Door naar U.T is je Trollepollie, samen in de Trappelzak.

Tafeltje dek je : Organisatie die bejaarden op de tafel dekt; Bijnaam van de 'engel des doods'.

Talent [Mohammed Oukbi.] : Het einde van de Nederlandse taal.

Tatti [Nellie B.] : Substantie (wat dan ook), rotzooi,smeersel.

Tampon : Kroket van het formaat 'Sodexho'.

Technosoap [Jan.] : Star Trek. Waarbij de mannen zitten te wachten op technische ontwikkelingen en de vrouwen op ontwikkelingen tussen de bemanningsleden.

Tee-box [Japie uut Rhoon.] : Wordt nog steeds door knuppelaars (golfers) gebruikt als term voor de 'teeing ground', ofwel de afslagplaats. De afslagplaats is gemarkeerd door 2 tee-merken en is 2 stoklengten diep. De speler mag met zijn voeten buiten dit gebied staan, maar de bal moet zich binnen de afslagplaats bevinden. Wie het nu nog steeds tee-box noemt verdient 5 stokslagen met de baffie (houten 4). De tee-box is het bakje dat op de tee staat om papiertjes en / of peuken in te deponeren. Vroeger was de tee-box met zand gevuld. Golfers plaatsten vroeger hun golfbal bovenop een tuitje zand. Van het Hollandse woord 'tuitje' is het Engelse 'tee' afgeleid...

Telneut [Jan.] : Commercieel-Technisch medwerker, die constant per telefoon klanten lastig valt.

Telraam [Geert Kruideren.] : Boekhoudprogramma voor prostituees.

Tiepmiep [ovl] : Secretaresse.

Tikgeit [ovl] : zie tiepmiep.

Titulatuur : Iemand die de naam van Chriet niet kan uitspreken.

Tjakbakker [SJakkiie.] : Iemand die ze niet allemaal op een rijteje heeft.

TSJOEMMM!... Stik spruitjes!... [Bobbiekop (Bieberkop)] : Bobbijn tegen Bobbine: 'Waar gaan jullie wonen als ik groot ben?'.

Tjoema : Voor noppes. Voor de kat z'n mahonie.

Todderod [Jan.] : Klein doekje van zacht materiaal, als o.a. badstof, dat gebruikt wordt door kleine kinderen bij het duimzuigen. De echte Todderod mag niet gewassen worden, dat duimt niet lekker.

Toepiwijs : Subtropisch zwemparadijs, uitgesproken door een 2-jarige.

Tocht door de hel : Zitten in een touringcar tijdens de nacht. Verwant aan dobberen. Hoewel altijd in de reisboekjes staat dat u in de Royal Class stoel een uiterst comfortabele lig-slaap houding heeft weet u waarschijnlijk wel beter... De rugleuning van je buurman voor je kraakt je knieschijven. De armleuningen zijn hard en te dun om je armen op te leggen. De leuning van de 'raamstoel' zit pal onder het randje van het venster. Het beenplankje knelt je bovenbeen af omdat het te hoog gemonteerd zit. Lange mensen, zoals ik - 1.90m - hebben niets aan dat beenplankje. Het voetensteuntje zit te ver weg voor korte mensen. Je hoofd ligt half over de hoofdsteun. Je onderrug heeft te weinig steun. De roostertjes in het bagagevak blazen altijd veel te koude lucht. Het klokje schijnt irritant fel rood licht door de bus. Er zit altijd een snurker bij jou in de buurt. Je nekkussentje blijkt lek. Als je net slaapt stopt de bus en word je wakker. Er zitten meestal Amsterdammers in. Het verplichte 'wisselen'. Je zit precies voor de tv zodat je stijve nek krijg. Het chemisch toilet is vol. De passagier naast je heeft zweetvoeten. De gordijntjes zijn te kort. Je hoort een eentonig rammeltje en je koffer blijkt stuk bij het uitladen... Maar toch gaan we met de bus!

Toiletarium [Jan.] : Ruimte met 2 of meer WC's (kan ook een plasserette zijn).

Toncilstoeien [Jozee.] : Tongzoenen.

Trappelzak : Waadpak. Naam gegeven aan zo'n rubber pak waarmee men tot aan zijn middel door het water kan waden.

Trekletter [Gerard Rapjas.] : Een geletterd (gestudeerd) persoon, welke voldoet aan de omschrijving Hangjas.

Treurhut : Caravan in de regen.

Trollepollie [Met geëblifeceerde groet, getekend J. Tolenaars - geboren Boonstra.] : 'Gerespecteerde Liefde' tussen twee personen die niet echt van elkaar kunnen/mogen houden in verband met het getrouwd zijn of een andere intieme relatie.

Trutschudder [Fox-1] : Damesbrommer. Ook: trutschudder-met-jarretel aandrijving, doelend op o.a. de oude Peugeot 103/104 damesbrommertjes met v-riem i.p.v. een ketting naar het achterwiel.

Tunnelvrees [Jan.] : 1. Apparaat voor het vergroten van een geboorde tunnel. 2. Angst voor een teveel aan tunnels.

Turnhout [Geert Kruideren.] : Rekstok.

Truus [Muppet.] : Naam voor de Vaatwasser.

Tweegatenhapper [Jan.] : Standaard perforator, halve viergatenhapper.

Twee keer de helft [Massimo.] : Makkelijk antwoord op een moeilijke vraag.

Tweelingpetten : Mooi gevormde borsten. Niet te groot, niet te klein.

Twijfelaar [Geert Kruideren.] : Wandelaar met één afgeritste broekspijp.