Door naar F.E is Eblificeren, nog vlak voor een Endeloprisping.

Eblificeren [J. Tolenaars.] : De term is ontstaan uit een bijzondere wedstrijd - de Schetencompetitie. De term 'eblificeren' wordt gebruikt om omstanders duidelijk te maken dat er spoedig een wind gelaten gaat worden. Men kan dan tijdig een goed heenkomen zoeken.

Een bounty leggen. : Poepen, na het eten van pinda's.

Een calimero : Ander woord voor egghead, ofwel een hoofd ala  A. Verhey.

Een pap-relatie : Geen vaste relatie, maar poepen als het past.

Een Thatcher-poes : Koudste 'doos' die je je kunt voorstellen.

Eflicitatie : Elektronische felicitatie d.m.v. een e-postje of een e-kaart.

Eikelbal [A&R.] : Spel dat gespeeld wordt met 2 teams van 7 deelnemers. Beide teams stellen zich op op een rechthoekig speelveld van 60 meter lang en 40 meter breed. Het veld is in twee helften verdeeld door een middenlijn. Doel van het spel is een grote dennenappel (ook wel eikel genoemd) naar een medespeler te gooien die de dennenappel met de eikelbalvangkorf dient te vangen. De speler die een eikel gevangen heeft mag niet meer lopen en moet de eikel doorwerpen naar een medespeler. Een doelpunt wordt gescoord als de dennenappel in de doelkorf (paraplubak) wordt gedeponeerd. De eikelbalvangkorf bestaat uit een lange stok met daar bovenop een kleine korf gemonteerd. Het doel is een rotan paraplubak. Spelers mogen niet buitenspel staan. Bij 'hindernis-eikelbal' wordt het spel in een dennenbos gespeeld. Speeltijd 2 x 37.5 minuut. Rust 11.5 minuut. Team dat de meeste eikels in de doelmand heeft zitten wint de wedstrijd. Na een doelpunt wordt telkens met een nieuwe eikel gespeeld. Dit om vang-gewenning te voorkomen. De scheidsrechter is veelal een eikelbijter, afgeserveerd door de KNVB. De grensrechters zijn eveneens eikels.

Eitje (Het/dat is een ~) [Superprins.] : Als iets makkelijk uit te voeren is.

Ellen Beatrix [Dodi AlGejat.] : Koninklijke make-up.

Email : Deze term komt men nog als eens tegen als aanduiding voor elektronische post. Al is het nog zo goed bedoeld, het is en blijft fout. Email is de laag die op uw oude braadpannen zit. De juiste schrijfwijze luidt: e-mail. E-post mag wat mij betreft ook.

Emballator [Jan.] : Apparaat waar de lege statiegeldflessen omgezet worden in een bonnetje dat geld oplevert bij de kassa. Het bovenste deel is een horizontale flessentrekker (waarmee de lege flessen achter elkaar naar binnen worden gezogen) of een flessenmolen. Het onderste deel is meestal een krattengat.

Endelconnaisseur [Piet Esvee.] : Kieskeurige bezoeker van onverlichte parkeerplaatsen.

Endeloprisping [Noco Borokov.] : Een korte maar krachtige ontsnapping van methaangas uit de aars.

'..en dingen en alles!..' [Gollem.] : Met deze 'dodende' woorden kun je op een eenvoudige en snelle wijze jouw langdradige en ingewikkelde verhaal, waar je eenmaal mee begonnen bent, maar waarvan je de afloop niet meer te binnen schiet, in de kiem smoren. Werkt overigens ook uitstekend als je merkt dat mensen jouw verhaal niet interessant vinden.

Epauletsie [Jan.] : Over je eigen strepen vallen.

Euromast [Jan.] : Toren van ruim 2 piek.
- Noot van de RVR-auteur: Dit is echte teksthumor die Rotterdammers (ik ben er zelf ook geboren) zeer zeker zullen waarderen.

Europa [Jan.] : Vader aller Euro's.

Euro-parlementarier [Jan.] : De volleerde zakkenvuller die weet dat Brussel meer betaald dan Den Haag. Deze mensen verzamelen zich in het Euro-parlement.

Eurotisch [Hugo de Jong.] : Gedrag van vastgeroeste personen die prijzen in euro's blijven omrekenen naar de oude munteenheid.

Euthenassie : 1. Gerecht waarmee bejaarden en anderszins doodwenselijke personen worden 'af'geserveerd.

Euthenassie : 2. Gerecht dat bij het openen van de koelkast je met een luide kreet tegemoet springt.
- Noot van de RVR-auteur: Dit zou in principe een tijgerbrood, maar evengoed een berenklauw kunnen zijn.

Epibrator [Bieberkop.] : 'Ik gooi het even in de epibrator'. Veel toegepast apparaat om andermans probleem te epibreren (zie aldaar).

Epibreren [Henk.] : 1. Op een ingewikkelde manier niks totstand brengen.

Epibreren [bert_klaassens@hotmail.com.] : 2. Epibreren is niet van Henk, maar van Simon Carmiggelt; het is een soort van overleggen/praten geloof ik. Toch iets anders.
- Noot van de RVR-auteur: Het kan zijn dat Henk het woord een andere betekenis heeft gegeven. Het past i.h.k.v. de teksthumor dus zeker in de Rare.

Epibreren [Bieberkop.] : 3. Uit de column Kronkel in het Parool te Amsterdam van Simon Carmiggelt: de man achter het loket reageerde op zijn probleem met: 'Dat zullen we even epibreren'. 'Wat is dat dan?' De man antwoordde: 'Geen idee. U bent de eerste die het vraagt'.

EstoniŽren : Iets bij voorbaat al onderuit halen.

Eskimono [Leo Ekker.] : Koud nachtgewaad; See-through ponnetje voor de vrouw met harde tepels.

Etherlijke orale braaksels : Verschrikkelijk slechte 'muziek' die wordt voortgebracht door o.a. Blof, De Kast, Acda & de Munnik, Abel, de Poema's. Je vraagt je af of dit soort wel zanglessen gevolgd hebben. Maar veel erger nog is de zogenaamde R&B. Een vreselijker vorm van etherlijke walging is mogelijk niet denkbaar. R&B, het op een gruwelijke wijze vergallen van originele muziekstukken. Meestal met kreten er tussendoor als 'Muh Muh' en 'Yeh Yeh', walgelijk!!!

Experiment [WIM S.] : Voormalig draaiorgel waar de i verkeerd staat.