Door naar V.U is Uterech, plaats van de eerste Uitburgeringscursus.

Uitburgeringscursus [Jan.] : Speciale cursus voor afgewezen asielzoekers die per abuis (of uit verveling) een inburgerinsgcursus  gevolgd hebben. Deze cursus duurt 840 maanden.
- Noot van de RVR-auteur: Wij plaatsen dit woord omdat het onderwerp asielzoekers regelmatig in de media te volgen is. Het heeft zo zijn voor- en tegenstanders. Voor asielzoekerscentra, gelegen in Friesland, zou een Elfstedentocht deel uit kunnen maken van de inburgeringscursus. Ruim 200 kilometer schaatsen en onderweg heerlijke koppen stevige snert nuttigen. Andere onderdelen van de cursus zouden ook koekhappen, de klompendans en zaklopen kunnen zijn. Maar ook ganzenbord en sjoelen. Scrabble en de Rare van Ruvo zijn goed voor de taal en 2 voor 12 kan eveneens geen kwaad. Natuurlijk moet iedere ingeburgerde asielzoeker gek zijn op stamppot boerenkool met rookworst. Heerlijk :-)

Uitlaatprik [Flecken Vak 410.] : Spontale uitspraak bij de steek van de zoveelste pleurie-mug op de camping in Torroella de Montgri, waar ten tijde van ons verblijf een verdachte werd opgepakt. Het steekorgaan van een vrouwtjesmug is de uitlaatprik.

Umbrogle [Magdalen.] : van Umbre (schaduw) en Ogle (lonken). Letterlijk: schaduwlonken. Betekenis: fotografeer (je) schaduw. Zie de voorbeelden op http://www.xs4all.nl/~debeer2/pilakinoi/umbrogle_algemeen.htm.

Unisexen [Siksen.] : Het op straat begeven van een man en zijn vrouw die beiden exact hetzelfde kledingstuk aan hebben (bij voorkeur een felkleurige ski-jas of windjack).

Unit [Carlitos & Don Leo.] : 1. Populaire benaming voor de Universiteit Tilburg. 2. Regionaal semi-vakjargon voor iedere vorm van behuizing en/of een willekeurig gebruiksvoorwerp, met een knipoog naar de techniek.

Urft [chiel.] : Vieze hardgeworden smurrie.

Urinoirium [Jaapie uut Rhoon.] : Afdeling voor heren in het toiletarium waarin zich uitsluitend urinoirs bevinden (dus geen poepdozen).

Uterech [Bart Raadslee.] : Een midden van het land gesitueerde grote stad, waarin een semi Sinterklaas woont in een torentje. Ook: Bargoens woord voor deze stad, geuit door de lokale bevolkingsgroep.