Door naar L.K is een Kletskop, die dol is op Kerriedreksel.

Kaasje [PhoeniX.] : Nederlander.

Kaaskop [Bieberkop.] : Hollander, Nederlander.
'Kaaskop-Kaaskop': Dronken Antwerpenaar tegen Nederlandse auto, die voor hem stopt. Den kaaskop kwam net daarvoor uit een met gloeiende spijkers verlichte spelonk van een parking, op een zon overgoten dag! Een taxi kwam langszij: '(Groot)licht uit' tegen de sprakeloze...

Kaken [Siksen.] : Hartstochtelijk tongzoenen (zie ook 'Oraal uitwonen').

Kakpatser [Pitt_19275@hotmail.com] : Heeft geen spieren, opschepper.

Kakwijf [Bart Raadslee.] : Wederhelft van de golfbal. Ook: Enigzins arrogante uitvoering van een mevrouw met plooirok en parelketting.

Kantelen [Roffatakkie Duvel.] : (Haags) Het nuttigen van een flink aantal alcaholische vernaperingen in een flesje geserveerd. In de meeste gevallen betreft dit bier.

Kappelkes witten [bobby77] : Een vrouw neuken.

Karabijn [Geert Kruideren.] : Levensgevaarlijke Joodse geestelijke.

Kastdroog [Jan.] : Dit wordt gedaan door een wasdroger. De kast wordt hierdoor droog en de was blijft nat.

Kat z'n mahonie : Voor joker staan.

'Kees is Chris thuis' [Jan Tolenaars] : Verzachtende krachtterm.

Kerriedreksel [DenMAN] : Het na de lunch in de middag wachten op een enorme broekhoest van een collega die twee bakken kerriesoep heeft gegeten.

Kettingkast [Jan.] : Het juwelenkistje van Erica Terpstra.

Keigek [Ann.] : Keigek gedefinieerde superioriteit van de situatie: 'dit is keigek!'. Deze situatie is superieur aan elke andere situatie. Zie vet, gaaf en shit.

Kerncreatie [IsmaŽl Zwarthoed.] : Grondlegger van dit nieuwe woord. Leest u alstublieft het stuk geschreven door Ronald van den Boogaard. www.ronaldvandenboogaard.nl.

Kijkfruit [Ronja.] : Fruit dat je koopt en in de fruitschaal laat liggen tot het 'rijp' voor de prullenbak is.

Kilometer [Johan Pot.] : Personenweegschaal!

KinderMOSS : Naam gegeven aan de Windows-opvolger van de oude, maar zeer krachtige civiel-technische software MOSS. Omdat de Windows-versie veel gebruikersvriendelijker is dan het oude MOSS-pakket werd tijdens de introductie van het Windows-pakket de naam 'KinderMOSS' door enkele 'ouderwetse gebruikers' ingevoerd. Met weemoed kijk ik terug naar de tijd dat MOSS v10.5 en z'n voorgangers op de Sun draaide. Wat een heerlijke tijd...

KinderRONA : Vakjargon en een vernederende naam voor de ROA - Richtlijnen voor het Ontwerpen van Autosnelwegen. De RONA - Richtlijnen voor het Ontwerpen van Niet-Autosnelwegen - beschrijven de opbouw van de catagoriŽn III tot en met VIII. (Ontwerpsnelheden van o.a. 100 km/u tot en met 50 km/u). De ROA beschrijft slechts de catagoriŽn I en II (Ontwerpsnelheden o.a. 120 km/u en 90 km/u). Vanwege het feit dat de ROA zich enkel met autosnelwegen bezig houdt en de RONA met alle overige (auto)wegen noemen sommige insiders de ROA gekscherend 'KinderRONA'.

Kindervlakken : De aaneengesloten vlakken 15 - 10 en 14 - 11 op een standaard wedstrijd dartbord. Zo genoemd omdat deze vlakken makkelijker te raken zijn dan de andere vrijliggende vlakken die gebruikt worden voor het Tick Tacks - spel. De speler die al snel na het begin van de wedstrijd 'op de kindervlakken' gooit toont aan dat zijn spel nog niet zuiver is, of omdat hij of zij niet goed in het spel zit.

Kinnenbak : Persoon, wiens auto is voorbereid op het mede vervoeren van de onderkinnen.

Kippenboer : Een orale kramp van de kip.

Klachtoffer (Klachtoffers) [Jan.] : Klagende slachtoffers. Wie zeurt krijgt een beurt!.

