Ik stond niet voor de klas, maar liep stage bij de Remedial Teacher. Dat is even een grote omschakeling. Kinderen één op één begeleiden, handelingsplannen opstellen, gesprekken voeren met deskundigen en ouders enz. Deze stage is voor mij zéér leerzaam geweest en heb er dan ook enorm van genoten. Toen ik weer terug ging naar Nederland zei ik tegen mijn stagebegeleidster en de directrice: "Als er een baan vrij komt, dan moet je maar een gil geven." Ik zei dit eigenlijk voor de gein, want ik had er nooit op gerekend dat ik een mail of telefoontje zou krijgen. Maar in januari 2005 gebeurde het toch! Ik kreeg een mail van mijn stagebegeleider en daarin stond kort maar krachtig: Peter, we hebben misschien een baan voor je, ga solliciteren! Zo, dat was even schrikken!!! Niet alleen was het voor mij schrikken, maar ook voor mijn familie. Curaçao en Nederland liggen nou niet bepaald dicht bij elkaar! Hoewel........,een halve dag reizen en je bent thuis (9 uur vliegen). En zo gebeurde het dat ik in Utrecht een sollicitatiegesprek had en in mei mijn benoeming als interne begeleider kreeg.
Vanaf het schooljaar 2006-2007 sta ik voor de klas. Toen ik nog interne begeleider was, vroeg de directrice mij of ik wel voor de klas wilde staan. Ik zei tegen haar dat ik hier even over moest nadenken. Ik kon er 2 dagen over piekeren. Uiteindelijk heb ik besloten om toch maar op haar aanbod in te gaan. Weer een nieuwe ervaring en uitdaging!
Ik ben nu dus leerkracht van groep 6b van de Marnixschool FO.

 

 

 

Terug naar hoofdpagina

Copyright © 2006, Peter van Kooten, All Rights Reserved / webdesign: Peter van Kooten