Door naar W.V is de Veestapel, tegengehouden door een Veerooster.

Vagina : Afkomstig uit de opera 'Lohengrin': Ich siehe dich Vag, Ina!'; Blad in een nat sexboekje; Speelgoed, niet verkrijgbaar bij Bart Smit.

Vampier [Jan.] : Afvalvretende worm die voor komt in Wijster.

Van Bill gaan... : Overstappen van het lekke Windoos naar krachtige besturingssystemen voor mannen met ballen, ofwel Linux gaan gebruiken.

Van Gaal-zak : De bekende lichte of beige lange regenjas met de donkere afknoopbare ronde kraag. Populair bij de strak in het drie-delige pak zittende zakenman.

Varkenshaast : Mals stukje varkensvlees voor de vrachtwagenchauffeur. Snel op eten en wegwezen.

Veenlijkslippers [Appie Verheij.] : Op lege loempiavellen gelijkende afgedragen naturellederen slippers.

Veerooster [Jan] : Rooster dat alles doorlaat, behalve vee. Deze roosters worden vaak in fietspaden aangelegd. Je moet hierdoor om de mogelijke (niet doorgelaten) veestapel heen fietsen. Wel oppassen, fietsen kunnen natuurlijk wel door een veerooster (zie ook 'broodrooster').

Veestapel [Jozee.] : Een hoeveelheid koeien, welke zijn opgetast op een stapel en ten verkoop aangeboden op de veemarkt.

Veilige modus (Windows in ~) [Feyenoord John.] : De ultime vorm van de meest slechte reclame voor het lekke Windows van papa Bill. Dit betekent dat er dus ook een Windows in de Onveilige modus moet zijn... En of, reken maar dat zelfs Windows XP Professional zo lek is / was als een vergietje... Het is gewoon de Windows-versie die bij u thuis draait, met alle geladen drivers enz. De Veilige modus is voor de techneuten onder ons, die de vastgelopen Onveilige modus van de buurvrouw kunnen analyseren.

Verboden muziekjes. : Door R&B 'artiesten' verminkte originele muziekstukken. Nog walgelijker als de echte artiest ook meedoet. Artiesten staat niet voor niets tussen aanhalingstekens. Wanneer komt de tijd dat deze 'ethervervuiling' verbannen wordt naar de diepzee?

Vergiet [Henk Oeheetikookweer.] : Vergeetachtig keukenhulpmiddel.

Verketelen [Lucius.] : Verwarmingsketels vernieuwen; wordt altijd in de meervoudsvorm gebruikt; v.b. een huizenblok verketelen. (Echt vakjargon; in google al 23 vermeldingen).

Verrukking [Goedieke IJlste.] : Ernstige aandoening aan het mannelijk geslacht, veroorzaakt door overmatige masturbatie.

Versierderigheid [Bieberkop.] : Heeft het nut of is het voor de versierderigheid.

Verskrikkelijk [Iron OX.] : Verbastering van het woord verschrikkellijk. Dit woord is ontstaan naar aanleiding van de hit 'Wer Bisto' van het Friese duo Twarres. Vraag me niet hoe zoiets als 'Wer Bisto' op nummer 1 kan komen te staan, maar het schijnt toch allemaal mogelijk te zijn in platenland. 'Verskrikkelijk' is ook op de Urker internetsites te vinden, het is immers een echt Urk's woord.

Verplegers [Jan.] : Ookwel tele-criminelen die hun waar op grote afstand zoeken. Doordat er veel tijd verloren gaat aan het reizen, is dit niet zo'n probleem als dat van de veelplegers.

Vetput [Soepele Henk.] : Grote ranzige frituurbak waarin maandenlang hetzelfde vet wordt gebruikt.

Verzuipen [x-master.] : In het buitenland iets drinken.

V.I.B (fa. naam in het noorden van het land) betekend normaal: verenigde installateurs bedrijven. [smul.] : v.ele i.dioten b.ijelkaar.

Vibrator [Jan.] : Kever met Parkinson, ook onbekend als trilkever.

Viergatenhapper [Jan.] : Dubbelloopsperforator. (2 tweegatenhappers naast elkaar geschroefd).

Viespeuken (ww) [Jimme.] : 'Een weekje viespeuken'. Commandojargon voor een week op oefening. Commando's zitten dan voor het grootste deel met 4 man onder de grond in een waarnemingsput. Daar doe je alles in. Eten, drinken, slapen maar ook poepen en plassen. Vandaar viespeuken. N.B. Het is ook de bedoeling je ontlastingen mee naar de Kazerne of veldpost mee te nemen, zodat de 'vijand' je niet kan ruiken, of zijn speurhond.

Vingeren [Koffieclub 'De Drapzuipers'.] : Proberen een koffiebekertje uit een Olland koffieautomaat los te friemelen als het bekertje niet vanzelf uit de automaat komt. Wordt door de 'harde kern' van koffiedrinkers ook wel 'vuisten' genoemd om het bekertje los te stoten...

Vinketering [Allet.] : Synoniem voor vogelgriep.

Visualizichtbaar maken... [Kaalkop.] : Iets zichtbaar maken. Dit woord ontstond 11 october 2004 in een telefoongesprek met een collega. De auteur wilde iets visualiseren. Dit betekent op zich al zichtbaar maken.

