Peru
Chivay

Contents

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (2)
Salar de Uyuni (3)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba


Back to gallery-index


 
Colca Canyon

Colca Canyon near Chivay

Condors

Condors at Condor Cruz near
Chivay

This locality, starting points of many trekkings, is the provincial capital of Colca. The city is also known for its thermal springs.

Cette localité, point de départ de nombreux trekkings, est la capitale provinciale de Colca. La ville est aussi connue pour ses eaux thermales.
Condor des Andes — Vultur gryphus, Linnaeus, 1758.

From Wikipedia, the free encyclopedia:
Colca Canyon is the canyon of the Colca River in southern Peru. It is located about 100 miles (160 kilometers) north of Arequipa.
It is reportedly the deepest canyon on earth and is thought to be twice as deep as the Grand Canyon in the United States. The Colca River starts high in the Andes at Condorama Crucero Alto and changes its name to Majes, and then to Camana before reaching the Pacific Ocean.
On either side of the canyon are the villages of Chivay and Cabanaconde. Parts of the canyon are habitable, and pre-Columbian terraces are still cultivated there.
The canyon is the habitat of the great South American condor, a species that has seen world-wide effort to preserve it.
The Spanish laid out towns along the canyon and built churches there, but the towns did not thrive and have faded out of memory. In the 1980s, the Majes Hydroelectric Project built roads and opened the area to outsiders. Access today is usually through Arequipa.
Cruz del Condor is a popular tourist stop to view the condors, which hunt in the early morning and late afternoon. At this point the canyon floor is 3960 feet (1200 meters) below the rim of the canyon.
Retrieved from Wikipedia

Cañón del Colca
Es el cañón del río Colca, en el sur del Perú; se encuentra a 160 kilómetros al norte de Arequipa. Es al cañón más profundo de la tierra, dos veces mayor que el Gran Cañón de los Estados Unidos.
El río de Colca comienza en los Andes, en el alto de Condorama Crucero, su nombre cambia a Majes, y después a Camaná, antes de desembocar el Océano Pacífico. El Cañon es el hábitat del gran cóndor suramericano.
Wikipedia

Der Colca Cañon ist eine Schlucht und liegt bei Chivay in Peru in der Nähe (ca. 100 km) von Arequipa. Er ist, je nachdem ob man vom höchsten Berggipfel nahe der Schlucht aus bis zum Colca-Fluss misst oder vom Rand der Schlucht, 3.200 m bzw 1.200 m tief. Der Grand Canyon ist dagegen (nur) etwa 1.400 m tief.
Wikipedia

Photos taken on December 22 2002

Op 20 september 2002 filmde iemand deze Condors, zie El Condor Pasa

On 2002, september 20 someone filmed these Condors, see: El Condor Pasa


balk.gif

Next: Amantani

balk.gif

 

Dag 31 21 december 2002 Zaterdag Over de Altiplano
Een 2 daagse tocht naar de Colca Canyon waar de laatste Condors van Peru leven zit als excursie bij de reissom inbegrepen. De tocht gaat over de Altiplano richting Chivay. Onderweg komen we oog in oog te staan met lama's, vicuna's, die de kostbaarste wol geven en alpaca's. De mannetjes hebben rode draadjes in de oren om ze kracht en vruchtbaarheid te geven en tegen ziekten te beschermen. We zien de komende dagen ook veel flamingo's. We rijden op 4.700 m hoogte over een pas waar het gaat sneeuwen en omdat ik nog steeds een korte broek aan heb lijkt het me wel aardig mijzelf te laten fotograferen in de sneeuw en daarna snel terug de warme bus in. Voor de verandering hebben we deze keer weer eens een privébus. De foto is in het foto-album geplakt en ongeschikt voor publicatie op dit medium.
In Chivay overnachten we in een hotel tegenover de markt. Op zoek naar een internetcafé vind ik in een straat achter het hotel via een gang en dan een trap op een ruimte waar ik kan internetten. Ook loop ik nog wat over de markt, maar als het begint te regenen ga ik weer naar mijn kamer. Mijn korte broek is een afritsbroek, de afgeritste pijpen heb ik inmiddels weer bevestigd, het tropische klimaat is hier ver te zoeken.
´s Avonds gaan we gezamenlijk eten in een toeristenrestaurant met lange tafels waar een jong stel in afwisselende klederdracht dansen demonstreren. Ik word ook gevraagd om mee te doen. Dus nu ook in Peru gedanst op de lokale muziek.

