Door naar E.D is een Darkendrek, het lek van de Digitator.

Daaps [Jan.] : Mal. Ik word er daaps van: het draait me voor de ogen.

Damesbeheerder [Geert Kruideren.] : Pooier.

Darkendrek [Uit: De Boerderie van het TV-programma Verona. H. Spaan en H. Vermegen.] : Vergiet.

De BERT [copper.] : Tegenhanger van de BOB; BERT is: Beschonken En Rijdt Toch.

Deraillist [Jan.] : Ontregelaar.

Derde oksel [Kruispunt TV.] : Het gebied tussen de twee benen.

De melk horen klotsen maar niet weten waar de tepel hangt. [lynn.] : (De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt) Proberen mee te praten, maar geen flauw idee hebben waar het nu echt over gaat.

De schup (schep of spade) ligt op 't schap (plank) in 't schop (schuurtje). [Jamie.] : Tilburgs dialect.

De witte piet melken [Ghans.] : Masturberen, zich even terugtrekken.

Diabetikussen [Bart Raadslee.] : Zoete begroeting.Ook: Een foto in een raampje dat op een kussen ligt.

Diami [Jeroen.] : Een scheet hoger dan diaree.
- Noot van de RVR-auteur: Een prima muzieknoot uit het Anale Auditorium.

Dierenbescherming [Jan.] : Een hek of kooi. Dat beschermt de dieren van mij en vise versa.

Digitator [Geert Kruideren.] : Systeembeheerder.

Drijfsijs [Jan.] : Eend of andere watervogel. Zwemvogels bestaan eigenlijk niet, de meeste blijven drijven.

Diskette-knipper [Fox-1] : Term voor programma's als 'Stacker' of 'DriveSpace'. Vroeger in ons Atari 8-bit tijdperk (en tegenwoordig nog steeds) werd een diskette-knipper gebruikt om een extra gaatje in een 5,25' disk te knippen zodat je ook de achterkant van de disk kon gebruiken. Ook wel een US-Doubler genaamd, wat eigenlijk een hardware upgrade was om de disk-capaciteit te verdubbelen.

Dobberen [A. van Os.] : Iedereen die met de touringcar op vakantie gaat en per nachtpendel reist kent het heerlijke gevoel van de lange donkere nacht in een vol gepropte 'royal-class bus'. Dobberen is het zitten in deze stoel en gaat in om 24:00 uur als normaal gesproken de videofilm is afgelopen en de nachtstop voorbij is. Het ergste in zo'n bus is dat vreselijke klokje met die felle rode cijfers dat walgelijk langzaam lijkt te lopen. Een belangrijk onderdeel van het dobberen is het nuttigen van een neutje uit het platvinkie.

Doblo [Jan.] : Dom Blondje (volgens Ab Normaal).

Doenig [Jan.] : Een vertaling voor ADHD die mijn moeder al rond 1970 gebruikte. (waarschijnlijk West-Fries) 'Die kinderen zijn bar doenig.'

Doktor Beffie. [Bieberkop.] : Dr. B.W. Beffie werkte begin 20e eeuw op de afdeling venerische (Geslachts) ziekten in het Amsterdamse Binnengasthuis. Bij zijn huisdeur stond op een bord: 'Huidarts. Niet voor huidziekten'.

Doofpot [Jan.] : Lesbo die alles uit maakt.

Doorladen [OBWBOUW.] : Handeling waarbij met de linker- en / of de rechterhand de armlegger van je bureaustoel voor- en achteruit geschoven wordt. Het (hard) ratelend geluid dat daarbij ontstaat wordt door de OBWBOUW-groep doorladen genoemd. Het doorladen wordt gedaan na het aanhoren van de zoveelste motie of kan gebruikt worden om gegevens naar elkaar door te seinen waarbij de baas niet mag weten waar het over gaat.

Doos : 1. Wordt binnen onze afdeling gebruikt als term voor de systeemkast van de PC. Veel computergebruikers kennen de woorden 'pizzabox' en 'brooddoos' uit de tijd dat er SUN SPARC STATIONS werden gebruikt. Later is het woord 'doos' overgebleven en wordt heden ten dage nog steeds gebruikt.

Doos [E. Boender.] : 2. In de uitdrukking 'Je doos legen'. Vrouwen die moeten urineren.

Doosje : Verbastering van het woord dossier. Het woord doosje is ontstaan door het feit dat documenten tijdelijk in een kartonnen doos bewaard werden voordat zij in het projectdossier worden opgenomen.

Dorpsfiets [Carlitos.] : Een meisje/vrouw die vaak is (en nog steeds wordt) genomen door verschillende personen uit het dorp waar zij zelf ook woont.

Draagschaap [Joyce.] : M'n broertje z'n synoniem toen hij even niet op het woord pakezel kon komen.

Draaideurcrimineel : Crimineel die uitsluitend misdaden pleegt m.b.v. een draaideur. Hij/zij zal dus geen gebruik maken van (vuur)wapens e.d. Bezoekers van winkels met enkel automatische schuifdeuren lopen geen risico om slachtoffer te worden van een draaideurcrimineel. (zie ook 'Sluisdeurcrimineel')

Dressoirhaai [Torero.] : Wat spannender synoniem voor het burgertruttige 'goudvis'.

Drieten [Turftrapper.] : Poepen. Zuid-Drenthe, Overijsel, Twents dialect.

Drolgift [Marcel.] : Politiek geinspireerde nieuw links tractatie.

Droogstaan : Vakjargon. Als waterbouwer (drinkt natuurlijk Biesbosch-koffie) met wegenbouw bezig zijn...

Drukkerij [Kelly.] : Een hele rij wc's.

Dubbeldekker [Jan.] : Zoals mijn collega altijd zegt: 'Dubbel genaaid is beter'; Tweelingverwekker.