De Rare van Ruvo.

...Darkendrek. Eblificeren. Aklavita. Gabberoessie. Baffie. Wippelkar. Pitten. Gewassen grindtegel. Loeft. Reistijdbuitje. Dobberen. Orale kramp. Couturele walging. Ballesjans. Porresjoppie. Hauberen. Braddie. KinderMOSS. Hiha.

Vlaaienlichter. Pepperen. AtariŽn. Sipsap. Bruine sjanpoepel. Trollepollie. Pages. Schouwre. Bi-lateraal. Personele sanering. Rammelrups. Holletje duwen. Putten. Knuppelen. Starreke. Walo. Isoparkieten. Kat z'n mahonie. Van Gaal-zak.

Kaken. Koopgoot. Petoet. Opbobberen. Prikpaal. Oortje papen. Oraal uitwonen. Spenken. Poepvogeltje. Runderlap. Ruvo. Sjarlepotten. SC4D Professional. Buize voor de koef. Pompiefilm. Piepie-plug. Puddingbuks. Windoos....

De Rare van Ruvo, het woordenboek met de gekste, vreemdste, leukste en vooral onbekende woorden. Dit is het woordenboek van ons allemaal en voor ons allemaal. U weet de Rare van Ruvo in ieder geval te vinden. Als ik 135 jaar dood ben, denkt u dan nog eens aan mij en het woordenboek :-).

Het woordenboek is uitgebreid met (verdraaide) zegswijzen en uitspraken. U kunt deze ook insturen via het invulformulier. Pfff na al die drukte rondom de Feyenoordsite en andere bezigheden weer even lucht voor een update. Binnenkort nog een serie nieuwe Ruvo's. Pfff. Da's lang geleden zeg. Maar nu eindelijk weer bijgwerkt.

Vorige opfrisbeurt: 13 februari 2008.
Laatste opfrisbeurt: 11 december 2008.

Doordat Planet de geest heeft gegeven, en de Rare nu onder KPN valt werkt het invulformulier niet meer. KPN heeft besloten - zonder dat de (voormalig) Planet-klanten hiervan op de hoogte werden gesteld - de scripts buiten werking gesteld. Hierdoor werkt het invulformulier dus niet meer. Er komt t.z.t. een ander invulformulier, maar voorlopig staat de Rare op een laag pitje.

Jammer...dat er echt niets...niets! veranderd op deze site! geen updates,nieuws,polls...o.i.d..!! Is de beheerder overleden?? Zo ja..Wie neemt hem waar? V.G Allet.

Beste Allet, het woordenboek is weer bijgewerkt. Ik zal trachten rond de 15e van de maand de update te verzorgen. Af en toe heeft de webmeester ook een zetje nodig... En bier natuurlijk.

De stevige inzenders:

Een overzicht van sites met een koppeling naar De Rare van Ruvo vindt u op de link pagina.

De Rare van Ruvo redactie op zoek naar nieuwe woorden...De Rare van Ruvo redactie op zoek naar nieuwe woorden...

Iedereen heeft wel woorden, spreekwoorden of gezegdes die alleen bij u thuis, op het werk of in de familie gebruikt worden. Het leuke is dat 'buitenstaanders' absoluut niet weten waar u het over heeft. Het mag van alles zijn en overal over gaan. Vooral het vakjargon moet hoog gaan scoren. Ik heb het gevoel dat ieder beroep wel zijn eigen specifieke woorden, uitdrukkingen of gezegden heeft. 5 februari j.l. was weer een 'goede-woorden-dag'. Er rolden maar liefst 12 woorden de postbus binnen. Daniel en Jan, bedankt voor het inzenden!

Gebruik de indexbalk aan de linkerzijde van het scherm om snel door het woordenboek te bladeren.

Let op de tip !U kunt de oude opengeslagen boeken gebruiken om door de internetpagina's van het woordenboek te bladeren. De koppelingen tussen de verschillende internetpagina's zijn zo opgebouwd dat u gemakkelijk tussen de woordenlijsten heen en weer kunt springen. U kunt natuurlijk ook de index of de knoppen onderin uw scherm gebruiken.

Er zullen op het internet vast nog meer rare woordenboeken zijn. Om onze zelfgemaakte woordenboeken een nog grotere bekendheid te geven is het misschien een leuk idee om elkaars woordenboeken aan elkaar te koppelen. Dit kunnen we via een apart link-hoofdstukje of drukknop gaan inbouwen. Maar hoe dan ook, de HUMOR houden we hoog in het vaandel. Geen gezeur, er is al genoeg ellende in de wereld.

Voor het plaatsen van uw woorden in de Rare van Ruvo gelden een aantal spelregels:

Als u wilt dat bepaalde woorden uit de Rare van Ruvo moeten, klik dan op deze postbus. U dient wel een duidelijke reden aan te geven. Redenen als 'Ik vind dit dom' of 'zoiets stoms heb ik nog nooit gelezen' worden als 'spam' aangemerkt en verdwijnen uiteraard direkt in het nul-archief. Indien u uw link op de link pagina wilt laten zetten kunt u ook van deze postbus gebruik maken. (Om gebruik te maken van de postbus moet de Flash Player plug-in geÔnstalleerd zijn).

De Rare van Ruvo is uit de volgende 4 delen opgebouwd:

Naar aanmeldingsformulier.Als u leuke zelfgemaakte woorden heeft die u wilt delen met andere gebruikers van het internet, klik dan op de rode postbus. U ziet dan het aanmeldingsformulier. Vul uw creatie in en verstuur het formulier. Succes.

Om de snelheid in het downloaden van de internetpagina's zo hoog mogelijk te houden heb ik zo weinig mogelijk plaatjes ingebouwd. Ik streef ernaar de plaatjes zo klein mogelijk te houden.

De site zal in principe rond de 15e dag van de maand worden vernieuwd, maar meerdere malen per maand kan ook. Het is aan U.

Het Rare van Ruvo -team. Ruud van Os.

De Rare van Ruvo is auteursrechtelijk beschermd. Gezien het karakter van de Rare van Ruvo (van ons allemaal en voor ons allemaal) bent u vrij om gedeeltes uit de site te gebruiken indien u dat nodig acht, maar niet voor commerciŽle toepassingen.