Dag 32 22 december 2002 Zondag El Condor Pasa
Vandaag maken we met de bus een tocht langs de Colca Canyon tot het Condor Cruz. Daar wachten we een uur tot de condors zullen langskomen. Ondertussen is het al erg druk geworden met collegatoeristen waarvan we verschillende herkennen van andere plaatsen die we bezocht hebben en later ook weer tegenkomem - hoe zal dat in het hoogseizoen zijn? Ook zijn er bij die dezelfde tocht maken als wij maar dan in omgekeerde volgorde. Toen we het bijna niet meer geloofden - enkele birdwatchers gingen al weer weg - kwamen er plotseling toch drie langs. Twee oudere vogels van ongeveer 14 jaar, zwart met wit en een jongere bruine.
Bij mijn foto's hierboven past de tekst die ik in Insight Guide Peru las: 'Met een diepte van 3182 m is de Colca Canyon een van de diepste ravijnen ter wereld, volgens zeggen zelfs dieper dan de Grand Canyon. Het heeft over het grootste deel van zijn lengte een gemiddelde diepte van 900 m. De Cañón del Colca ligt in de schaduw van met sneeuw bedekte bergen - meestal vulkanen - en wordt doorsneden door de zilverig glanzende rivier Colca. Op de bodem van de kloof is het koud en winderig en daarom komen er eigenlijk alleen maar onverschrokken kajakenthousiasten en onderzoekers. Boven, aan de rand van de kloof en in de Colcavallei bevloeien Quechua-boeren hun akkertjes op de smalle terrassen van vruchtbare vulkanische grond nog grotendeels op de manier zoals hun voorouders dat honderden jaren geleden deden.
Hoewel afgelegen, was de Colcavallei al een productief agrarisch gebied voordat de Inca's het opeisten. Nadat de kloof deel was gaan uitmaken van de route tussen de zilvermijnen van Bolivia en de kust, werden de boeren uit hun huizen gezet en gedwongen in de mijnen te werken. Later, toen de spoorlijn werd doorgetrokken naar Arequipa, raakte de Colcavallei in de vergetelheid. Daar kwam echter verandering in toen een multinational de mogelijkheid ging onderzoeken om de loop van de Colca te verleggen ten behoeve van een irrigatieproject in de woestijn. De vroeger zo geïsoleerde regio, waar de tijd leek te hebben stilgestaan, trok opeens veel belangstelling. De canyon is nu een van de drukst bezochte toeristische attracties in het zuidwesten van Peru.'
Hier kan ik nog aan toevoegen dat het meest gespeelde lied voor die toeristen El Condor Pasa is van de LP Bridge Over Troubled Water van het duo Simon & Garfunkel. Tekst Paul Simon. (©1970). Het arrangement van de 18e eeuwse Peruaanse volksmelodie is van Jorge Milchberg. De muziek wordt gespeeld door Los Incas. Iedere muziekgroep in de drie door mij bereisde landen heeft dit nummer op zijn speellijst staan en is niet te beroerd je dat ongevraagd te bewijzen.

El Condor Pasa

I'd rather be a sparrow than a snail.
Yes I would.
If I could,
I surely would.

I'd rather be a hammer than a nail.
Yes I would.
If I could,
I surely would.

Away, I'd rather sail away
Like a swan that's here and gone.
A man gets tied up to the ground,
He gives the world its saddest sound.
Its saddest sound.

I'd rather be a forest than a street.
Yes I would.
If I could,
I surely would.
I'd rather feel the earth beneath my feet.
Yes I would.
If I could,
I surely would.

Voor lunchtijd zijn we terug in Chivay. Na de lunch vertrekken we naar Puno waar we na 7 uur in de bus aankomen.

Vervolg: Varen op het
Titicacameer
Vorige: Een bezoek aan het mooie Arequipa

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie