Door naar Q.P is een Pannekoek, gebakken op de Pechweg.

Paardenmiddel [Lex Lindeman.] : Het middel van het paard.

Pages : Ergens bang van zijn. Spreek uit zoals het er staat, dus niet als het Engelse 'pages' of als 'page' van schildknaap.

Paling [Geert Kruideren.] : Chinese paring.

Palingvellen [A. van Os. (vakjargon)] : (Auto)banden waarvan het profiel zo ver afgesleten is dat dit een levensgevaarlijke situatie voor bestuurder en passagiers is.

Pannekoek : 1. Waarom is de hele spelling weer op zijn kop gezet? Werk voor mensen die anders uit hun neus hadden moeten peuteren? Hier is dan de échte verklaring voor pannekoek. Een pannekoek is een lekkernij dat u eet wanneer u met pech langs de weg staat en wacht op de Wegenwacht. En wat pannenkoek betreft. Om ze te bakken heeft u in ieder geval meer dan 1 pan nodig. De koek die wordt bereid in meerdere pannen.

Pannekoek : 2. De enige en goede schrijfwijze voor dit fenomeen. Waarom? Omdat pannekoek een op zichzelf staand woord is, net als kruidkoek, ontbijtkoek, croissant, stokbrood, knäckebröd e.d. Dit laatste voorbeeld is een hele leuke, hier is namelijk geen knäckenbröd van gemaakt, waarom dan wel bij pannenkoek?

Pannekoeken [Fox-1] : Werkwoord: Lopen te klunzen of amateuristisch te werk gaan.

Pannenkoeken bakken : Een setje CD-tjes branden. Genoemd naar de bruinachtige kleur die sommige beschrijfbare CD's hebben.

Papa maken [Bobbiekop (Bieberkop)] : Bobbientje zag op TV een passagiersvliegtuig neerstorten en belanden in een vuurzee. Ze zei: 'Papa maken!'. Bobbine zette gauw de TV uit.

Papkindje [Tobias.] : Sukkelig kind dat niet mee durft te doen met spannende of enigzins gevaarlijke toeren tijdens het spelen.

Patjakker [Roffatakkie Duvel.] : (Leids) Een vuil, onguur persoon. Spreek uit als pâtdjakka.

PC-Hoofd tractor [Bieberkop.] : Vierwiel aangedreven terreinvoertuig met koeienvanger, levensgevaarlijke hoorns en extra brede banden bestuurd door een aldaar winkelend 'Dom blondje (?)' of dubbelgangster. De pantsertank neemt voor zeker 1½ parkeerplek in. Zuipt veelal goedkope diesel en pleegt daarmee een riante aanslag op het milieu. Het uitzicht is rondom voortreffelijk vanwege de hoge zit. Kans op letsel bij een verkeersongeluk is nihil door zijn rolbar en hoge gewicht van 1500kg of meer.

Pechweg [Denise] : Vluchtstrook.

Pedofilatelist [Dimitrios Papalamedosilos.] : Verzamelaar van kinderpostzegels.

Penis agricola [Toontje Hoog.] : Boerenlul (latijn: agricola = landbouw).

Penis Aqua Rosa [High Lowlander.] : Lulletje Rozenwater.
- Noot van de RVR-auteur: Ook een hele oude is Apollo Penis, dat staat voor gelul in de ruimte.

Pepperen [J. Tolenaars.] : Bepaalde sensuele handeling met betrekking tot de borsten. De liefhebbers kennen vast wel de woorden 'tietefonen' en 'tweelingpetten'.

Personele sanering : Het opzetten van een reorganisatie met als doel medewerkers er uit te knikkeren.

Petoet : Bargoens voor gevangenis.

Piemelbrie [Carlitos.] : Witte afscheiding op de rand van de eikel als die niet regelmatig genoeg gewassen wordt.

Piepie-plug [Romikro.] : Universal Serial Bus (USB) stekker op de systeemkast van uw computerconfiguratie. Deze plug kunt u gebruiken om apparaten op aan te sluiten die voorzien zijn van USB aansluitmogelijkheden.

