Welkom bij Stichting Steprace Den Hout

Stichting Steprace Den Hout organiseert jaarlijks op de derde zaterdag van juni een steptocht van 55 kilometer van Rotterdam naar Den Hout (NB).

Dat onze formule aanslaat, blijkt wel uit het explosief groeiend aantal deelnemers: vorig jaar mochten we ruim 900 deelnemers begroeten aan de start en finish (uitvallers komen slechts sporadisch voor).

André PronkDit jaar hebben we André Pronk, bekend van X-Factor en Jensen!, als artiest!


Voor foto's van de laatste steprace en reacties zie Foto's en Reacties.


Wie kan er aan deelnemen?

Deelname staat open voor personen vanaf twaalf jaar. Dat wil niet zeggen dat uitsluitend jongeren aan deze tocht deelnemen: de meeste deelnemers hebben deze leeftijd reeds ver achter zich. Ook deelnemers die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, hebben we de afgelopen jaren aan de start mogen begroeten.

Wat zijn de veiligheidseisen?

Volgens het reglement dient de step te zijn voorzien van een deugdelijke rem. Bovendien zijn tandemsteps tot een maximum van vier personen toegestaan. Het spreekt voor zich dat elke deelnemer WA-verzekerd dient te zijn. Bij onze stichting staat de veiligheid hoog in het vaandel; moeilijke verkeerssituaties zijn door middel van controleposten beveiligd.

De step is niet van het type waarop we in onze kinderjaren reden. Hij is veelal gemaakt van twee fietswielen en een ertussenin gelast frame.

Wat zijn de kosten van deelname?

Per persoon is inschrijfgeld van € 12,50 verschuldigd. Voor dit bedrag wordt uw step per vrachtwagen naar Rotterdam vervoerd en de deelnemer per luxe touringcar. De deelnemers krijgen onderweg twee maal te drinken. Tevens is in dit bedrag de herinneringsmedaille begrepen, die na afloop van de tocht wordt uitgereikt.

Vanaf wanneer is inschrijving mogelijk?

Vanaf de dag na Hemelvaart kunt u zich inschrijven op de volgende adressen:

Inschrijving is ook mogelijk via het on line-inschrijfformulier. In dat geval is uw inschrijving geldig nadat uw inschrijfgeld op onze bankrekening is bijgeschreven.

De inschrijving sluit op zaterdag 13 juni 2009.

Wat is de aard van de tocht?

De steptocht heeft een recreatief karakter en is bestemd voor steppers. Skaters, fietsers, invalidewagens en andere, al dan niet gemotoriseerde vervoermiddelen zijn uitdrukkelijk niet toegestaan en worden geweerd. Door middel van muziek bij de rustposten en finish wordt het recreatieve karakter van de tocht onderstreept. Het is geenszins de bedoeling dat de tocht in een zo snel mogelijke tijd wordt afgelegd. Nogmaals: de veiligheid staat bij deze tocht voorop!

Als u nadere informatie wenst over de tocht, dan kunt u zich wenden tot de inschrijfadressen. Zij staan u graag met raad en daad bij.

U kunt ook e-mailen naar info@steprace.nl.

Mogen wij u 20 juni a.s. aan de start begroeten?