Door naar X.W is Windoos, software voor lagere Wiskunde.

Walo : Drol aan een touwtje. Dezelfde term werd ook gebruikt om een drol op een plankie aan te duiden.

Wasvoorschrift [Jan.] : Voormalig reglement. (Hoeft dus niet meer te worden gebruikt).

Waterhoofd : Brugwachter.
- Noot van de RVR-auteur: Dit zou ook het hoofd van de afdeling Natte Infrastructuur kunnen zijn. Voor de afdeling Droge Infrastructuur zou hij dus een 'landhoofd' kunnen zijn. Alleen is een landhoofd weer een onderdeel van een viaduct, kunstwerk in vakjargon.

We bedoelen wat jij begrijpt [robin.] : Dit is ooit is geroepen toen iemand een lulverhaal ophing. Hij kwam er niet zo goed uit wat ie nou eigelijk duidelijk wilde maken. En toen dit spreekwoord er omgekeerd uit floepte  door 1 van m'n maatjes was het gieren hehe. Hij is er altijd ingebleven.

Weekdier [Dadaron.] : In bepaalde bedrijven: 'De medewerker van de week'.

Weet-ik-nieter, weet-ik-nietje [Jan Smits.] : Iemand,die zich overal buiten houdt en net doet alsof hij nergens iets van weet.

Weet je wat het voordeel is van een nog snellere computer? [Siksen.] : Hij loopt nog sneller vast!!!

Weitkoeker [Luc.] : Een verrekijker (Op z'n Nederlands-Duits).

Werelduurrecord [Jan.] : Om misverstanden te voorkomen: het  wereleduurrecord staat al jaren op 59 miniuten en 60 seconden.
- Noot van de RVR-auteur: Jan, wat ben je toch ongelofelijk scherp met taal! Ga zo door, ga zo door :-)

Whawhathoe [twemmie.] : Als iemand wa zegt moet je whawhathoe zeggen en dan heb je 5 jaar 5 maanden 5 weken 5 dagen 5 uur 5 minuten en 5 seconden geluk (als je geluk hebt).

Wie de schoen past... wordt op mysterieuze wijze het heelal ingeslingerd : Verwacht altijd iets anders.

Wilddarten [Jan.] : Weer eens wat anders dan katknuppelen.

Wildkansel [Geert Kruideren.] : Urinoir voor wildplassers.

Wildplassen [Jan.] : De echte prof gaat hiervoor naar de Veluwe. Herten zijn goed voor 10 punten, zwijnen 5 punten. Wildschijten is een stuk moeilijker.

Windoos : PC waarop het besturingsprogramma Windows draait. Dit kan Windows 3.x, 95, 98 of NT zijn. De versie Windows NT 4.0 is niet geschikt voor het spelen van computerspellen. Windows 2000, de opvolger van NT 4.0 beschikt wel over de mogelijkheden van DirectX en lijkt veel op Windows 98 (SE).

Winterse storm buien : Gehoord in het half acht nieuws van 15 december 1999 bij SBS6. Het is een samentrekking van 'buien met een winters karakter die tijdens de zuid-wester storm' van vrijdag 17 december 1999 verwacht werden.

Wippelkar [Uit: De Boerderie van het TV-programma Verona. H. Spaan en H. Vermegen.] : Konijntje.

Wippel Wappel : Hindernis op een midgetgolfbaan waarbij de bal over een wip wap gespeeld moet worden. Deze wip wap moet overdekt zijn. In de METRO van 2 maart 2001 staat een artikeltje over 'kantoorgolf' in Amerika. Niets nieuws, ook wij speelden al 12 jaar geleden een vorm van kantoorgolf. Het parcours bestond uit 1 lange baan met allerlei hindernissen als kasten, kabelgoten en plantenbakken. De Wippel Wappel is de nog enige overgebleven hindernis en prijkt bovenop een archiefkast. Andere hindernissen hadden namen als 'The Devils Pipe', 'Hating Hill' en 'De Pechhole'. De hole was een dop van een tekenkoker met een kartonnen helling er aan bevestigd.

Wiskunde : Wetenschap van het wissen. Met name toegepast voor het definitief wissen van gegevens op harde schijven. Een op zijn Jan Boeren Fluitjes geformatteerde harde schijven is nog steeds niet echt gewist. Gegevens kunnen nog steeds teruggehaald worden.

Wissesmitje : Pepermuntje met de afbeelding van de Koningin, waar je lekker op kunt zuigen.

Wurft (in de wurft aanklauwen) [Jos. M.] : Wesllands voor tuin (even de tuin aan harken).