AIR LAUT

 

 

Startpagina

Informatie

YouTube

Bezetting

Muziek

Agenda

Fotoalbum

Links

Contact

Gastenboek

****

BEZETTING

Inge IJpelaar studeerde dwarsfluit aan het conservatorium te Tilburg bij Hanni Barendrecht en slaagde hiervoor Cum laude in 1993. Ze volgde masterclasses bij o.a. Peter Lucas Graf, A. Nicolet en W. Bennett. Ze heeft jarenlange ervaring bij allerlei orkesten, waaronder het Operaorkest, het Zeeuws orkest, het Gelders Orkest en het Zuid Nederlands begeleidingsorkest. Daarnaast heeft ze ook een eigen lespraktijk, “Flute Art” genaamd. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op het bespelen van de Ierse whistle, Ierse fluit en low whistle. De  muzikale vaardigheden en inspiratie hiervoor heeft ze opgedaan in Ierland. In 2009 heeft ze met de band Cloggy Dew op het internationale folkfestival Folkwoods opgetreden. In 2010 heeft ze in opdracht van pretpark De Efteling de fluitpartij voor de muziek van Joris en de Draak ingespeeld. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze verschillende muziekstijlen beheerst.
Jack van Asdonck: Sinds de jaren 70 actief in de folkmuziek. Begonnen in de Gorinchemse formatie Farthing, toerde daarmee Nederland door en  soms België. Midden jaren 80 vanwege de liefde en de muziek een aantal jaren in Ierland gewoond. Daar eigenlijk non-stop muziek gemaakt; een paar keer met Johnny Moynihan opgetreden en met Mary McPartland, op straat ge’busked’ en gitaarles gegeven. Vioolles gehad van een toen nog zeer jeugdige Sean Smyth (Lúnasa). Schrijft en arrangeert de meeste muziek voor Air Laut en speelt daarin 6- en 12- snarige gitaar, guizouki, banjo, whistle en bodhrán.

Air Laut’s ‘vaste gast’

Stan Stolk was al actief in de jazz en het theater voordat hij afstudeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Zo kreeg hij met de groep Vibes Unit de eerste prijs op het Meervaart Jazz Festival en maakte hij acht jaar lang deel uit van de groep Flairck waarmee hij van New York tot Tokio reisde. Onderweg kwam hij in aanraking met vrijwel alle denkbare genres en ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin de vele klankmogelijkheden van de contrabas worden benut. Daarnaast begeleidde hij zangers als Dimitri van Toren, Peter Blanker en Robert Long, speelde in het orkest van de musical Anatevka en maakte kindertheater in het Land van Ooit. Sinds 1996 is hij ook actief als docent op diverse muziekscholen, zoals Cesar Zuiderwijk's Music Station, de S.K.V.R. en het VAK. Momenteel werkt hij als muziektherapeut. Naast Air Laut speelt hij ook met het "Jazz & poetry trio Dandyesko" en met zangeres Natalie Merfort. Tussendoor vindt hij ook nog tijd om aan zijn eigen repertoire te werken, zoals te horen is op de cd's "Tussen Nu en Nooit" en "Django".  

 

 

 

 

Marijke Rutten studeerde schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Heeft een aantal jaren voor de klas gestaan op verschillende middelbare scholen en is sinds een aantal jaren verbonden aan muziekschool de Vaart in Vleuten als viooldocent. Vanaf de oprichting speelt zij in de band Air Laut. 

 

Sabine Gerrits is de jongste en de nieuwste aanwist van Air Laut. Op zeer jeugdige leeftijd is zij al geïnteresseerd in zingen, dansen en muziek maken. Dit blijkt als zij als 10 jarig meisje wordt geselecteerd om deel te nemen aan een kinderkoor bij de TROS, de Ministars. Tijdens haar studie op latere leeftijd aan de Pabo mag zij nog een televisieoptreden verzorgen in de Soundmixshow om vervolgens aan de slag te gaan bij een semi-professionele coverband uit het oosten van Nederland. Met deze grote band tourt zij ieder weekend met een artiestenbus door de Benelux. Na een bezoek aan de Elf Fantasy Fair in 2007 raakt zij in de ban van (Ierse) folkmuziek en besluit daarop zelf nummers te gaan schrijven.  Na een korte try-out bij de keltische folkband Carghan heeft zij zich uiteindelijk bij de bandleden van Air Laut gevoegd en hoopt zij hier jarenlang met veel plezier te mogen zingen en spelen.
Gradus Lemmen komt net als Jack van Asdonck uit Gorinchem en speelde daar al in de jaren ’70 samen met Jack in de Bluegrass- en Ierse folkband Mountain Dew. Gradus heeft geen muzikale opleiding en speelt vanaf zijn 12e gitaar. Onder het motto “je bent nooit te oud om te leren” is hij in november 2006 nog aan een “fiddlecarrière” begonnen. Bezoekt sinds 1977 regelmatig Ierland. De laatste jaren ook als gids en met viool natuurlijk. In het dagelijks leven voor Natuurmonumenten beheerder van het Naardermeer en de ’s Gravelandse Buitenplaatsen.