Pietsjon [Googem.] : Onbenullig persoon.

Pikkedoos : Liefkozing.

Pikkejollen [P. Jansen.] : Dit is een oud-Hollands spel uit het oosten van het land waarbij het de bedoeling was om op tafel te schijten en te spelen met andermans drollen. Vanwege het gebrek aan klei in dit gebied vormde dit een goed alternatief. Wel diende men van te voren rekening te houden met het eten. Ook mensen met diarree waren niet welkom.

Pikkepoelie [chiel.] : Goedkope,slechte producten.

Pikketrillertje : In feite is dit het Rotterdamse woord voor de Solex. Het is ook een bijnaam voor het type éénpersoons sleeplift. Bij dit type sleeplift heb je een beugel tussen je benen en 'leun' je tegen het schoteltje. Wordt ook wel 'pannenkoekenlift' genoemd.

Pilakinoi [Magdalen.] : Pilakinoi, of de kunst van het tekenen in sneeuw.
Pilakinoi is een fantasiewoord dat voor het eerst gebruikt is op Voelspriet.nl in het kader van een optimalisatie wedstrijd. Ondertussen zijn er een aantal sites verschenen die ieder een eigen invulling van dit woord hebben gegeven. De mijne is zoals hierboven en mijn site http://www.xs4all.nl/~debeer2/pilakinoi/. Net gemaakt, dus heel vers.

Pillen [A. van Os.] : Een lekker potje voetballen. Deze term werd door de inzender gebruikt in zijn vriendenclub; Origineel Rotterdams. De term voor de pot slingeren is ook Rotterdams.

Pinkeltje [Roberto.] : Te veel betaalde computerkabouter met baardgroei.

Pitten [F. van der Meulen.] : Sandwich Spread.

Pisbakkenmarmer [Hans.] : Cervelaatworst. De pisbakken in Amsterdam ( zg.krul) hadden een rood/wit marmer op de grond.

Pissoirvlieg [Bieberkop.] : Mikpunt in pisbak voor het pisboogje zodat dat je niet naast de pot piest.

Plaatselijke sneeuwbui : Roos op de schouders.

Planeten : Het eerst uitdenken van een plan, het voorleggen en het vervolgens opeten.

Plankendag : Er zijn van die dagen dat iedereen die aan onze huiscompetitie (darten) meedoet, erg slecht gooit. Als de pijlen naast het bord in de 'plank' belanden, spreken we van plankendag.

Plankton [Bieberkop.] : Kleine organisten die in zee zwemmen.
- Noot van de RVR-auteur: Dit zou de Pianoman kunnen zijn, maar dat is allerminst zeker.

Planmatig [Jan.] : Niet zo'n goed plan.

Plaskruis [Jan.] : Verzonken toilet dat in de straat wegzinkt zodra het niet meer nodig is (oa. op het Waagplein in Alkmaar). Biedt plaats aan 4 zeikers en heeft van boven gezien de vorm van een kruis.

Plasserette [Jan.] : Ruimte met 1 of meer urinoirs (soort Toiletarium).

Platte kak [xomox.] : Platte kak: betekent onzin.

Plof [Bianca Lelieveld.] : Bij ons thuis noemen we aardappelpuree altijd plof omdat het dat geluid maakt als je het op je bord schept. Bonen-stamppot heet dus bonenplof.

Plofkat [Bieberkop.] : Kat die met zijn rug hoepla lekker tegen je aan ploft.

Plugtrut [repke.] : Medewerkster van de afdeling nummerinformatie/doorverbinden - dit omdat men vroeger handmatig de mensen doorverbond d.m.v. de kabels in te pluggen.

Poepelderij : 1. Zou ik graag willen weten ??? Lezers; Wie heeft het antwoord op poepelderij?

Poepelderij [Magdalen.] : 2. Kakwoord voor stront/vuile werkjes. Bijvoorbeeld tegen een toiletdame: 'Juffrouw, kunt u even komen, een van uw cliënten heeft wat poepelderij op de monocle achtergelaten.' Ook: 'Zij doen hun eigen poepelderij'. Dit betekent: 'Zij zijn zo arm ze dat ze geen werkster kunnen betalen'

Poepeuse [Bieberkop.] : Mijn zus is Poepeuse bij Carré: Juffrouw van de retirade (toiletten) in het theater Carré te Amsterdam.