Viskeuze sirkel [Bieberkop.] : Vicieuze cirkel (In kringetjes rondraaien).

Vlaaienlichter : Persoon die vlaaien trakteert die door een andere collega gekocht zijn. De vlaaienlichter heeft dus geen cent betaald, maar deelt ijskoud vlaaipunten aan collega's uit. De jarige is met stomheid geslagen.

Vlammenzeekar [R. van Os.] : Op een kar en aan tafel klaargemaakte flensjes 'CrÍpes NormandiŽ'. Onderdeel van de bereiding is het flamberen met Calvados, vandaar de naam! Het nagerecht was overigens van voortreffelijke kwaliteit. De flensjes werden genuttigd in Resort 'de Eese', vlakbij Steenwijk.

Vlekkenbroek : Leger- of vrijetijdsbroek met camouflage-motief. Er moeten van die grote 'cargozakken' op zitten. Camoflagebroeken zijn nog altijd populair bij de Hardcore-liefhebbers.

VleeswariŤres [Bert van der Ham.] : Idem als snijmeiden, maar pas na commentaar van de dames zelf dat snijmeiden ordinair klonk.

Vliegje [Hanneke Kouwenberg.] : Elin, 9 jaar, voor de stewardess die haar appelsap moet komen brengen (=vrouwelijk en het vliegt....).

Vocale diarree [Leon Schulpen.] : Gezwets, slap geouwehoer.

Voertuig : Mes, vork en een lepel.

Volksgekte : Carnaval. Op de ellefde van de ellefde om ellef uur ellef en ellef seconden is het weer zover. Dan begint Carnaval, oftewel de volksgekte. Dan wordt de sleutel van de gemeente overgedragen aan zo'n rare vent met zo'n domme steek op z'n kop. Alle aanwezige volkstammen gaan dan weer hotsen en zuipen. En een lol dat ze hebben. Gelukkig kennen wij nuchtere leden van boven de rivier dat stomme hotsen niet, aldus de zuiderlingen aan de andere kant van de Moerdijkbrug. 'Wij gaan daar alleen maar heen om herrie te schoppen.'; zeggen ze dan.

Voordeurdeler [Jan.] : Een kettingzaag-specialist die de voordeur zodanig deelt dat de onderkant apart van de bovenkant open kan. (Achterdeurdelers gaan iets ruwer te werk.).

Voorspeller (Voorspelster) [Jan.] : 1. Iemand die zich veel bezighoudt met het Voorspel. (Niet te verwaren met voorspeler). 2. Iemand (of software) die spellingscontrole uitvoert voordat de echte speller gebruikt wordt. (Ook wel Prespeller).

Voorhoesten [DenMAN] : Ontstaan in de periode van de vogelgriep, geconstateerd in IndonesiŽ. Een collega die daarnaartoe op vakantie ging hoestte toevallig. Waarop DenMAN zei: "He Jozef, wat is dat nu? Voorhoesten!!". Zo valt voor je collega's dus niet op wanneer je terugkomt uit IndonesiŽ en je bent aan het hoesten, dat je mogelijk besmet bent met het vogelgriepvirus.

Voorvocht [pluk.] : De drank die genuttigd wordt, alvorens naar de kroeg te gaan.

Voorwerpen [DenMAN] : Ingooien voordat de wedstrijd darten begint. Na het voorwerpen begint het eigenlijke werpen - de wedstrijd dus. Voorwerpen is later veranderd in oefenen. Dartpijlen en het dartbord zijn immers ook voorwerpen en dat leidde tot ongelukken in de Dartsport. Pijlen in de muur, in de rugleuning van de bureaustoel etc.

Vorkheftruck [Jan.] : Slimmigheidje om een vork op te tillen.

Vouwbrommer [Jan.] : Het is wat werk, maar dan mag je hem wel gratis in de trein meenemen.

Vouwjacht [Jan.] : Deze zag ik tegen in een Donald Duck filmje. (Stukje tekst over het vouwjacht: However, disaster strikes when the ship is about a thousand feet offshore. Everything begins to collapse--the wood comes off, the floor rolls up...you name it, it happened. The boat folded "IN" as it would in a box, and when all is said and done, Mickey, Donald, and Goofy end up "all wet" in the water).

Vreetboulevard in Geleen [yebroosjen.] : Er zijn plannen voor een Rijkswegboulevard. Naar aanleiding daarvan noem ik de Rijksweg Centrum in Geleen vanwege de vele kleine restaurants dit gedeelte de Vreetboulevard.

Vrienden van de Drol : Voor de liefhebbers van humor in, rond en uit 't poepgaatje is (WAS) dit de ultieme club.

Vrouwekul [Wil Linders.] : Vrouwen die zich in slachtofferrol wanen wanneer zij in hun carriťre belemmerd worden.

Vrijetijdssmoking [Jan Knoops.] : Trainingspak.
- Noot van de RVR-auteur: Ook bekend onder de naam campingsmoking. De in die tijd fel gekleurde trainingspakken. Ook de Aussies en Cavello's vallen hier nog onder. Deze werden ook gedragen door (kaalgeschoren) gabbers.

Vustvicking [Massimo.] : De onbetwiste koning onder de bierdrinkers.