Door naar T.S is de Scheurkalender, die hangt in de Schouwre.

Salonfahig [Muilman.] : Geaccepteerd.

Sambalbij [Bart Raadslee.] : Vervelend grapje, ooit geuit door een Nederlandse komediant. Ook: Vervelend geuitte tekst door de afhaalchinees; Zéér heet vliegend insect.

Scannen [Locus Publicus.] : Het opnemen van een bestelling in een horeca gelegenheid. 'Heb jij die tafel al gescand?'.

SC4D professional : Deze software werd nog niet zo lang geleden gebruikt voor het bijhouden van winden in de Schetencompetitie. Per licentie konden maximaal 4 deelnemers aan de Schetencompetie deelnemen. Het programma beschikt over meerdere instellingen voor het betalen per gelaten scheet. Vanwege schetenterreur is een functie ingebouwd die telkens de scores op een diskette opslaat. Deze schetendiskette werd op een geheime locatie bewaard. Bezoek ook eens de internetsite met de complete handleiding van SC4D Professional voor MSDOS. U kunt daar tevens het programmaatje downloaden.

Schaamlip : Niets om je voor te schamen.

Schedellichten : In de elektronische agenda van een andere collega kijken. (Bij gebruik van Microsoft Schedule+).

Scheiding (schijtding) : Rotding; Van tafel en bed; Van haar; Van hem.

Scheitlint [Maisje.] : Pleepapier.

Scheur-kalender [Jan.] : Kalender met vieze plaatjes.

Schouwre [Opa van Os.] : De schuur. (Spreek uit als Skouwre).

Schraat! [Gert Evallen.] : Geluidsomschrijving, combinatie van schaaf en straat.

Schroeven [A. van Os.] : Een stevige neut drinken. Deze term werd door de inzender gebruikt in zijn vriendenclub. Ontstaan eind jaren '40.

Schrijfwijf [Bert van der Ham.] : Secretaresse.

Schuiver : Bepaalde sprong vanaf de kant van het zwembad of vanaf de duikplanken. De sprong wordt als volgt uitgevoerd: Er moet een zo lang mogelijke aanloop genomen worden; Vanaf de kant of vanaf de duikplank dient men zich 180 graden te draaien waarbij het de bedoeling is enigzins 'schuivend' ruggelings in het water te komen; Bij een goede uitvoering van deze sprong ontstaat een behoorlijke golf water die vooral over droge toeschouwers moet schieten. Deze sprong is het beste vanaf de hoge duikplank uit te voeren.

Schuimblussen [Jan.] : Net zo onzinnig als waterdoven.

Schuurmannen [Karel Atja.] : Meerdere malen achter elkaar met alcohol op een aanrijding veroorzaken; De auto van je vriendje in de puinpoeier rijden; Eigenlijk blond; Een alcoholtest ondergaan.

Schijtkundeleraar [Dirk Arm.] : Zeer bekwame reetroeier.

Schwarzeneger : Dommige uitdrukking, dubbele erkenning.

Semitariër [Jan.] : Een halve vegetariër. Dus iemand die weinig vlees eet. Ik zeg dit wel eens in een restaurant als de vleesafmeting 0,25kg of zwaarder is. Daar doe ik thuis 4 dagen over.)

Semper idem semper penis [Jody Ammerdan.] : Altijd dezelfde is de lul.

Septaaf en Septaal [Jan.] : Meer over dit onderwerp vindt u op de link pagina.

Serveuse [Bieberkop.] : Belgische serveerster.

Siamese tweewieler [Geert Kruideren.] : Tandem.

Sidderen [Roberto.] : Angsten en beven voor een uitspraak en/of gesprek van een persoon in een hogere rang.

Sikanes : Drukte maken, luidruchtig zijn.

Sinterklaas uit de goot helpen : Bekend fenomeen in studentenhuizen waar vooral mannen wonen: met een vork het putje van de gezamenlijke gebruikte douchecabine ontdoen van achtergebleven haar en ander ondefinieerbaar lichamelijk materiaal.

Sipsap [Robert.] : Verbastering van het woord sinaasappelsap. Ontstaan toen ik nog te jong was om het woord geheel uit te spreken.

Sjanker [Massimo.] : Mannelijk geslachtsdeel, veelal gerbuikt in de uitdrukking: 'Hij heeft weer aan z'n sjanker gezeten'.

Sjarlepotten : De liefde bedrijven.

Sjeffen [Massimo.] : Iets voor elkaar krijgen, snel geregeld hebben: 'Dat heb je mooi gesjeft!'.

Sleeve hanging [Gerard Rapjas.] : Sportieve aangelegenheid, waarbij de ene persoon met het volle gewicht aan andermans mouw gaat hangen, waardoor deze tot ongekende lengte wordt uitgerekt (uitgerokken).

Sleurhut [Fox-1] : Caravan. (zie ook 'treurhut').

Slingerschijt [Piet Oep.] : Feestelijke uitdrukking.

Sluisdeurcrimineel : Crimineel die doorgesluisd wordt van de ene naar de andere instantie en / of penetentiare inrichting.

Smaakvol gebruik van het internet : Internet is een machtig medium. De wereld binnen handbereik zullen we maar zeggen. Ook binnen bedrijven neemt het internet een steeds belangrijkere plaats in. Voor (lagere) medewerkers worden natuurlijk richtlijnen voor het gebruik van internet opgesteld, zij zijn meestal diegenen die de boel misbruiken... Zijn er ooit geen pompiesites bezocht door een persoon die juist een hoge functie had? Alle goedbedoelde internetnota's ten spijt; Smaakvol gebruik van het internet is het bezoeken van een site die heerlijke vlaaien uitdagend op het internet heeft staan. Slechts 1 muisklik en je hebt 'm in huis, maar beter nog, op je werkplek!