Poepkakken [Daniel.] : Diarree.

Poepsnoepje [Geert Kruideren.] : Zetpil.

Poepvogeltje [Catseye.] : Wordt regelmatig gesignaleerd bij het laten van een scheet!
Wel even naar boven kijken dan.......

Poepzuiger [Bieberkop.] : Stoeppoepvuilopzuiger. Amsterdamse stadsreiniging motorfiets met olifantensleurf. Een iets grotere uitvoering zou de hond tegelijk mee kunnen opslobberen.

Poesje [Don Leo.] : Lafhartig persoon c.q. bangerd met aversie van alles wat hij niet trekt maar wel degelijk een fluitje van een cent is.

Poldermodel [Jan.] : Uit de klei getrokken boerentrien (kan een poldermodel hebben of een poldermodel zijn).

Pommes frites à la Theezeef [A. van Os.] : Patat bakken in een ongelofelijk klein frietnetje. Dit fenomeen hebben wij meegemaakt in zo'n 'Busfriture' in Frankrijk. 15 mensen voor de balie en 1 portie tegelijk in het 'Theezefie'. Ook dat overkomt je in het vakantieland Frankrijk.

Pompiefilm : Film met erotische scènes.

Pompiesite : Erotische sites op het Internet.

Porresjoppie : Mannelijk geslachtsdeel.

Powergutsen : Je lekker vol laten lopen met alcoholische dranken.

Prikpaal : Cactus. Prikpalen zijn de typen cactussen zoals je die vaak in tekenfilms ziet.

Prutpoep : Vervelende vorm van diarree.
Proddelen : Positief roddelen. Meestal hebben roddels een negatieve bijklank. Maar door te 'proddelen' moet een positieve bijklank ontstaan.

Proemel [Bibi.] : Zeemeermin (is in een grote kring, zo'n 50 man, al in gebruik.) Oorspronkelijk bedacht door mijn vader (52) toen hij kind was.

Pruuse [Bianca Lelieveld.] : Hier in Venlo en omgeving noemen ze Duitsers minachtend Pruuse, vooral als ze op zaterdag het hele centrum van Venlo vullen. Het rijmpje gaat dan: Kumpse in de stad, waat zuuse? Pruuse! (kom je in de stad, wat zie je? Duitsers!).

Puddingbuks : Gereedschap voor het insmeren van behangbanen. Niet te verwarren met het 'gereedschap' dat alle mannen bij zich dragen.

Puffie [fliems.] : Een scheet.

Pufje [Magdalen.] : Benepen woord voor scheet (afgrijselijk, wordt veel gebruikt op basisscholen).

Pumpen [Magdalen.] : Rotterdams meervoud voor pumps (schoenen met hakken). Veel gebruikt in de uitroep van verbazing: 'Ik pleur van mijn pumpen!!!'.

Putjesschepper [Bieberkop.] : Voorgespiegeld dreigend beroep voor (ten onrechte) dom en lui uitgemaakte woordblinde-leerlingen.

Putten : 1. Sportieve bezigheid in het zwembad. De term putten is van toepassing op zwembaden die een aparte springkuil of 'duikput' hebben. De springkuil in Bad Albrandswaard is te klein gebouwd. Wanneer er op de 'hoge' een normale duikplank wordt gemonteerd is het mogelijk om op de kant van de springkuil terecht te komen. Omdat veel springers te dicht bij de kant van de springkuil terecht komen is besloten in dit zwembad de springplanken te verwisselen. Dit heeft echter consequenties voor de knieën van de springers.

Putten : 2. Term die in het golfspel gebruikt wordt. Het is de slag tegen een bal die op de green ligt. De bedoeling is de bal 'uit te holen' ofwel putten.

Pyrofiel [sjantje.] : Iemand die graag bij de openhaard zit.