AIR LAUT

 

 

Startpagina

Informatie

YouTube

Bezetting

Muziek

Agenda

Fotoalbum

Links

Contact

Gastenboek

**

INFORMATIE

Air Laut heeft het laatste jaar hard gewerkt aan een nieuwe cd. Deze nadert nu zijn voltooiing. Wederom voornamelijk eigen werk met hier en daar een stukje 'trad' erdoor heen. Bijkomend aspect bij deze cd is de uitnodiging van diverse gasten.

Marten Scheffer op viool speelt een aantal uptempo stukken mee, Makiko Goto speelt koto mee op een stuk getiteld Banjir! (Indonesisch voor overstroming) waardoor zij middels dit muziekstuk een extra dimensie geeft aan de Japanse invasie op Indonesie, en er is bij sommige nummers een speciaal voor de cd samengesteld stijktrio te horen, bestaande uit Pieter en Geerte de Koe en Marijke Rutten.

Hiernaast wordt de leadzang door verschillende zangeressen gedaan. 'Oud Lauters' Anneke Schaafsma en Sherryl Careman nemen een aantal nummers voor hun rekening, maar uiteraard worden er ook een aantal nummers gezongen door de nieuwe zangeres Sabine Gerrits.

Het titelnummer My Child gaat over het verlies van je kind. Zeer bijzonder gegeven hierbij is dat 4 ouders hebben meegewerkt door door het laatste refrein heen hun verloren kind toe te spreken, in 4 talen, Spaans, Nederlands, Arabisch en Russisch.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen  voor de unieke sound van Air Laut. De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band. Een half jaar na oprichting werd deze groep als volgt gerecenseerd in De Gelderlander:

“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer. De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…”  (J. Schwartz, 14-1-2002).

Sindsdien is de groep zich alleen nog maar verder blijven ontwikkelen. Wellicht een interessante ervaring om zelf eens een concert mee te maken.

Van harte aanbevolen!