Door naar H.G is een Geheime zender, verborgen in een Gezipte sleurhut.

Gabberoessie : Ook dit woord betekend vriend. De oudere gabbers van toen - met kaal hoofd, een Aussie en bomberjack - zullen dit woord waarschijnlijk niet kennen. Dit woord is al enkele tientallen jaren oud. De moderne gabbers - ook nu nog steeds met een kale kop en bomberjack, dragen nu ook Lonsdale. Ook zie je ze tegenwoordig in legerbroeken rondlopen. In o.a. van die zwart, wit, grijze vlekkenbroeken. Jammer genoeg is het kledingmerk Lonsdale door een aantal figuren die zich zogenaamd racistisch opstellen, aardig door toedoen van hen zelf, te kakken gezet.

Galletje balletje [Danoontje.] : Zeg je als je iets niet begrijpt.

Gallisch [Jan.] : Gek, kwaad, mal, opstandig. Naar het opstandige geboorteland van Astrix en Obelix.

Gameboy [Fox-1] : Windows95.

Gameboy : Speeltje - een pocket pc - waarmee de ProjectLeiders Engineering (PLE-ers) rondlopen.

Garpje [eddpet.] : Door mijn nichje verzonnen verspreking, met als betekenis een 'huppelkutje'.

Gaylord [Mike.] : Homo.

Geefplezier [Witteknol.] : Kan toegewenst worden als men in een winkel een cadeautje koopt voor iemand anders.

Gefreddied [Dirk Oderer.] : Volgelopen met bier; ontvoerd.

Gegevenblik [Jan.] : Dit woord komt maar 1x (met deze erbij 2x in Google voor. Toch hoor ik veel mensen die deze kreet gebruiken waarbij ze de '(spatie) ogen' inslikken.

Geheime zender [Jozee.] : Bochel.

Gemabeld [Peter R de Vriezenofdooien.] : Voorliegen van regeringsfunctionaris; Een verkeerde haven aandoen; Je schoonmoeder voorliegen; Selectieve vergeetachtigheid (amnesie selectivix); In de boot genomen zijn; Neeltje Jacoba verwarren met Claus Partyhouse; Echt, maar dan ook echt blond zijn; Letterlijk en figuurlijk besodemieterd zijn.

Gemeentepils [Carlitos.] : Kraanwater.

Generaliteit [Bieberkop.] : 'Alle macht aan de Generaal' en overige 'De Generaal' humor stripboeken: Ik heb ze nog eens nagelezen, en ik kan iedereen geruststellen, ze lopen allemaal slecht af...

Gers [Roffatakkie Duvel.] : (Rotterdams) Leuk, Tof, of 'Cool'.

Geschillenboer : Rechter.

Geschilmesje [Geert Kruideren.] : Stiletto.

Gestoord gebakkie [Magdalen.] : Rotterdamse variant van 'halve zool'.

Geveltoerist [Bieberkop.] : Plezierreiziger Amsterdamse wallen.

Gevleugelte [Latoya & Rachelle.] : Andere benaming voor wat normaal gesproken als 'gevogelte' op je bord ligt. Vooral leuk als je geen kalkoen enz. lust, is dit de term om je moeder mee om d'r oren te slaan.

Gewassen grindtegel : Iemand met veel jeugdpuistjes.

Gezagen : In tegenstelling tot de woordenboeken die geen meervoud voor het woord 'gezag' vermelden, komt in ambtelijke stukken het meervoud 'gezagen' voor! Gezag is afgeleid van het werkwoord 'gezeggen'.

Gezichtsbedrog [Geert Kruideren.] : Make-up.

Gezipte sleurhut : Vouwcaravans van de merken 'Alpenkreuzer', 'Holtkamper Rapido' en 'André Jamet'.

Gij maakt mij de zeik niet lauw! [Rick J.] : Jij maakt mij niet gek!

Gladialen [Fox-1] : Gladde banden.

Glas-in-lood [Joke van der Ham.] : Broodbeleg (vleeswaar of vegetarische versie), bij de meeste mensen beter bekend als 'groente in aspic' of 'ham in aspic'.

Gleuvenrijder [Bieberkop.] : Of Gleuffiesrijer: (Amsterdamse) trambestuurder.

(God non de) Juuten [Xavier Angel de Santiago.] : Politie, indien er God non de juuten wordt gebruikt: De aankomst van de politie en/of de aanwezigheid van ambtenaren in een gebied.

Goggomechiegel [A. van Os.] : Bijnaam voor de Goggomobil, het kleine Duitse autootje waarvan ik er in mijn jonge jaren eentje in bezit had. Het was een lichtblauwe met rode bankjes, een 2-pittertje en van die kleine wieltjes. We gingen zelfs met z'n vieren in dat kleine ding naar Amsterdam om een wedstrijd Ajax-Feyenoord te kijken. En dat is echt al lang geleden...

Goghelen [Hugo de Jong.] : Capriolen van eigenaardige edoch geniale artistieke personen.

Golfbal [Bart Raadslee.] : Verwende student in een lease wagen van het merk VW. Ook: Rond voorwerp waarmee een Engels geörienteerd balspel wordt gespeeld. Uiterst pijnlijke aandoening die het souvenier is van ongecontroleerde bewegingen met een RSI arm (denk aan strandbal, tennisarm, voetbalknie...).

Gollemstreek [Hugo de Jong.] : De meest geniepige sneaky streek die je maar kan bedenken. Een gollemstreek wordt schaterend uitgevoerd.

Goniometrie [Peter Latjes.] : Kunde van geslachtsziekten.

Graffiti-gevel [Fox-1] : Gezicht met overdreven make-up, doorgaans een vrouwspersoon.

Graptificatie [KinderSkaaltje.] : Geintje omtrent een mogelijk voorstel tot een grati(s)ficatie. Je kunt dus naar je extraatje fluiten.

Gratisficatie : Beloning voor een medewerker van een bedrijf. De salarisadministratie hoeft echter geen cent te betalen. Het is dus te vergelijken met een schouderklopje. Dat levert ook geen Munte op.

Grindtegeleczeem [eddepet.] : Iemand die hard op zijn / haar plaat (gezicht) gaat en daarbij een bloedneus of erger oploopt.