Links per 13 september 2007.

Er zijn op het internet zeer veel (leuke) sites te vinden met als inhoud taal en taalhumor. De site taal.pagina.nl is natuurlijk een goede start om je te gaan verdiepen in taal. Op deze pagina van de Rare van Ruvo staan een aantal links vermeld die zeker een bezoek waard zijn. Wilt u uw site aanmelden. Klik dan in de intro pagina op de (bovenste) rode postbus. De onderste postbus is voor het aanmelden van nieuwe woorden of gezegden. Sommige sites hebben ook een link naar de Rare van Ruvo opgenomen.

De links - koppelingen naar andere internetsites over taal en taalhumor.

Omdat wij tijdens het schrijven van onze voorstellingen al zoveel onzinnige woorden en woordgrappen hadden gemaakt hadden wij al in 2000 besloten om een Pectoriaans woordenboek uit te gaan geven... Dit alles vind je op de site http://www.pectoralis.nl/.

De taaltrainers van de BV Nederland. Feedback business language training.

Op http://www.talen-cursus.nl/site/docsfeedbacksite/feedback/taallinks.html vindt U de Rare van Ruvo en allerlei specifieke woordenboeken en informatie over taal en cursussen. Voor de maker van de Rare - en natuurlijk voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen in de vorm van de zelf verzonnen woorden - is het een eer om op deze zakelijke site vermeld te staan! De Rare staat gewoon tussen de Managementtermen en het Zakenwoordenboek...

http://www.a-claesen.be/. Espero, De Homepage van Albert CLAESEN. Het gedacht om ook eens een eigen homepage in elkaar te frutselen, spookte al lang door mijn geest. Helaas heb ik zware vrijetijdsproblemen. Ik ben zo intens bezig met de invulling van deze waardevolle tijd, dat ik haast geen tijd meer vind om te besteden aan dingen die ik (ook nog) graag zou doen... [Algemeen, Computer, Bridge, Nederlands, Kunsttalen]. In het kader van onze taal verdienen de Verspreeksgezegswijzen speciale aandacht. Te bereiken via de link -> gezegden onderaan de Homepage van Albert.

Ajonen

Wil je discussiŽren over woorden die je gehoord hebt (bestaand of niet bestaand) of gewoon je eigen woord mededelen, ga dan naar het Forum van de Vrienden groep Ajonen Blitterswijck op http://www.ajonen.nl. Klik dan op forum of ga direct via de link: http://www.ajonen.nl/forum/index.php naar het forum. Kies in 'de grote onzin hoek' voor 'off topic'. Hiertussen staat het onderwerp 'Schon woorde of woorde waorvan ge nog noeit gehuurd hat...', vrij vertaald: Mooie woorden of woorden waarvan je nog nooit had gehoord.

Verder staat er in het forum voor het grootste deel onzin in (meestal) het Blitterswijckse dialect. Je kunt een bericht plaatsen met je eigen naam als gast, maar je kunt je ook registreren.

http://www.vonscheven.net/spreekwoordenstartpagina.asp. Bezoek de site van Guus als u op zoek bent naar o.a. spreekwoorden. In de database zijn duizenden spreekwoorden opgeslagen. De kans dat uw gezochte spreekwoord er niet bij zit is dus heel klein. Tevens vindt u veel informatie over taal en allerhande andere onderwerpen (o.a. amusement, info en reizen) en een uitgebreid link overzicht. Een prima startpunt!

http://www.watishet.nl. Een online woordenboek voor rare, ongewone, ongebruikelijke en aparte woorden. De site heeft een zoekfunctie om gemakkelijk een woord te zoeken. Net even iets anders dan de Rare van Ruvo, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

http://www.smeeroliefant.nl/. Hoewel de Smeeroliefant al ruim 70 jaar een handel in smeeroliŽn en vetten is, moet u beslist deze oliefant eens bekijken.

http://www.paulvanbuuren.net/. Bon Mot Du Jour. 'Modern taalgebruik kan tenenkrommend zijn. Weerzinwekkend, maar eigenlijk te leuk om niet te bewaren.' aldus Paul van Buuren. Uitgebreide taalsite waar u ook uw eigen 'gruwels' achter kunt laten of een berichtje in het Gastenboek plaatsen.

http://home.iae.nl/users/verriet/ferry/vns/index.htm. Taalhumor site met een grote hoeveelheid spreuken en speciale sporten.

Op de taalpagina http://www.xs4all.nl/~johnpiek/taal.html van John Piek staan een grote hoeveelheid taallinks.