Klankbordgroep [Jan.] : Meestal gevuld met rondzingers. Rondzingen: Met diverse mensen (bi-lateraal) over dezelfde onderwerpen blijven zeuren waarbij sprake is van een te hoog terugkoppel-gehalte.

Klapper [Jan.] : Nederlands voor hit. (Klapper van de week. Van Lex Harding).

Klapvee [Jan.] : Gasgevulde zelfmoordkoeien.

Klauwen [Jos M.] : Harken.

Kleefkoeken [Bianca Lelieveld.] : Stroopwafels.

Klepklappertjes [Rachelle & Ashley.] : Knapperige speklapjes.

Klets maar aan m’n kont want mijn kop is de stad uit. [Bieberkop.] : Er wordt NIET geluisterd. NIET geinteresseerd.

Kleien : Poepen (ook 'broekhoesten'). Correctie door [Jan.] : Bij Kleien staat ook als synoniem 'Broekhoesten'. Dat is incorrrect. Broekhoesten is een luide natte wind laten met de broek aan. Kleien gebeurt met de broek op de hielen.
- Noot van de RVR-auteur: Dit is juist het leuke van het verschil in betekenis van een woord. Bij ons op het werk gebruiken we broekhoesten inderdaad als het om het laten van scheten gaat. Maar we zeggen het ook als het tijd is om werkelijk te gaan kleien. 'Ik moet me toch broekhoesten'. Er kan ook eblificeren geroepen worden. Of, zoals collega Guus vaak zegt: 'Die kat van mij moest me toch broekhoesten'. Taalkundig gezien heeft Jan helemaal gelijk, het wordt anders een vrij smerige boel onder het bureau!

Kletskop [belgje.] : 1. Kaalhoofdig iemand. 2. Versleten banden.

Kletskop [Bieberkop.] : 3. Kop die door teveel kletsen (praten of slaag te incasseren) kaal is geworden: een kaalkop.
Uit 5* detective 'De PG' van Jef Geeraerts in plat Antwerps: 'Die vuile smeerlap die iemand met ne kletskop daar aan ’t afmotte mee zo’n speciaal matrak. Ik heb Bruno d’r op afgestuurd en dien heeft er kort spel meegemaakt, he manneke?'. 'Ik denk ‘m goe gearrangeerd is'; zei Vissenberg.

Speciaal matrak: Telescopische wapenstok met lodenkop; een nieuw soort matrak in metal, waarbij een dunner gedeelte in de loop van het zwaarste deel van de matrak verborgen zit en kan uitgeflipt worden. De matrak/wapenstok is oorspronkelijk van hout.
Bruno: een Dobermann, zeer grote waakhond.

Kletskop [ [Bieberkop.] : 4. 1. zeer of  kaal hoofd; 2. een bruin, dun, zeer (smakelijk met gaatjes) hardsuikerkoekje, waarop amandelstukjes; 3. iemand die een kletskop heeft; 4. praatpaal.

Kloksnelheid [Jan.] : 3,6 Kiloseconde per uur. (Voor alle zekerheid heb ik mijn klok aan de ketting gelegd.)

Klus : Onderkin. Zie ook kinnenbak.

De Webmeester heeft ook een 'kletskop', een Feyenoordshirt met lange mouwen en een Trust SPYC@M300.De Webmeester heeft ook een 'kletskop' en zo'n Rood-Wit shirt.
Het Feyenoordshirt is een origineel spelersshirt met lange mouwen. Gťťn replica uit de Feyenoordshop maar een ECHTE!

Klinknagel [Jan.] : Lawaaigste gedeelte van een hamerteen.

Kluitjesen [Jan.] : Het samenscholen van schoolvoetballertjes.

Knalpot [Jan.] : Explosieve LesbiŽnne, of een gasgevulde zelfmoord-Lesbo.

Knipzuigers [MunteMan] : Instanties die te grote bedragen van de burgers eisen. Hierbij valt te denken aan alle instanties die o.a. belastingen heffen. Ze ruiken het geld al voor dat het in je knip zit... Ook andere commerciŽle instellingen worden al warm als ze je knip zien. Je voelt dat ze een zuigend geluid naar de flappen in je knip maken. Kortom, het geld vliegt je zak uit.

Knegers [Gerard Rapjas.] : Politiek correcte taal voor knikkers.

Kneusmeubel [pluk.] : Pijnbank.

Knoeten [Fox-1] : Pegels, flappen, guldens, enz. Gebruikt als de vaste prijs van een hele partij (Ugh knoeten dun bussel = zoveel geld voor de hele partij).

