Bolivia
Alota

Contents

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City
- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index

 
twister

Twister on the way to Alota

Alota

Alota

Photos taken on December 28 2002

balk.gif

Next: Laguna Verde

balk.gif

 

Dag 38 28 december 2002 Zaterdag Oudroest in de woestijn
Bij Toñito Tours ga ik de vierdaagse Zoutmerentocht betalen. Ik koop flessen water en een originele groene Boliviaanse boodschappentas voor extra bagage die niet in mijn dagrugzak past. De grote rugzak blijft in het hotel. Met ons reizen ook twee kokkinnen, een chauffeur uiteraard, een reservechauffeur en de reisleider mee.
Dan vertrekken we; eerst bezoeken we het treinkerkhof (Cementerio de trenes). Hier staan oude en heel oude locomotieven weg te roesten, ontdaan van alles wat waardevol is. We vervolgen onze weg door een dorre woestijn waar in de middle of nowhere het plaatsje Alota ligt. Onderweg zien we steeds wervelwinden die kleine tornado's vormen van stof en zand, volgens de Lonely Planet Remolinos genoemd, en ook wel dust devils; of willy-willys. Als we een grotere zien stopt de bus voor het maken van foto's. In Alota verblijven we in het Alojamiento Cemar waar we de nacht doorbrengen. Er zijn drie kamers beschikbaar, volgezet met bedden.

Weblog 08 juni 2005
Bolivia
Als je de kust opzoekt dan wordt alles eenvoudig. Altijd uitzicht op een schip, een pier, of alleen golven. Je kunt een meeuw volgen of je afvragen wat een aalscholver die landinwaarts vliegt daar te zoeken heeft. Ga je zelf het binnenland in dan krijg je al snel problemen. Waarheen? Ga ik nog wel goed. Kan ik nog wel ergens terecht om logs aan mijn space toe te voegen.
Bolivia een land zonder kust -in 1879 verloren aan Chili- wil graag de strook land naar de kust weer terug, zodat ze weer eens een dagje naar het strand kunnen gaan. En weer gebruik maken van de haven Antofagasta. Samen met de aardgas- en olievoorraden kan dat het land er bovenop helpen. Demonstranten, arme mijnwerkers en boeren, indiaanse bewoners van Bolivia, denken dat de opbrengsten alleen naar de blanke rijke provincie Santa Cruz gaan en hebben de president inmiddels zijn ontslag laten indienen.
In Bolivia kwam ik na een tocht door de woestijn terecht in Alota, niets te beleven, wel een kazerne. Kan ik hier internetten? Gelukkig zie ik bij het verlaten van het dorp dat het volgende internetcafe 44 km verderop ligt.

Ik loop wat rond door het dorp en zie dat de plaats een kazerne heeft met igloachtige onderkomens. Onderweg zullen we nog meer kazernes tegenkomen. In de buurt van heuvels met grote cactussen zijn de soldaten het veld ingestuurd om dor hout te verzamelen. Het hotel in Uyuni ligt tegenover de kazerne.
In Alota stopt ook een bus op een plein. Een internetcafé heb ik niet ontdekt wel een verkeersbord met een verwijzing naar het eeerstvolgende internetcafé in Culpina K - Pueblo Modelo, 44 km verderop. Na foto's te hebben gemaakt van de plaats en omgeving ga ik terug voor de avondmaaltijd die verrassend goed smaakt.

Vervolg: Fauna Andina Eduardo Avaroa
Vorige: Met bus en trein naar Uyuni

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


Google

Privacybeleid Donatie