Door naar B.A is een Advocaat, die kotst van Apenkool.

Aašbereren [Jos Brink.] : Dat is trillen met aardbeiŽn in je hand.

Aars [Manon.] : Niet eerlijk, stom, raar.

Aarsgewei [Peer.] : Een sierlijke tatoeage van Keltische tekens aan de onderkant van de rug, net boven de kont, bij een vrouw.

Abdijenkletser [Geert Kruideren.] : Kloostermop.

Accent siercomplex [Jan.] : Mooi d‚kje voor de diacritici.

Aambeigezwoeg [Noco Borokov.] : Een aambei-onterende scheet.

Aambeien fŲhnen [Gerard Rapjas.] : Het laten van een langdurige, hete scheet.

Advocaat : Zwarte kip; Moscovitzcocktail, gemaakt van ei en brandewijn.

Afgraven [Rob Jozee.] : Ter aarde bestellen, tegengestelde van opgraven.

Afpilsen [Afpilsen.nl] : 'af-pil-sen (pilste af, h. afgepilst). Nog even ~; Na een lange avond doorhalen nog een pilsje nemen.

Afzeikwaarde [Bieberkop.] : Aardbeving op de schaal van Holland. Alsgevolg van klein, verkleuterd en/of verbabbeld fatsoen binnen het kader van de afzeikcultuur.

Aklavita [J. Tolenaars.] : Wordt gebruikt in de uitdrukking 'last van je aklavita hebben'. Dit betekent dat je nergens last van hebt. Ofwel, alles gaat naar wens.

Alcoholiseren [DreamTeam ģ] : Het nuttigen van alcohol (zuipen).

Alcomobilist [Jan.] : Automobilist die zelf teveel alcoholische drank getankt heeft (politiejargon).

Allesbrander [Wijnand.] : Opslagmedium voor in de pc, brandt dvd+rw/-rw, cdr, cdrw. Enfin, het maakt niet uit wat voor opneembaar schijfje er in gaat...

Amalia in het gaas [Bieberkop.] : Zedig meisje of juffrouw in een nietig kleedje zodat zij net zo goed in haar blootje of babydol kan gaan.

Amenoela [Bieberkop.] : Of A(a)n me hoela en ammenooitniet: Koning van Afghanistan, Amanoellah, die in de jaren twintig 20e eeuw vaak in het nieuws kwam. Bij het uitspreken van het woord sla je op je bil.

Anaal+ [Belastingbetaler.] : Een door het Rijk gesubsidueerde tv-zender voor gevangenen. Je zal maar met z'n tweeŽn in 1 cel zitten en ruzie krijgen over een tv-programma...

Anaalkabaal maker [twemmie en roytje.] : Iemand die veel scheten laat.

Anale convergentie [Gerard Rapjas.] : Een door een darmblokkade veroorzaakte overloop diarree, waardoor 'de dunne' met grote kracht langs de blokkade wordt uitgescheiden.

Anale deo [Noco Borokov.] : Een scheet met bloemig aroma.

Anale depressie [Anton Pollet.] : Buikloop.

Anale explosie : Buikloop met dramatisch effect. Naast een onvoorstelbare hoeveelheid braddie in de pot zitten ook de muren vol met bruine spetters. De spetterspray wordt met zo'n grote kracht ontlast dat de rondingen van de wc-pot de boel in alle richtingen zal wegkaatsen...

Analistische rijder [Manon.] : Een automobilist die van achter komt en je dus inhaalt. - Onolistische rijder : Iemand die van voren komt en je dus tegemoet rijdt.

Anningwagen: [Jan.] : Aanhangwagen.

Andere olie dan zeik in de lamp [Marian Tolenaars.] : Opzienbarende gebeurtenis.

Anus Oxidus : Het zal aan mijn reet roesten.

Anuspieper [Bart Raadslee.] : Aardappel uit de kleigrond, natuurlijk bemest. Aardappel uit de kleigrond, natuurlijk bemest.

Apenkool : Speciale koolsoort, waarover in vele directiekamers wordt gesproken.

Appelbal [Niet Roker.] : Spel dat gespeeld wordt met een appel, gekregen i.h.k.v. de campagne "Geniet verstandig, eet een appel. Alle werkruimten rookvrij per 1 november 2003". De appel met een (dikke) tekeningkoker door de tekenzaal heen meppen tot er nog minder dan een klokhuis overblijft. Kortom, weer zo'n nutteloze actie. Dit spel kan ook gespeeld worden in de rookkamer(s) zelf. De bedoeling is dan om met die appel de asbakken van de tussenmuren te meppen. Dit spel spelen met 2 spelers; de slagman en de werper.

Appelenpap : Verf.

Archeoloog [Gerard Rafdelver.] : Gerontofiel.

Ari : Wordt gebruikt voor vette happen als: kroketten, frikandellen en loempia's. Er is geen enkel verband met de jongensnaam Arie.
Er zijn uitdrukkingen waarbij namen wel een rol spelen zoals: Ik ben gekke Henkie niet. Iets doen voor Jan-met-de-korte-achternaam. Jan-met-de-pet. En natuurlijk de beroemde Koos Werkeloos. Het salaris van Jan Modaal. Zwarte Piet die pakjes door de schoorsteen gooit. Ja, ho even. Ik doe het niet voor Piet Lut.

Ari - dubbele : De dubbel bull op het standaard wedstrijd dartbord. De dubbele bull vertegenwoordigd een waarde van 50 punten. Wordt uitgesproken als 'dubbele ari'.

Arie : Wordt gebruikt bij het weggaan, hoort in het rijtje thuis van : mazzel, de groeten, doei, etc.

Asomobilist [Jan.] : Automobilist die geen rekening houdt met anderen.

Atariaan [Fox-1] : Atari computer gebruiker.

AtariŽn : Spelen met de wereldberoemde Atari homecomputer. De Atari heeft een kloksnelheid van 1.76 Mhz. Tegenwoordig ligt de kloksnelheid van je PC zo rond de 450 Mhz. Toch hebben ze moeite een oude Atari te emuleren. Emuleren is het nabootsen van een ander soort operating systeem dan het systeem waarop de computer standaard draait.

Atebieberen : Rotzooien, van alles en nog wat.