Knuppelen : Golf. Spel waarbij een kleine bal met behulp van een club (ook wel knuppel of pook genoemd) vanaf een tee naar de baan geslagen moet worden. De speler moet in strokeplay de bal net zo lang spelen totdat de bal in de hole gevallen is. Golf is heden ten dage geen elite sport meer.

Knurfen [Jaap.] : Gewoon normaal slapen, maar dan met een klein snurkje tussendoor.

Knoeiworst [Danielle.] : Ander woord voor corned beef.

Koeshoespogmog - koesjoespgmog [twemmie & dre & roytje.] : Alles maar ook niks.

Koffie Anan : Nog niet helemaal goed gemalen koffie.

Kogelvrij vest [Jan.] : Een vest dat vervaardigd is van materiaal waar geen kogels in verwerkt zijn. (vgl. Vetvrij, Alcoholvrij en loodvrij.)

Koning Bloembol en koningin Suikertaart. {Bieberkop.] : Koning Bhumibol en koningin Sirikit van Siam (Thailand). Op majesteitschennis staat in Thailand levenslang. Sinds 2 juli 1988 is hij de langst heersende koning in de Thaise geschiedenis. Ook is hij in 2004 de langstzittende monarch in de wereld.

Konteneur : Oude uitdrukking voor de vroegere conducteur op de tram, welke personen, slecht ter been, de tram in hielp.

Kontflossen [Massimo.] : Een te kleine string dragen.

Kook-eiland [chiel.] :Keukenmeubulair, drugsverwerkend eiland bijv. Cuba.

Koopgoot : Rotterdamse uitdrukking voor de beurstraverse in het centrum van de stad. De koopgoot is goed te bereiken met de metro.

Kopkaas : Welriekend bijproduct van het porresjoppie van een Kaaskop (zie ook 'Kaasje' en 'Piemelbrie').

Kraakjong [Japie uut Rhoon.] : 'Zangers', of iets dat zich wil voordoen als artiest. Een mooi voorbeeld van zo een kraakjong is Enrique Eglesias. Ik heb 'm een aantal maal goed geanalyseerd en ben tot de conclusie gekomen dat het onvoorstelbaar is dat zo een jong met zo'n kraakgorgelend geluid gedraaid wordt. Het geluid van dit heerschap lijkt nog het meest op dat van een paar vastgeroeste deurkrukken. Luister nog maar eens goed naar dat krakende plaatje 'Hero' en je begrijpt wat ik bedoel... Iets minder erg is een jankjong.

Kramer versus Kramer [Dirk Uh.] : Twee, elkaar tegensprekende woordenboeken.

Kramperen [Jan.] : Onderkoeld kromliggen in een tent.

Krasse knarren [R.Tax.] : Stokoude eigenwijze mannen.

Krentejilles [Oma Wuisman - Hendriks] : Krentenbrood.

Kreukelzone [Jan.] : 1. Lastig strijkgebied. 2. Parkeergebied voor wrakken.

Kringloop (Kringlopers) [Jan.] : 1. Gebeurt tijdens de stoelendans. 2. Uitgerangeerde NS-ers die een rondje om de kerk wandelen.

Kringspierflanering [Noco Borokov.] : Een zachte haast vriendelijke gasontsnapping uit de aars.

Kringspierpapier [Geert Kruideren.] : Toiletpapier.

Kroonkurk [Jan.] : Een handige vulling tegen een lekke kroon. Oplettende belastingbetalers weten dat de meeste kronen zo lek zijn als een mandje. Bij muffe kronen is het beter om geen Kroonkurk te gebruiken, maar een Kroonluchter.

Kroonluchter [Jan.] : Airco tegen de stank van kronen. Ze hangen daarom vooral in paleizen.

Kruispoordwuzzel [Allet.] : Verspreking tijdens dronken monopolyspel.

Krul [Bieberkop.] : Openbaar pissoir (pisbak). Naar de krulvormige ijzeren wand urinoirs te Amsterdam waarin je te kijk, voor Jan met de korte achternaam staat. Ook pisboog.

Kuipstoel : Het blauwe kunststoffen stoeltje in De Kuip.

Kuumen [Bianca Lelieveld.] : Limburgs voor piepen/hijgen/kreunen (de hond zit te kuumen).

Kruisbestuiving [Jan.] : Deodoreren van de 3de oksel.

Kruisingsvlak [Jan.] : Politiejargon voor kruispunt. Doet eerder aan een paringsplek denken.

Kruistocht [Jan.] : Holwind.

Kudding [Noes.] : Aangebrande pudding, zoals alleen mijn schoonmoeder ze maken kan.