Door naar J.I is een Inlegkruisje, verstopt in een Ijsmuts.

Iemand MOSSdood maken : Een civieltechnisch medewerker zeer weinig werkzaamheden geven die met het ontwerpprogramma MOSS of MX gedaan moeten worden. Waarschijnlijk zou hij dan meer betaald moeten worden, maar door zo'n medewerker MOSSdood te maken kan salarisverhoging achterwege blijven.

Ijshockey [Leon Schulpen.] : Koelkastje.
- Noot van de RVR-auteur: Deze is ook bekend als ijshokkie. Daarmee doelend op een iglo.

Ijskimo [Hugo de Jong .] : Iemand die ontzettend stressbestendig is. Deze persoon is een Ijskonjn in het kwadraat.

IJsmuts [Geert Kruideren.] : Frigide vrouw.

Ilverettie [Henk.] : Dikke negerin.

Inbeulen [Groetjes, Joost.] : Er volop tegenaan gaan.

Infrarouge [Don Leo.] : Populaire kreet voor infrarood.

In gelul kun je niet wonen [Bieberkop.] : Uitspraak van de Amsterdamse socialistische wethouder Schaeffer. Een Amsterdamse brug is naar hem vernoemd.

Inhaleren [Stijn Nelheidsmaniak.] : Inhalen en doorslikken.

Inlegkruisje [Bart Raadslee.] : Damesartikel waardoor bij ieder redelijk kritische TV kijker het schuim op de mond komt als dit weer eens in een reclameblok voorbij komt. Ook: Studentenbargoens voor een kaassoufflé.

Inlopertje : Meestal rijden treinen, metro's, trams en bussen net voor je neus weg. Maar soms loop je het perron op en komt de juiste metro aanrijden. Instappen en wegwezen. Een inlopertje dus.

Internetkousen : Virtuele sexy kousen.

Internet tissues [Eveline.] : Zacht papieren doekjes in een kartonnen doosje die je gebruikt of kan gebruiken bij het bezoek aan erotische sites. Voor 18+ dus.

Inteven [Gerard Rapjas.] : Het toevoegen van een vrouwelijk lid aan een 'gang-bang'.

Ipper de mippere?, antwoord: Ja Kalkoen. [Bieberkop.] : Verbastering Frans; 'Est-il permis de m' absenter?': Is het toegestaan mij af te zonderen? (Kan ik naar de wc?). Antwoord: Il y a quelque un! Er is al iemand!

Isoparkieten [R. van Os.] : Parkieten die op dezelfde hoogte zitten. Isoparkieten is verbasterd van het woord 'isopachyte triangulation'. Isopachyten zijn lijnen met dezelfde hoogteverschillen gemaakt tussen een inmeting van een grondmodel en een nieuw ontworpen landschap. Het model wordt in MOSS vaak aangemaakt als TRI ISOPARKIETEN (TRIA). In de weerkunde gebruikt men het woord 'isobaren'. Deze lijnen op de weerkaart geven dezelfde luchtdrukverdeling weer.