Smeeroliefant [Jan.] : Mobiele oplossing voor het brandstoftekort. Meer over dit onderwerp vindt u op de link pagina.

Smizzls of Brezzls [Najaria.] : Jonge meisjes met TEVEEL make-up en te WEINIG kleding en tieten die zich zelf proberen te verkopen door zoveel Smirnoffs of Breezers te drinken.

Smoelen!!! [Roestbak.] : Het verzoek doen aan anderen om de mond te houden.

Sneuperd : In beginsel: iemand die graag zoent/gezoend heeft met een leuke jongen/meisje. In bredere zin: iemand die geniet van de dingen, bijv. op vakantie gaat, een sneuperd.

Snoerdimmer [Jan.] : Verandert een hard in een zacht snoer.

Snippeschieter [A. van Os.] : Iemand die erg bij de hand doet of denkt dat hij heel wat is maar eigenlijk een flapdrol is.

Snijmeiden [Bert van der Ham.] : Verkoopsters bij de vleeswaren. (zie ook 'vleeswarières').

Snijmeidenverdriet [Joke van der Ham.] : Een onsje van een lastig te snijden vleeswarensoort. 'Een ons snijmeidenverdriet alstublieft'.

Sodemijter op [S. Nicolaas.] : Uitdrukking gebezigd door haters van de bisschop van Myra.

Soepstaart [P.Pannekoek & R.Spiromonda.] : Ander woord voor subtiel.

Soppen : Verven.

Spakenburger [Jan.] : Lastige Hamburger die goed in de smaak valt bij IJzervreters.

Sparries [Bianca Lelieveld.] : Westlands voor asperges.

Spatbordenfonds [A. van Os.] : De bijnaam die wij vroeger in onze vriendenkring gebruikten voor het Sportfondsen bad Rotterdam-Noord waar wij altijd zwommen, ofwel het Van Maanen bad. Het monumentale Van Maanen bad vierde zijn 65e verjaardag. Kortom, voor veel mensen een bekend stukje Rotterdam.

Spenken [Perry de Grote.] : Slaan. Spenk 'em wil zoveel zeggen als sla hem! Dit woord wordt ook gebruikt in de Engelse taal, maar dan wordt het anders gespelt.

Spetterspray [Noco Borokov.] : Een scheet waarbij ongewild enige 'saus' meegekomen is.

Spfinxter [Bart Raadslee.] : Egyptoloog. Ook: Correct Latijns medische benaming voor de spiergroep die er voor zorgt dat men niet ontlast op de verkeerde plaatsen (in je broek schijten dus).

Spreken is zilver, zwijgen is goud, gewoon kop houden en toch doen is platinum. [Roekoe.] : Spreekt voor zich :-)

Staafmixer [Jan.] : Volgens Ab Normaal een mannelijk geslachtsdeel. Pas op dat het geen eierklopper wordt!

Standaardzak : Jas waarvan er erg veel van het zelfde soort verkocht worden. Momenteel zijn de zogenaamde HH-zakken erg in trek. Ook deze herfst (2000) beginnen ze weer op te vallen. Ook de zakken uit Friesland beginnen weer populair te worden. Verder zijn ook de veldparka's (2003/2004/2005) populair. Van die jassen met een bontkraag aan de capuchon en een pennenzakje op de linkermouw (zoals bij een bomberjack). Je struikelt er bijna over. De capuchon kan je lekker ver over je kop trekken. Heerlijk warm in dit Koude Kikkerland...

Starreke : Pepermuntje.

Statussymbool [E. Boender.] : Rijkelui's zoontje / dochtertje. Pap en mams moeten eerst carrière maken. Als ze 'het' gemaakt hebben moet er toch nog een 'gupje' komen. Deze verwende kinderen lopen iedereen in de weg en zijn te herkennen aan hun dure merkkleding.

Stemlepel [Jan.] : Als je niet zo goed met een vork overweg kunt. In China gebruiken ze waarschijnlijk stemstokjes.

Stereo-pissen [Diertje.] : 2 of meerdere vrienden/vriendinnen die tegelijkertijd naar de wc gaan om te plassen.

Straf expeditie : Wanneer je tegenstander een 'Jekker' is en dus graag op 'open vlakken' punten scoort, word hij (indien de situatie dit toelaat) vernederd door zijn tegenstander die beter gooit en 'op straf expeditie' gaat op zijn nog openstaande vlakken. De 'Jekker' raakt nu volledig uit zijn spel omdat hij zijn overgebleven vlakken niet op tijd kan dichtgooien en zijn tegenstander alsnog een riante hoeveelheid punten scoort voordat hij aan de bull's begint.

Strand-bal [Jan.] : Kan bij een man voorkomen die niet juist op het strand ligt. (vergelijkbaar met een Tennis-arm, of SMS-duim).

Stresskameel [Bianca Lelieveld.] : Zenuwlijer.

Strijkie [Jan.] : Latje dat voorkomt dat een spoorwagon or karretje wegrolt. Werd (- wordt?) gebruikt bij houtbedrijven.(komt van het Engels: strike).

Stronken [gj1987.] : SToned + drRONKEN = STRONKEN.

Sunten [Siksen.] : Even niks doen. Onderuit zittend luieren.

Swabbie [schapvlees.] : Iemand met veel / lang (lichaams)haar.

Sydroom van Befterffe : Typering van een mannelijk oversexed persoon.